استفاده صحیح از فرصت‌ها و مدیریت زمان این مشکل را حل خواهد کرد. برای این منظور توصیه‌ های زیر را به کار ببندید: 1- صبح‌ها پس از اذان بیدار بمانید، در تعقیبات نماز صبح 33 مرتبه سبحان اللَّه - 33 مرتبه الحمدللَّه و 34 مرتبه اللَّه اکبر بگویید (برعکس ترتیب تسبیحات فاطمه زهرا"س"). 2- اوقات خود را به دقت تنظیم کنید و سعی کنید طبق برنامه عمل کنید. 3- کارهایی را که موجب ضایع شدن فرصت‌های شما می‌ شود یادداشت کرده و به تدریج با آنها مبارزه و از کارهای خود حذف کنید. 4- دعایی که در مفاتیح الجنان در تعقیبات مشترکه آمده است و با این جمله شروع‌ می ‌شود "سبحان من لا یعتدی علی اهل مملکته..." را پس از نمازها بخوانید. 5 - یکی از رموز موفقیت انسان داشتن ارتباط با خداست، لذا می‌ بینیم که بزرگان در صورتی می‌ توانند کار بزرگ انجام دهند که ارتباط با خدا داشته باشند. یکی از راه‌ های این ارتباط خواندن نماز در اول وقت و اهمیت دادن به آن است. در این رابطه خاطره‌ای از امام خمینی برای شما نقل می‌ کنم: انتظار اول وقت نماز را می‌ کشید. آن هم پس از عمل جراحی طولانی قلب که معمولاً انسان در چنان لحظاتی همه چیز را فراموش می‌ کند ولی دقایقی به اول وقت نماز مانده، ضعف پس از عمل، دوباره وجود امام را فرا می‌ گیرد. در این لحظات امام به آقای انصاری توصیه می‌ کنند: "اگر خوابم برد، اول وقت نماز بیدارم کنید". آقای انصاری مانند همگان نگران سلامت امام در پیچ و خم خیال و آرزو گرفتار شده بود. امام در بیماری و ضعف فرو رفته‌ اند، موقع اذان فرا رسید. سرُم همچنان به بازوی امام بسته بود. قطره مایع دارویی فرو می‌ چکید و گذر زمان تأکید امام را به آقای انصاری یادآوری می‌کرد. اما آقای انصاری بیشتر از هر چیز به سلامت امام می‌ اندیشید. بنابراین فکر می کرد که استراحت برای امام بهتر است. توصیه پزشکان هم همین بود. امام را بیدار نکردند تا این که ده دوازده دقیقه از اذان گذشت. امام بیدار شدند و از آقای انصاری پرسیدند: - وقت اذان شده یا نه؟ - از وقت اذان گذشته، آقا! - چقدر گذشته؟ - ده دوازده دقیق. امام، احمد آقا (فرزندشان) را فرا خواندند و فرمودند: "آقای انصاری به هر ملاحظه‌ ای که از بیدار کردن من خودداری کرده باشند کار درستی نکرده ‌اند، نماز اول وقت برای من از هر ملاحظه دیگری با اهمیت‌تر است. من همیشه دقایقی قبل از اذان، انتظار اول وقت نماز را می‌ کشم و از اولین روز بلوغ مرتکب نشده بودم که نمازم از اول وقت تأخیر بیفتد". منبع:سایت انوار طاها
راههای موفقیت در درس چیست؟
استفاده صحیح از فرصتها و مدیریت زمان این مشکل را حل خواهد کرد. برای این منظور توصیه های زیر را به کار ببندید:
1- صبحها پس از اذان بیدار بمانید، در تعقیبات نماز صبح 33 مرتبه سبحان اللَّه - 33 مرتبه الحمدللَّه و 34 مرتبه اللَّه اکبر بگویید (برعکس ترتیب تسبیحات فاطمه زهرا"س").
2- اوقات خود را به دقت تنظیم کنید و سعی کنید طبق برنامه عمل کنید.
3- کارهایی را که موجب ضایع شدن فرصتهای شما می شود یادداشت کرده و به تدریج با آنها مبارزه و از کارهای خود حذف کنید.
4- دعایی که در مفاتیح الجنان در تعقیبات مشترکه آمده است و با این جمله شروع
می شود "سبحان من لا یعتدی علی اهل مملکته..." را پس از نمازها بخوانید.
5 - یکی از رموز موفقیت انسان داشتن ارتباط با خداست، لذا می بینیم که بزرگان در صورتی می توانند کار بزرگ انجام دهند که ارتباط با خدا داشته باشند. یکی از راه های این ارتباط خواندن نماز در اول وقت و اهمیت دادن به آن است. در این رابطه خاطرهای از امام خمینی برای شما نقل می کنم:
انتظار اول وقت نماز را می کشید. آن هم پس از عمل جراحی طولانی قلب که معمولاً انسان در چنان لحظاتی همه چیز را فراموش می کند ولی دقایقی به اول وقت نماز مانده، ضعف پس از عمل، دوباره وجود امام را فرا می گیرد. در این لحظات امام به آقای انصاری توصیه می کنند: "اگر خوابم برد، اول وقت نماز بیدارم کنید". آقای انصاری مانند همگان نگران سلامت امام در پیچ و خم خیال و آرزو گرفتار شده بود. امام در بیماری و ضعف فرو رفته اند، موقع اذان فرا رسید. سرُم همچنان به بازوی امام بسته بود. قطره مایع دارویی فرو می چکید و گذر زمان تأکید امام را به آقای انصاری یادآوری میکرد. اما آقای انصاری بیشتر از هر چیز به سلامت امام می اندیشید. بنابراین فکر می کرد که استراحت برای امام بهتر است. توصیه پزشکان هم همین بود. امام را بیدار نکردند تا این که ده دوازده دقیقه از اذان گذشت. امام بیدار شدند و از آقای انصاری پرسیدند:
- وقت اذان شده یا نه؟
- از وقت اذان گذشته، آقا!
- چقدر گذشته؟
- ده دوازده دقیق.
امام، احمد آقا (فرزندشان) را فرا خواندند و فرمودند: "آقای انصاری به هر ملاحظه ای که از بیدار کردن من خودداری کرده باشند کار درستی نکرده اند، نماز اول وقت برای من از هر ملاحظه دیگری با اهمیتتر است. من همیشه دقایقی قبل از اذان، انتظار اول وقت نماز را می کشم و از اولین روز بلوغ مرتکب نشده بودم که نمازم از اول وقت تأخیر بیفتد".
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] راههای رسیدن به موفقیت در تمامی مراحل زندگی مخصوصاً درسی و دینی چیست؟
- [سایر] راههای که یک انسان واقعا در درس و تهذیب نفس موفق شود چیست؟
- [سایر] موفقیت و راههای موفقیت در انسان چیست؟
- [سایر] راههای پیدا کردن دوست خوب و راههای حفظ آن را بگویید؟
- [سایر] راههای دفع بلا چیست؟
- [سایر] راههای جلوگیری از غیبت
- [سایر] راههای تقویت اراده چیست؟
- [سایر] موفقیت چیست وراز موفقیتها کدام است ؟چرا همواره از انسانهای خوشبخت میپرسند: راز موفقیت شما چیست؟
- [سایر] رمز موفقیّت چیست؟
- [سایر] راز موفقیت چیست
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای تعیین قبله راههای زیادی وجود دارد: نخست کوشش کند تا یقین حاصل نماید و نیز می تواند به گفته دو شاهد عادل و یا یک فرد مورد اطمینان که از روی نشانه های حسی شهادت می دهد و یا به قول کسی که از روی قاعده علمی قبله را می شناسد و محل اطمینان است عمل کند و اگر اینها ممکن نشد باید به گمانی که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهای آنان یا از راههای دیگر پیدا می شود عمل نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شک کند که آنچه را خارج نموده است به حد نصاب رسیده است یا خیر، احتیاط واجب آن است که امتحان نماید یعنی از راه وزن کردن یا راههای دیگر قیمت آن را معلوم نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مال خمس نداده از شخص غیر معتقد به خمس مانند کافر به مسلمان معتقد به خمس از راههای عادی منتقل شود, پرداخت خمس آن بر مسلمان واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] قبله نماهای معمولی در صورتی که سالم باشد از وسایل خوب برای شناخت قبله است و گمان حاصل از آن کمتر از گمان از راههای دیگر نیست، بلکه غالباً دقیق تر است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حضور در کلاس درسی که استاد آن، فساد عقیده داشته باشد و در ضمن درس، به طور ضمنی، علیه اسلام تبلیغ می کند، جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی انسان می تواند مشغول نماز شود که یقین به داخل شدن وقت پیدا کند، یا لااقل یک مرد عادل خبر از ورود وقت دهد، اذان شخص وقت شناس و مورد اطمینان نیز کافی است و اگر گمان قوی به دخول وقت از راههای دیگر پیدا کند نیز کفایت می کند، خواه از روی ساعت صحیح باشد یا غیرآن.
- [آیت الله سیستانی] مالک میتواند به نحو جعاله در راههای مشروع سرمایه گذاری کند که همان نتیجه مضاربه را داشته باشد ، به این ترتیب که مالی را به شخصی بسپارد ، و مثلاً بگوید آن را در تجارت ، یا هر بهره برداری دیگر به کار بگیر در مقابل معادل نصف سود مثلا برای تو باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سید بودن سادات از راههای زیر ثابت می شود: 1 دو نفر عادل سید بودن او را تصدیق کند (یک نفر نیز کافی است). 2 در شهر و منطقه خود مشهور باشد که سید است، خواه این شهرت سبب یقین شود یا گمان.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که می خواهد نماز بخواند، باید برای پیدا کردن قبله کوشش نماید، تا یقین کند قبله کدام طرف است و اگر نتواند یقین پیدا کند، باید به گمانی که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهای آنان یا از راههای دیگر پیدا می شود عمل نماید، حتی اگر از گفته فاسق یا کافری که به واسطه قواعد علمی قبله را می شناسد گمان به قبله پیدا کند کافیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر به یکی از راههای گذشته برای انسان ثابت شود که وقت نماز شده و مشغول نماز شود و در بین نماز بفهمد که هنوز وقت داخل نشده ، نماز او باطل است . و همچنین است اگر بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را پیش از وقت خوانده . ولی اگر در بین نماز بفهمد وقت داخل شده ، یا بعد از نماز بفهمد که در بین نماز وقت داخل شده بود ، نماز او صحیح است .