چند نکته در مورد مکان مطالعه بیان کنید.
1. برخی افراد ترجیح می‌دهند در سکوت مطالعه کنند و برخی در سروصدا. بعضی صندلی راحتی را می‌ پسندند و بعضی دراز کشیدن یا نشستن رسمی را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتی که راحت‌ تر هستید مطالعه خود را آغاز کنید. 2. اگر مکان مطالعه شما کمی آشفته و به هم ریخته است مرتب کردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موکول کنید؛ چرا که در این صورت در حین مرتب کردن اتاق به مطالبی که مطالعه کرده ‌اید فکر خواهید کرد و زمان مفیدی را از دست نخواهید داد. 3. گاهی اوقات از مکان‌های استثنایی و هیجان‌ انگیز استفاده کنید تا مطلبی که مطالعه می‌ کنید همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یک شب بارانی با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخی و قدیمی به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید. 4. اگر امکان داشته باشد موضوع مورد مطالعه شما با مکانی که انتخاب می‌ کنید هماهنگی و سنخیت داشته باشد، به افزایش بهره‌ وری شما کمک بسیار می‌ کند. این هماهنگی همچنین شامل وجود ابزار و لوازم مورد نیاز نیز می‌ شود. 5. قبل از انتخاب محل مطالعه خود، چند خصوصیت عمده و ایده‌آل برای مکان مطالعه در ذهن خود لیست کنید تا راحت‌تر بتوانید آن را بیابید . 6. در مکان مطالعه شما راهی برای خیره شدن به دور دست وجود داشته باشد؛ چرا که توقف در مطالعه و چشم دوختن به بی‌نهایت در افزایش کارآیی مطالعه بسیار سودمند است. حداقل گاه گاهی به سقف اتاق خیره شوید! 7. هیچ‌گاه مطالعه خود را به حضور در مکان خاصی مشروط نکنید؛ زیرا در این صورت بهانه ‌ای می‌ یابید که در سایر مکان‌ها از مطالعه بگریزید. به یاد داشته باشید که در حقیقت (مکان مطالعه جایی است که شما هستید). 8. دقت کنید میزان نور، دمای محیط، فرم صندلی و سایر شرایط در مکان مطالعه شما به گونه‌ ای نباشد که شما را خواب آلوده کند. 9. تهویه خوب و هوای پراکسیژن در مکان مطالعه شرطی حیاتی است. منبع:دکتر فیل ریس در کتاب (500 نکته درباره مطالعه) و دکتر عین الله خادمی در کتاب (مطالعه روشمند) این نکات را ذکر کرداه ند.
عنوان سوال:

چند نکته در مورد مکان مطالعه بیان کنید.


پاسخ:

1. برخی افراد ترجیح می‌دهند در سکوت مطالعه کنند و برخی در سروصدا. بعضی صندلی راحتی را می‌ پسندند و بعضی دراز کشیدن یا نشستن رسمی را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتی که راحت‌ تر هستید مطالعه خود را آغاز کنید.
2. اگر مکان مطالعه شما کمی آشفته و به هم ریخته است مرتب کردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موکول کنید؛ چرا که در این صورت در حین مرتب کردن اتاق به مطالبی که مطالعه کرده ‌اید فکر خواهید کرد و زمان مفیدی را از دست نخواهید داد.
3. گاهی اوقات از مکان‌های استثنایی و هیجان‌ انگیز استفاده کنید تا مطلبی که مطالعه می‌ کنید همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یک شب بارانی با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخی و قدیمی به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید.
4. اگر امکان داشته باشد موضوع مورد مطالعه شما با مکانی که انتخاب می‌ کنید هماهنگی و سنخیت داشته باشد، به افزایش بهره‌ وری شما کمک بسیار می‌ کند. این هماهنگی همچنین شامل وجود ابزار و لوازم مورد نیاز نیز می‌ شود.
5. قبل از انتخاب محل مطالعه خود، چند خصوصیت عمده و ایده‌آل برای مکان مطالعه در ذهن خود لیست کنید تا راحت‌تر بتوانید آن را بیابید .
6. در مکان مطالعه شما راهی برای خیره شدن به دور دست وجود داشته باشد؛ چرا که توقف در مطالعه و چشم دوختن به بی‌نهایت در افزایش کارآیی مطالعه بسیار سودمند است. حداقل گاه گاهی به سقف اتاق خیره شوید!
7. هیچ‌گاه مطالعه خود را به حضور در مکان خاصی مشروط نکنید؛ زیرا در این صورت بهانه ‌ای می‌ یابید که در سایر مکان‌ها از مطالعه بگریزید. به یاد داشته باشید که در حقیقت (مکان مطالعه جایی است که شما هستید).
8. دقت کنید میزان نور، دمای محیط، فرم صندلی و سایر شرایط در مکان مطالعه شما به گونه‌ ای نباشد که شما را خواب آلوده کند.
9. تهویه خوب و هوای پراکسیژن در مکان مطالعه شرطی حیاتی است.
منبع:دکتر فیل ریس در کتاب (500 نکته درباره مطالعه) و دکتر عین الله خادمی در کتاب (مطالعه روشمند) این نکات را ذکر کرداه ند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین