دو وجه شباهت حضرت علی (ع)با حضرت مسیح (ع) چیست؟
در میان شخصیت‌های بزرگ جهان هیچ کس به اندازه‌ی حضرت علی (ع) مورد داوریهای ضد و نقیض واقع نشده، درصحنه ‌ی جذب و دفع، محل توجه دو قطب مخالف قرار نگرفته است. از میان شخصیت‌های عظیم انسانی شاید فقط حضرت مسیح (ع) را بتوان از این حیث مانند حضرت علی (ع) دانست، زیرا وی نیز، در قلمرو دوستی و دشمنی،توجه دو گروه کاملاً متضاد را به خود جلب کرده است و از این لحاظ یک نوع مشابهت میان این دو رهبر آسمانی مشاهده می‌ شود. یک مشابهت دیگر نیز میان حضرت علی (ع) و حضرت مسیح (ع) وجود دارد و آن مکانی است که این دوشخصیت در آنجا دیده به جهان گشودند. مسیح (ع) در سرزمین مقدسی به نام (بیت اللحم) (که غیر از بیت المقدس است) به دنیا آمده و از این لحاظ بر سایرپیامبران بنی اسرائیل یک نوع برتری یافت. و سرور آزادگان در سرزمین مقدس مکه و در خانه خدا، کعبه، به طور اعجازآمیز دیده به جهان گشود و از قضا در خانه‌ ی خدا (مسجد کوفه) نیز شربت شهادت نوشیده و در برابر آن (حسن مطلع) برخوردار از (حسن ختامی) شد که کاملاً بی سابقه بوده و شایسته است که در وصف او گفته شود: (نازم به حسن مطلع و حسن ختام او). منبع:فروغ ولایت ص11و13/آیت الله سبحانی
عنوان سوال:

دو وجه شباهت حضرت علی (ع)با حضرت مسیح (ع) چیست؟


پاسخ:

در میان شخصیت‌های بزرگ جهان هیچ کس به اندازه‌ی حضرت علی (ع) مورد داوریهای ضد و نقیض واقع نشده، درصحنه ‌ی جذب و دفع، محل توجه دو قطب مخالف قرار نگرفته است. از میان شخصیت‌های عظیم انسانی شاید فقط حضرت مسیح (ع) را بتوان از این حیث مانند حضرت علی (ع) دانست، زیرا وی نیز، در قلمرو دوستی و دشمنی،توجه دو گروه کاملاً متضاد را به خود جلب کرده است و از این لحاظ یک نوع مشابهت میان این دو رهبر آسمانی مشاهده می‌ شود.
یک مشابهت دیگر نیز میان حضرت علی (ع) و حضرت مسیح (ع) وجود دارد و آن مکانی است که این دوشخصیت در آنجا دیده به جهان گشودند.
مسیح (ع) در سرزمین مقدسی به نام (بیت اللحم) (که غیر از بیت المقدس است) به دنیا آمده و از این لحاظ بر سایرپیامبران بنی اسرائیل یک نوع برتری یافت. و سرور آزادگان در سرزمین مقدس مکه و در خانه خدا، کعبه، به طور اعجازآمیز دیده به جهان گشود و از قضا در خانه‌ ی خدا (مسجد کوفه) نیز شربت شهادت نوشیده و در برابر آن (حسن مطلع) برخوردار از (حسن ختامی) شد که کاملاً بی سابقه بوده و شایسته است که در وصف او گفته شود: (نازم به حسن مطلع و حسن ختام او).

منبع:فروغ ولایت ص11و13/آیت الله سبحانی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین