12 نکته در مورد مطالعه بیان کنید؟
1. کیفیت مطالعه را بالا ببرید. به روخوانی سطحی در حالت پراکندگی فکر قناعت نکنید. با مفهوم ومعنای مطلب ارتباط برقرار سازید تا آنچه را که مورد نیاز است به خوبی درک کنید. 2. حجم مطالعه حواس شما را پرت نکند. مطالعه بیش‌تر و سریع‌تر تنها بهانه‌ هایی برای بیش‌تر دانستن است. پس ابتدا آنچه را می‌ خواهید بدانید و بفهمید برداشت کنید و آن گاه با کلمات (سرعت) و (بیش‌تر) وسوسه شوید. 3.قبل از آن که از موضوع اصلی کتاب منحرف شوید و به مطلب دیگری بپردازید، قسمت‌هایی را که دوست دارید به خاطر بسپارید، مشخص کنید. 4. حتماً برای مطالعه خود برنامه ‌ریزی داشته باشید. این که قصد یادداشت برداری دارید یا خیر، در مورد چه موضوعی باید تمرکز کنید، چه سؤالاتی در ذهن دارید که در این کتاب جواب آن‌ها را می‌ جویید و... همه باید از قبل برنامه‌ ریزی شده باشد. 5. باید کتابی که مطالعه می‌ کنید مختص به خود شما باشد تا به راحتی در آن علامت‌گذاری و نکته نویسی کنید. استفاده از مداد یا ماژیک رنگی به شما امکان می‌ دهد تا در مراجعه مجدد به کتاب بهره بیش‌تر ببرید. هر چند نباید این خطوط رنگی استفاده شما از سایر خطوط کتاب را کاهش دهد. 6. هنگام مطالعه همواره یک قلم در دست داشته باشید؛ زیرا مطالعه آنگاه کارآیی مطلوب می‌ یابد که همراه با مطالعه سؤالات ذهن خود را با آموزه‌ های کتاب تطبیق دهید و در حاشیه آن یادداشت کنید. 7. میان مطالعه و سایر کارهای خود تعادلی به وجودآورید که هم از خواندن خسته و دلزده نشوید و هم تجربه و عمل را به بهره‌ وری مطالعه خود بیفزایید. 8. مطالعه پراکنده باموضوعات متنافر و متناقض موجب کاهش بهره‌ وری شما می ‌شود. حتی الامکان در نوع کتابی که برای مطالعه انتخابی می‌ کنید مطالعات قبلی خود را در نظر آورید تا نظم فکری شما به هم نخورد. 9. اگر بتوانید از هر کتابی که می‌ خوانید نکات مهم و کلیدی آن را خلاصه‌ برداری کنید، بر کارآیی مطالعه شما می ‌افزاید. این راهکار آنگاه ارزشمندتر می‌ شود که خواننده به زبان و عبارات خودش مطالب را یادداشت کند. 10. به یاد داشته باشید علاقه و انگیزه در مورد مطلبی که برای مطالعه انتخاب کرده‌اید به بهره ‌وری شما از آنچه می‌ خوانید بسیار می‌افزاید. 11. گاه مقرر ساختن یک پاداشِ مشروط برای مطالعه حجم خاصی از کتاب به هیجان و لذت مطالعه می‌ افزاید و نوعی اثر تشویقی بر فرد می‌ گذارد. این پاداش‌ها می ‌تواند دیدن یک برنامه تلویزیونی، رفتن به مکانی خاص، انجام یک فعالیت مورد علاقه یا حتی خوردن یک خوراکی محبوب باشد؛ مشروط بر آن که میزان تعیین شده مطالعه شده باشد! 12. رنگ کاغذ، رنگ قلم، نحوه نشستن، فاصله چشم با کتاب، نور محیط و سایر شرایط مکانی نیز - همان گونه که می‌ دانید - در کارآیی مطالعه شما کاملاً مؤثر است. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

12 نکته در مورد مطالعه بیان کنید؟


پاسخ:

1. کیفیت مطالعه را بالا ببرید. به روخوانی سطحی در حالت پراکندگی فکر قناعت نکنید. با مفهوم ومعنای مطلب ارتباط برقرار سازید تا آنچه را که مورد نیاز است به خوبی درک کنید.
2. حجم مطالعه حواس شما را پرت نکند. مطالعه بیش‌تر و سریع‌تر تنها بهانه‌ هایی برای بیش‌تر دانستن است. پس ابتدا آنچه را می‌ خواهید بدانید و بفهمید برداشت کنید و آن گاه با کلمات (سرعت) و (بیش‌تر) وسوسه شوید.
3.قبل از آن که از موضوع اصلی کتاب منحرف شوید و به مطلب دیگری بپردازید، قسمت‌هایی را که دوست دارید به خاطر بسپارید، مشخص کنید.
4. حتماً برای مطالعه خود برنامه ‌ریزی داشته باشید. این که قصد یادداشت برداری دارید یا خیر، در مورد چه موضوعی باید تمرکز کنید، چه سؤالاتی در ذهن دارید که در این کتاب جواب آن‌ها را می‌ جویید و... همه باید از قبل برنامه‌ ریزی شده باشد.
5. باید کتابی که مطالعه می‌ کنید مختص به خود شما باشد تا به راحتی در آن علامت‌گذاری و نکته نویسی کنید. استفاده از مداد یا ماژیک رنگی به شما امکان می‌ دهد تا در مراجعه مجدد به کتاب بهره بیش‌تر ببرید. هر چند نباید این خطوط رنگی استفاده شما از سایر خطوط کتاب را کاهش دهد.
6. هنگام مطالعه همواره یک قلم در دست داشته باشید؛ زیرا مطالعه آنگاه کارآیی مطلوب می‌ یابد که همراه با مطالعه سؤالات ذهن خود را با آموزه‌ های کتاب تطبیق دهید و در حاشیه آن یادداشت کنید.
7. میان مطالعه و سایر کارهای خود تعادلی به وجودآورید که هم از خواندن خسته و دلزده نشوید و هم تجربه و عمل را به بهره‌ وری مطالعه خود بیفزایید.
8. مطالعه پراکنده باموضوعات متنافر و متناقض موجب کاهش بهره‌ وری شما می ‌شود. حتی الامکان در نوع کتابی که برای مطالعه انتخابی می‌ کنید مطالعات قبلی خود را در نظر آورید تا نظم فکری شما به هم نخورد.
9. اگر بتوانید از هر کتابی که می‌ خوانید نکات مهم و کلیدی آن را خلاصه‌ برداری کنید، بر کارآیی مطالعه شما می ‌افزاید. این راهکار آنگاه ارزشمندتر می‌ شود که خواننده به زبان و عبارات خودش مطالب را یادداشت کند.
10. به یاد داشته باشید علاقه و انگیزه در مورد مطلبی که برای مطالعه انتخاب کرده‌اید به بهره ‌وری شما از آنچه می‌ خوانید بسیار می‌افزاید.
11. گاه مقرر ساختن یک پاداشِ مشروط برای مطالعه حجم خاصی از کتاب به هیجان و لذت مطالعه می‌ افزاید و نوعی اثر تشویقی بر فرد می‌ گذارد. این پاداش‌ها می ‌تواند دیدن یک برنامه تلویزیونی، رفتن به مکانی خاص، انجام یک فعالیت مورد علاقه یا حتی خوردن یک خوراکی محبوب باشد؛ مشروط بر آن که میزان تعیین شده مطالعه شده باشد!
12. رنگ کاغذ، رنگ قلم، نحوه نشستن، فاصله چشم با کتاب، نور محیط و سایر شرایط مکانی نیز - همان گونه که می‌ دانید - در کارآیی مطالعه شما کاملاً مؤثر است.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین