اساس نظام طبیعی در آفرینش انسان، بر پایة "راست دست" بودن انسان استوار است. بر این اصل اکثر انسان ها راست دست هستند و چپ دست بودن حکم استثنا را دارد. از سویی، مطالعه در زندگی هوشمندان و نوابغ عالَم ما را به این نتیجه نمی رساند که اکثر آنان چپ دست بودند، بلکه راست دست بودن همه یا اکثر آنان، به خصوص انبیای الهی و امامان معصوم(ع) که سر آمد و زیرک ترین هوشمندان و نوابغ بودند، به واقعیت نزدیک تر می باشد. اگر چه گاهی برخی روزنامه ها و مجلات از قول بعضی دانشمندان در مورد بالاتر بودن ضریب هوشی تعدادی از چپ دستی ها، مطالبی می نویسند اما این اظهارات جنبة علمی ندارد و تجربه و واقعیات آن را تأیید نمی کند و دیگر دانشمندان آن را نمی پذیرند. برخورد نمودن به چند نفر چپ دست که از ضریب هوشی بالایی برخورداند، دلیل بر عمومیت و کلیّت آن نمی تواند باشد. منبع:سایت انوار طاها
اساس نظام طبیعی در آفرینش انسان، بر پایة "راست دست" بودن انسان استوار است. بر این اصل اکثر انسان ها راست دست هستند و چپ دست بودن حکم استثنا را دارد.
از سویی، مطالعه در زندگی هوشمندان و نوابغ عالَم ما را به این نتیجه نمی رساند که اکثر آنان چپ دست بودند، بلکه راست دست بودن همه یا اکثر آنان، به خصوص انبیای الهی و امامان معصوم(ع) که سر آمد و زیرک ترین هوشمندان و نوابغ بودند، به واقعیت نزدیک تر می باشد.
اگر چه گاهی برخی روزنامه ها و مجلات از قول بعضی دانشمندان در مورد بالاتر بودن ضریب هوشی تعدادی از چپ دستی ها، مطالبی می نویسند اما این اظهارات جنبة علمی ندارد و تجربه و واقعیات آن را تأیید نمی کند و دیگر دانشمندان آن را نمی پذیرند. برخورد نمودن به چند نفر چپ دست که از ضریب هوشی بالایی برخورداند، دلیل بر عمومیت و کلیّت آن نمی تواند باشد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا کسانی که چپ دستند، از هوش بالاتری برخوردارند؟
- [سایر] دانشمندان، از چه جایگاهی برخوردارند؟
- [سایر] آیا پیامبران در کودکی نیز از عصمت برخوردارند؟ چرا؟
- [سایر] آیا پیامبران در دوره کودکی نیز از عصمت برخوردارند؟ چرا؟
- [سایر] چگونه است که عدهای از نعمت عمر بیشتری برای تکامل عقلی و معنوی (اطاعت خدا) برخوردارند؟!
- [سایر] تعریف دقیق هوش چیست؟ تقسیم بندی آن چیست؟ آیا هوش قابل افزایش است؟ آزمون های موجود برای اندازه گیری میزان هوش افراد معتبر است؟
- [سایر] چرا کافران از رفاه و ناز و نعمت برخوردارند ولی افراد با ایمان معمولا به سختی روزگار را می گذرانند؟
- [سایر] چگونه است که عده ای از نعمت عمر بیشتری برای تکامل عقلی و معنوی (اطاعت خدا) برخوردارند؟!
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در فرض قبل، اگر با این کار مدرک گرفته، و از دولت اسلامی حقوق بالاتری بگیرد، چه حکمی دارد؟
- [سایر] چرا پیامبر(ص) نسبت به دیگر افراد؛ در بهره برداری از امیال جنسی آزادتر بوده و حتی همسران پیامبر(ص)، از محدودیت هایی برخوردارند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدون نیت روزه مست شود و در بین روز به هوش آید باید آن روز را روزه بگیرد و قضای آن را هم بگیرد ولی اگر بی هوش شود و در بین روز به هوش آید فقط قضای آن را بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از اذان صبح نیت کند و بی هوش شود و در بین روز به هوش اید بنابر احتیاط واجب باید روزه ان روز را تمام نماید و قضای ان را نیز به جا اورد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از اذان صبح نیت کند و بی هوش شود و در بین روز به هوش آید بنابر احتیاط واجب باید روزه آن روز را تمام نماید و اگر تمام نکرد قضای آن را به جا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود، زکات از او ساقط نمی شود. و هم چنین است اگر موقع واجب شدن زکات گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود زکات از او ساقط نمی شود و همچنین است اگر موقع واجب شدن زکات گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود؛ زکاه از او ساقط نمی شود. و همچنین است اگر موقع واجب شدن زکاه گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد. مسأله 1870 - مالی را که از انسان غصب کرده اند و نمی تواند در آن تصرف کند؛ زکاه ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از اذان صبح نیت کند و مست شود و در بین روز به هوش آید احتیاطاً امساک کند و باید قضای آن را به جا آورد.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعد از غسل بفهمد مقداری از بدن را نشسته، چنانچه از طرف چپ باشد شستن همان مقدار کافی است و اگر از طرف راست باشد باید بعد از شستن آن مقدار دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و بعد طرف چپ را بشوید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند ایا از سر یا طرف راست یا طرف چپ می باشد شستن سر لازم نیست و باید جایی را که احتمال می دهد از طرف چپ نشسته بشوید و بنابر احتیاط واجب جایی را که احتمال می دهد از طرف راست نشسته قبل از شستن طرف چپ بشوید
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند ایا از سر یا طرف راست یا طرف چپ می باشد شستن سر لازم نیست و باید جایی را که احتمال می دهد از طرف چپ نشسته بشوید و بنابر احتیاط واجب جایی را که احتمال می دهد از طرف راست نشسته قبل از شستن طرف چپ بشوید