برخی کودکان به این دلیل تحمل باختن را ندارند که میزان خودباوری آنان پایین است. به اعتقاد بوویچ (1998 م) متخصص بازی درمانی کودکان، (کودکانی که احساس منفی و بدی درباره خود دارند، به بردن بیشتر اهمیت می‌ دهند). اگر می ‌خواهید آستانه تحمل او را در باختن افزایش دهید، اعتماد به نفس او را بالا ببرید (ر. ک: ص 64 - 62). فرزند خود را هرگز با برادر، خواهر یا همسالی که بازیکن بهتری است، مقایسه نکنید. خوب است قبل از بازی، درباره برد و باخت توضیح دهید و بگویید که لازم نیست انسان همیشه برنده باشد؛ همان گونه که قهرمانان بزرگ ورزشی نیز همیشه برنده نمی ‌شوند. او باید بیاموزد که برد و باخت نیز نوبتی است. برخی والدین، به گونه‌ای با فرزند خود بازی می‌کنند که همیشه او برنده باشد. توصیه می‌کنم گاهی زمینه باختن فرزندتان را فراهم سازید و پس از باختن او، برد قبلی ‌اش را یادآوری کنید. بازی ‌های غیر رقابتی (بازی ‌هایی که برنده و بازنده ندارند) با خودتان، و تشویق و ترغیب او به این گونه بازی‌ها با همسالانش می‌ تواند در کاهش این مشکل مؤثر باشد، بازی‌های حدس زدنی (گل یا پوچ)، ضربه زدن به بادکنک، انداختن توپ‌های کوچک در حلقه، و برای کودکان کوچک‌تر از فرزند شما، قایم باشک و برج سازی با مکعب‌ها، نمونه‌ هایی از بازی‌های غیر رقابتی هستند. یکی از علل مهم سخت بودن پذیرش باخت هنگام بازی با همسالان، برخورد نسنجیده والدین است. توجه بیش از حد آنان به مسأله برد و باخت، خوشحالی فراوان هنگام برد فرزند و اظهار ناراحتی هنگام باختن او و ذکر جمله‌ هایی مثل (بازنده به هیچ دردی نمی‌ خوره) و مانند آن، نمونه‌ هایی از این گونه برخوردها است. خوب است بی‌اهمیت بودن باختن را با روش الگویی نیز به او نشان دهید به این صورت که وقتی در بازی می‌ بازید (و گاهی خود، زمینه باختن خویش را فراهم می ‌آورید)، خیلی راحت بگویید: من باختم؛ اما واقعا بازی جالب و لذت‌بخشی بود. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
برخی کودکان به این دلیل تحمل باختن را ندارند که میزان خودباوری آنان پایین است. به اعتقاد بوویچ (1998 م) متخصص بازی درمانی کودکان، (کودکانی که احساس منفی و بدی درباره خود دارند، به بردن بیشتر اهمیت می دهند). اگر می خواهید آستانه تحمل او را در باختن افزایش دهید، اعتماد به نفس او را بالا ببرید (ر. ک: ص 64 - 62).
فرزند خود را هرگز با برادر، خواهر یا همسالی که بازیکن بهتری است، مقایسه نکنید. خوب است قبل از بازی، درباره برد و باخت توضیح دهید و بگویید که لازم نیست انسان همیشه برنده باشد؛ همان گونه که قهرمانان بزرگ ورزشی نیز همیشه برنده نمی شوند. او باید بیاموزد که برد و باخت نیز نوبتی است.
برخی والدین، به گونهای با فرزند خود بازی میکنند که همیشه او برنده باشد. توصیه میکنم گاهی زمینه باختن فرزندتان را فراهم سازید و پس از باختن او، برد قبلی اش را یادآوری کنید.
بازی های غیر رقابتی (بازی هایی که برنده و بازنده ندارند) با خودتان، و تشویق و ترغیب او به این گونه بازیها با همسالانش می تواند در کاهش این مشکل مؤثر باشد، بازیهای حدس زدنی (گل یا پوچ)، ضربه زدن به بادکنک، انداختن توپهای کوچک در حلقه، و برای کودکان کوچکتر از فرزند شما، قایم باشک و برج سازی با مکعبها، نمونه هایی از بازیهای غیر رقابتی هستند.
یکی از علل مهم سخت بودن پذیرش باخت هنگام بازی با همسالان، برخورد نسنجیده والدین است. توجه بیش از حد آنان به مسأله برد و باخت، خوشحالی فراوان هنگام برد فرزند و اظهار ناراحتی هنگام باختن او و ذکر جمله هایی مثل (بازنده به هیچ دردی نمی خوره) و مانند آن، نمونه هایی از این گونه برخوردها است.
خوب است بیاهمیت بودن باختن را با روش الگویی نیز به او نشان دهید به این صورت که وقتی در بازی می بازید (و گاهی خود، زمینه باختن خویش را فراهم می آورید)، خیلی راحت بگویید: من باختم؛ اما واقعا بازی جالب و لذتبخشی بود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پسر 8 سالهام تحمل باختن در بازی را ندارد. چگونه آستانه تحمل او را بالا ببرم؟
- [سایر] پسر نوپایی (18 ماهه) دارم که با مدفوع خود بازی میکند. چگونه این مشکل را از بین ببرم؟
- [سایر] پسر نوپایی (18 ماهه) دارم که با مدفوع خود بازی میکند. چگونه این مشکل را از بین ببرم؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] دو بچه بازی می کرده اند. یکی از بچه ها در حین بازی با کاردستی چشم دیگری را زخمی کرده است، پس از 72 ساعت، چشم بچه مضروب بکلی کور شده، آیا دیه شرعی دارد یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] آیا خریدن عروسک یا بازی کردن بچه ها با آن اشکال دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا خریدن عروسک یا بازی کردن بچه ها با آن اشکال دارد؟
- [سایر] سلام 1.متاهل 2-افسرده 3-به خاطر 2 بچه به زندگی مشترک را تحمل می کنم اما دوست دارم تنها زندگی کنم 4-آیا این کارم درست هست یا بچه ها مادر غمگین نداشته باشند بهتره؟
- [سایر] ایران در آستانه ظهور ، در چه وضعیتی قرار دارد ؟
- [آیت الله سبحانی] بچه ای نزدیک خط راه آهن مشغول بازی می شود ناگهان قطار می رسد و قطار با بچه برخورد می کند کارشناسان راننده را بی تقصیر می دانند آیا شرکت راه آهن مسئول دیه طفل می باشد؟
- [سایر] از چه سنی و چگونه باید به بچه ها مفاهیم فلسفی را آموخت؟ مفهوم خدا و جهان ماورا و...؛ از چه سنی و چگونه باید مفاهیم اخلاقی مثل ایثار، گذشت، ادب و... را به بچه ها آموخت؟؛ بچه ها تا چه حد باید برای بازی و شیطنت آزاد باشند؟؛ درکجا باید با بچه دعوا کرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کندن چاه مشقتی که معمولا تحمل نمی شود ندارد باید برای تهیه آب، چاه بکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کسی مقداری آب بدون منتی که معمولا تحمل نمی شود به او ببخشد باید قبول کند. مورد سوّم
- [آیت الله مکارم شیرازی] بازی کردن با همسر در حال حیض، حرام نیست و کفاره هم ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] چنانچه عقد بیمه به صورت صلح به شرط تحمل خسارت یا به صورت هبه به شرط تحمل خسارت باشد و بیمه کننده در صورت پیش امد خسارتی بر بیمه شونده از جبران ان خودداری کند و به شرط عمل ننماید بیمه شونده خیار تخلف شرط دارد و می تواند صلح یا هبه را فسخ کند و انچه از اقساط بیمه پرداخت کرده پس بگیرد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که لباس ندارد اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقتی که معمولا تحمل نمی شود نداشته باشد باید قبول کند بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سختی که معمولا تحمل نمی شود ندارد باید از کسی که لباس دارد، طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله مظاهری] تحمّل شهادت و ادای شهادت هر دو واجب است بنابر این اگر کسی را برای شهادت خواستند باید برود همانگونه که اگر او را برای شهادت دادن نزد قاضی خواستند باید حاضر شود مگر اینکه افراد دیگری برای تحمّل شهادت یا ادای آن، باشند.
- [آیت الله سیستانی] اگر تهیه کردن آب یا استعمال آن برای او حرج و مشقتی داشته باشد که معمولاً تحمل نمی شود ، میتواند تیمم کند . ولی اگر تحمل کند و وضو بگیرد و یا غسل کند ، وضو و غسل او صحیح است . پنجم از موارد تیمم : نیاز به آب برای رفع تشنگی .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر وقت نمازتنگ باشد، یا از دزد ودرنده بترسد، یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمّل کند، جستجو لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی مقداری آب به او ببخشد باید قبول کند، مگر منّتی داشته باشد، که غیر قابل تحمّل باشد یا مستلزم هتک حیثیت وی باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر وقت نماز تنگ باشد؛ یا از دزد و درنده بترسد؛ یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمل کند؛ جستجو لازم نیست.