هر مسأله اجتماعی چندین عامل میتواند داشته باشد لکن در اینجا به مهمترین دلایلی که قوم یهود را آینده نگر جلوه میدهد و آنها بر اساس این باورها، روحیه توسعه طلبی پیدا میکنند را به صورت خلاصه بررسی میکنیم:[1] 1. امیدوار بودن به یک آینده بهتر: قوم یهود نظر به اینکه آینده جهان را از آنِ یهود میدانند روحیه آینده نگری خود را تقویت میکنند. 2. تأکید بر این مطلب که خداوند قوم اسرائیل را ممتاز میشمارد. 3. علاقه این قوم به رفاه و آسایش پیروان خود. 4. روحیه نژاد پرستی یهودیان.[2] از دیدگاه یهودیان، سبب واقعی انتخاب بنی اسرائیل به عنوان ملت برگزیده از سوی خدا، یکی از پیچیدهترین اسرار یهوه (خدای یهود) است. از آنجا که یهودیان خود را ملت برگزیده و دارای منزلت والای سامی میشمارند، هیچ کس را قابل قیاس با خویش نمی انگارند. حتی فرشتگان الهی نیز شایستة برابری با آنان نیستند. این قوم خویشتن را چندان دارای شرافت میدانند که خود را در مرتبهای پس از خداوند میپندارند. این قوم بر اساس این پندارها آیندة جهان را به نفع خود تلقی میکنند و در دنیا به دامنة جنایات خود توسعه میدهند. لذاست که حاخام شانینا میگوید: (همة آنچه در جهان است و همة اشیاء، بویژه حیواناتی که به شکل یهودیانند (یعنی غیر یهود)، باید در خدمت یهودیان باشند.) روحیة نژاد پرستی یهودیان، پدیدة تازهای نیست، بلکه ویژگی دیرینهای است که ریشه در باورهای دینی آنان دارد. اعتقاد به برتری نژادی به عنوان یکی از اصلیترین تعالیم تورات، از بارزترین ممیّزات روحی این قوم بوده و هم چون خونی در شریان نظام اعتقادی آنان جاری است. و بر اساس این باورهای غلط از نیل تا فرات را به عنوان سرزمین موعود و آینده یهود پی ریزی میکنند.[3] از نگاه تورات، جز بنی اسرائیل، کسی هم پایه و هم شأن یهودیان نیست. در منطق تورات یهودیان قوم برگزیده اند و دیگران مملوک ایشان. تورات در سراسر اسفار سی و نه گانة خود، همواره آهنگ برتری قوم یهود را بر دیگر اقوام مینوازد و بذر حقدوکینه نسبت به دیگران را در دل پیروان خود میافشاند.[4] معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. یهود و صهیونیسم، تألیف احمد کریمیان. 2. یهودیت، تألیف عبد الرحیم سلیمانی اردستانی. 3. آشنایی با دین یهود، تألیف مهرداد ایزد پناه. 4. ادیان زندة جهان، تألیف رابرت ا. هیوم. [1] . سلیمانی اردستانی، عبد الرحیم، یهودیت، انتشارات انجمن معارف اسلامی ایران، چاپ اول، 1382ش، ص 13. [2] . رابرت ا. هیوم، ادیان زندة جهان، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، 1369، ص266. [3] . کریمیان، احمد، یهود و صهیونیسم، قم، انتشارات بوستان کتاب دفتر تبلیغات، چاپ اول، 1384، ص184. [4] . همان، ص187. ( اندیشه قم )
هر مسأله اجتماعی چندین عامل میتواند داشته باشد لکن در اینجا به مهمترین دلایلی که قوم یهود را آینده نگر جلوه میدهد و آنها بر اساس این باورها، روحیه توسعه طلبی پیدا میکنند را به صورت خلاصه بررسی میکنیم:[1]
1. امیدوار بودن به یک آینده بهتر: قوم یهود نظر به اینکه آینده جهان را از آنِ یهود میدانند روحیه آینده نگری خود را تقویت میکنند.
2. تأکید بر این مطلب که خداوند قوم اسرائیل را ممتاز میشمارد.
3. علاقه این قوم به رفاه و آسایش پیروان خود.
4. روحیه نژاد پرستی یهودیان.[2]
از دیدگاه یهودیان، سبب واقعی انتخاب بنی اسرائیل به عنوان ملت برگزیده از سوی خدا، یکی از پیچیدهترین اسرار یهوه (خدای یهود) است. از آنجا که یهودیان خود را ملت برگزیده و دارای منزلت والای سامی میشمارند، هیچ کس را قابل قیاس با خویش نمی انگارند. حتی فرشتگان الهی نیز شایستة برابری با آنان نیستند. این قوم خویشتن را چندان دارای شرافت میدانند که خود را در مرتبهای پس از خداوند میپندارند.
این قوم بر اساس این پندارها آیندة جهان را به نفع خود تلقی میکنند و در دنیا به دامنة جنایات خود توسعه میدهند. لذاست که حاخام شانینا میگوید: (همة آنچه در جهان است و همة اشیاء، بویژه حیواناتی که به شکل یهودیانند (یعنی غیر یهود)، باید در خدمت یهودیان باشند.) روحیة نژاد پرستی یهودیان، پدیدة تازهای نیست، بلکه ویژگی دیرینهای است که ریشه در باورهای دینی آنان دارد. اعتقاد به برتری نژادی به عنوان یکی از اصلیترین تعالیم تورات، از بارزترین ممیّزات روحی این قوم بوده و هم چون خونی در شریان نظام اعتقادی آنان جاری است. و بر اساس این باورهای غلط از نیل تا فرات را به عنوان سرزمین موعود و آینده یهود پی ریزی میکنند.[3]
از نگاه تورات، جز بنی اسرائیل، کسی هم پایه و هم شأن یهودیان نیست. در منطق تورات یهودیان قوم برگزیده اند و دیگران مملوک ایشان. تورات در سراسر اسفار سی و نه گانة خود، همواره آهنگ برتری قوم یهود را بر دیگر اقوام مینوازد و بذر حقدوکینه نسبت به دیگران را در دل پیروان خود میافشاند.[4]
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. یهود و صهیونیسم، تألیف احمد کریمیان.
2. یهودیت، تألیف عبد الرحیم سلیمانی اردستانی.
3. آشنایی با دین یهود، تألیف مهرداد ایزد پناه.
4. ادیان زندة جهان، تألیف رابرت ا. هیوم.
[1] . سلیمانی اردستانی، عبد الرحیم، یهودیت، انتشارات انجمن معارف اسلامی ایران، چاپ اول، 1382ش، ص 13.
[2] . رابرت ا. هیوم، ادیان زندة جهان، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، 1369، ص266.
[3] . کریمیان، احمد، یهود و صهیونیسم، قم، انتشارات بوستان کتاب دفتر تبلیغات، چاپ اول، 1384، ص184.
[4] . همان، ص187.
( اندیشه قم )
- [سایر] چرا خداوند تبارک و تعالی سرگذشت بنی اسرائیل و قوم یهود را بسیار بازگو کرده است؟ آیا تاریخ این قوم دوباره و در آینده تکرار خواهد شد؟
- [سایر] آیا قوم یهود از همه برتر هستند؟
- [سایر] در جایی از سوره بقره آمده است که قوم یهود قوم برتر است؛ تفسیر آن چیست؟
- [سایر] علت آوارگی قوم یهود در طول تاریخ چه بوده است؟
- [سایر] آیا یهود یکی از قوم های خداوند است؟
- [سایر] دلایل عقلی بر ضرورت امامت کدامند؟
- [سایر] لطفاً تاریخچة پیدایش قوم یهود را در سرزمین فلسطین شرح دهید؟
- [سایر] در مورد احکام و اصول اعتقادی دین یهود کمی توضیح دهید ضمنا چرا این دین این قدر قوم گرا است؟
- [سایر] چگونه مثبت نگر باشیم؟ انسانهای مثبت نگر چه ویژگیهایی دارند؟
- [سایر] دلایل جسمانی بودن معاد و معراج کدامند؟ ما شیعیان و دیگر فرق اسلامی، چه عقیده ای داریم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، ولی مرد مسلمان می¬تواند با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری ازدواج کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافره بطور دائم ازدواج کند ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود ونصاری مانعی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید. مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر به طور دائم ازدواج کند، ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود و نصاری و مجوس، مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، همچنین مرد مسلمان نمی تواند بنابر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولی ازدواج موقت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قسم دو نوع است: الف: قسم برای انجام یا ترک کاری در آینده. ب: قسم برای اثبات یا نفی چیزی.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که برای تأمین مخارج زندگی در سالهای آینده همچون جهیزیه دختر یا خرید منزل، لازم است پول یا جنسی را کنار بگذارد و بدون این کار نتواند در سالهای آینده مخارج خود را تأمین کند، پول یا جنسی را که کنار میگذارد خمس ندارد.
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ که نظیر آن گناه در اسلام کمنظیر است، همجنس بازی است که اگر در میان دو مرد واقع شود به آن لواط، و اگر در میان دو زن واقع شود به آن مساحقه میگویند. و در لواط علاوه بر اینکه حدّ آن کشتن است، اگر بدون توبه از دنیا رفت، با قوم لوط محشور میشود.
- [امام خمینی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در آید، مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر کتابیه بطور دائم ازدواج کند و به احتیاط واجب ازدواج دائم با زنهای کافره اهل کتاب نیز جایز نیست، ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان بدون قصد لذّت به صورت و دستها و موی زنان اهل کتاب مثل یهود و نصاری بلکه هر زن کافری نگاه کند، در صورتی که نترسد که به حرام بیفتد اشکال ندارد و احتیاط واجب آن است که به دیگر اعضای آنان نگاه نکند.