1. برخی افراد ترجیح می‌دهند در سکوت مطالعه کنند و برخی در سروصدا. بعضی صندلی راحتی را می‌ پسندند و بعضی دراز کشیدن یا نشستن رسمی را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتی که راحت‌ تر هستید مطالعه خود را آغاز کنید. 2. اگر مکان مطالعه شما کمی آشفته و به هم ریخته است مرتب کردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موکول کنید؛ چرا که در این صورت در حین مرتب کردن اتاق به مطالبی که مطالعه کرده ‌اید فکر خواهید کرد و زمان مفیدی را از دست نخواهید داد. 3. گاهی اوقات از مکان‌های استثنایی و هیجان‌ انگیز استفاده کنید تا مطلبی که مطالعه می‌ کنید همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یک شب بارانی با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخی و قدیمی به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید. 4. اگر امکان داشته باشد موضوع مورد مطالعه شما با مکانی که انتخاب می‌ کنید هماهنگی و سنخیت داشته باشد، به افزایش بهره‌ وری شما کمک بسیار می‌ کند. این هماهنگی همچنین شامل وجود ابزار و لوازم مورد نیاز نیز می‌ شود. 5. قبل از انتخاب محل مطالعه خود، چند خصوصیت عمده و ایده‌آل برای مکان مطالعه در ذهن خود لیست کنید تا راحت‌تر بتوانید آن را بیابید . 6. در مکان مطالعه شما راهی برای خیره شدن به دور دست وجود داشته باشد؛ چرا که توقف در مطالعه و چشم دوختن به بی‌نهایت در افزایش کارآیی مطالعه بسیار سودمند است. حداقل گاه گاهی به سقف اتاق خیره شوید! 7. هیچ‌گاه مطالعه خود را به حضور در مکان خاصی مشروط نکنید؛ زیرا در این صورت بهانه ‌ای می‌ یابید که در سایر مکان‌ها از مطالعه بگریزید. به یاد داشته باشید که در حقیقت (مکان مطالعه جایی است که شما هستید). 8. دقت کنید میزان نور، دمای محیط، فرم صندلی و سایر شرایط در مکان مطالعه شما به گونه‌ ای نباشد که شما را خواب آلوده کند. 9. تهویه خوب و هوای پراکسیژن در مکان مطالعه شرطی حیاتی است. منبع:دکتر فیل ریس در کتاب (500 نکته درباره مطالعه) و دکتر عین الله خادمی در کتاب (مطالعه روشمند) این نکات را ذکر کرداه ند.
1. برخی افراد ترجیح میدهند در سکوت مطالعه کنند و برخی در سروصدا. بعضی صندلی راحتی را می پسندند و بعضی دراز کشیدن یا نشستن رسمی را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتی که راحت تر هستید مطالعه خود را آغاز کنید.
2. اگر مکان مطالعه شما کمی آشفته و به هم ریخته است مرتب کردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موکول کنید؛ چرا که در این صورت در حین مرتب کردن اتاق به مطالبی که مطالعه کرده اید فکر خواهید کرد و زمان مفیدی را از دست نخواهید داد.
3. گاهی اوقات از مکانهای استثنایی و هیجان انگیز استفاده کنید تا مطلبی که مطالعه می کنید همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یک شب بارانی با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخی و قدیمی به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید.
4. اگر امکان داشته باشد موضوع مورد مطالعه شما با مکانی که انتخاب می کنید هماهنگی و سنخیت داشته باشد، به افزایش بهره وری شما کمک بسیار می کند. این هماهنگی همچنین شامل وجود ابزار و لوازم مورد نیاز نیز می شود.
5. قبل از انتخاب محل مطالعه خود، چند خصوصیت عمده و ایدهآل برای مکان مطالعه در ذهن خود لیست کنید تا راحتتر بتوانید آن را بیابید .
6. در مکان مطالعه شما راهی برای خیره شدن به دور دست وجود داشته باشد؛ چرا که توقف در مطالعه و چشم دوختن به بینهایت در افزایش کارآیی مطالعه بسیار سودمند است. حداقل گاه گاهی به سقف اتاق خیره شوید!
7. هیچگاه مطالعه خود را به حضور در مکان خاصی مشروط نکنید؛ زیرا در این صورت بهانه ای می یابید که در سایر مکانها از مطالعه بگریزید. به یاد داشته باشید که در حقیقت (مکان مطالعه جایی است که شما هستید).
8. دقت کنید میزان نور، دمای محیط، فرم صندلی و سایر شرایط در مکان مطالعه شما به گونه ای نباشد که شما را خواب آلوده کند.
9. تهویه خوب و هوای پراکسیژن در مکان مطالعه شرطی حیاتی است.
منبع:دکتر فیل ریس در کتاب (500 نکته درباره مطالعه) و دکتر عین الله خادمی در کتاب (مطالعه روشمند) این نکات را ذکر کرداه ند.
- [سایر] 10 نکته در روش مطالعه بیان کنید؟
- [سایر] 5 نکته در موضوع مطالعه رابیان کنید.
- [سایر] 12 نکته در مورد مطالعه بیان کنید؟
- [سایر] چند نکته در مورد ارزش مطالعه بیان کنید؟
- [سایر] 8 نکته درباره تمرکز در مطالعه عبارتند از؟
- [سایر] چند نکته در مورد تقویت حافظه بیان کنید؟
- [سایر] 5 نکته در محافظت از کتاب چیست؟
- [سایر] لیستی از منابع مطالعه در مورد بهائیت را جهت تحقیق و مطالعه می خواستم؟
- [سایر] فواید مطالعه کردن چیست؟
- [آیت الله بهجت] بهترین مکان ها جهت نماز جماعت چه مکان هایی است؟
- [آیت الله مظاهری] شرط دوّم: مکان نمازگزار باید بیحرکت باشد ولی اگر سهواً یا در حال ناچاری یا ندانستن اینکه مکان او متحرّک است یا ندانستن مسئله باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مکان نمازگزار باید غصبی نباشد بنابر احتیاط واجب، و مکان نمازگزار باید از جای میّت پستتر یا بلندتر نباشدولی پستی و بلندی مختصر اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] مکان نمازگزار باید از جای میّت پایینتر یا بلندتر نباشد، ولی پستی و بلندی مختصر اشکال ندارد. همچنین مکان نمازگزار باید غصبی نباشد.
- [آیت الله مظاهری] مکان نمازگزار سه شرط دارد: شرط اوّل: باید مکان نمازگزار مباح باشد، و در ملک غصبی یا روی فرش و تخت غصبی و مانند اینها نماز نخوانند ولی نماز خواندن در زیر سقف و خیمه غصبی مانعی ندارد، همینطور اگر سهواً یا در حال ناچاری یا ندانستن اینکه مکان او غصبی است یا ندانستن مسئله باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .لازم است مکان پیشانی نمازگزار در حال سجود با مکان ایستادن او بیش از چهار انگشت بسته اختلاف سطح نداشته باشد ; اما برای سایر اعضای سجده نسبت به یکدیگر یا نسبت به مکان پیشانی، مادامی که از صورت سجده بیرون نباشد، حدّ خاصی معتبر نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که غصبی بودن مکان , نیز حرمت تصرّف در آن را میداند, ولی نمی داند نماز در آن باطل است و در یادگیری آن , کوتاهی کرده باشد، نماز او در آن مکان احتیاطاً باطل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر اعتکاف کننده بر فرش غصبی بنشیند معصیت کرده است واعتکاف باطل نمی شود ولی اگر کسی به مکانی سبقت کرده وجا گرفته باشد واعتکاف کننده ان مکان را از او بدون رضایت بگیرد اعتکافش در ان مکان باطل است
- [آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد قیمت زکات فطره را بپردازد چنانچه قیمتها به حسب زمان و مکان مختلف باشند قیمت همان مکان و زمانی که میخواهد فطره را بپردازد، ملاک میباشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مکان نمازگزار نباید به نجاستی آلوده باشد که موجب سرایت به لباس یا بدن وی می شود, به گونه ای که با آن نجاست نمی توان نماز را اقامه کرد، پس اگر مکان نمازگزار نجس شده بود, ولی خشک است و سبب سرایت به بدن یا لباس نمی شود یا اگر سرایت کرده, سبب بطلان نماز نمیشود, مانند خون کمتر از درهم, غیر از خونهایی که ذرّهای از آنها نماز را باطل میکند, یا آلوده شدن دستکش یا جوراب، اقامه نماز در آن مکان اشکال ندارد و احتیاط مستحب آن است که مکان نمازگزار پاک باشد.
- [آیت الله مظاهری] مکان نمازگزار نباید از جای میّت پستتر یا بلندتر باشد ولی پستی و بلندی مختصر، اشکال ندارد.