5 نکته در محافظت از کتاب چیست؟
در کتاب (هنر کتاب خواندن) به چند نکته جالب توجه اشاره شده است: 1. کتابی که جلد شده باشد، از کتاب بدون جلد بهتر و سالم‌تر باقی می‌ماند. این احتیاط را فوری و به محض خرید کتاب انجام دهید. 2. کتاب‌های خودرا در قفسه‌ های شیشه‌ دار نگه‌داری کنید تا گرد و غبار هوا کم‌تر به کتاب‌ها آسیب برسانند. 3. اگر چاره‌ای جز استفاده از یک کتابخانه روباز ندارید، حداقل گاه کتاب‌ها را از گرد و غبار پاک کنید و برای کاهش آسیب رسانی حشره بید کتاب‌ها را ورق بزنید و هوا دهید. 4. استفاده از هواکش و تهویه مناسب در محل کتابخانه به عمر مفید کتاب‌های شما می‌ افزاید. 5. هنریش هین می‌ گوید: هر کجا کتاب را بسوزانند، روزی انسان‌ها را خواهند سوزاند. در این دنیای شتاب زده که با (بحران قرائت) روبه‌رو شده است، دردی از این عمومی‌تر نمی‌توان یافت که مردم کم می‌خوانند، سریع و شتاب زده می‌ خوانند، بد می‌ خوانند و... . این عبارت را دکتر جانسون در کتاب خویش به کار برده و بسیار ابراز نگرانی کرده است. واقعاً سرنوشت کتاب و کتابخوانی به کجا خواهد کشید؟ او می‌گوید: (مردم گویی امروز از کتاب می‌ ترسند. این بیماری متأسفانه عمومی و همه گیر شده و شاید بهتر باشد آن را بیماری ترس از کوشش نام نهاد.) این آرزویی کهن و دیرینه بوده است که روزی بشر با تفکر و مطالعه انس گیرد و ساعات عمر خویش را با مطالعه پربرکت سازد؛ شاید حتی پیش‌تر از آن که سقراط بگوید: (جامعه وقتی به سعادت و فرزانگی می‌رسد که مطالعه کار روزانه‌اش باشد). ما نیز این گلگشت را با همان آرزو به پایان می‌بریم و به عنوان حسن ختام سخن دو تن از بزرگ‌ترین نویسندگان جهان و جمله‌ای زیبا از مولای متقیان علی(ع) را زینت بخش نوشتار می‌سازیم. امام علی(ع): هر کس اهل مطالعه باشد در سایه مطالعه کتب، به آرامشی بسیار والا دست می ‌یابد که هرگز از او سلب نمی‌ شود. ویکتور هوگو: خوشبخت کسی است که به یکی از دو چیز دسترسی دارد: یا کتاب‌های خوب و یا دوستانی که اهل مطالعه کتاب باشند. تولستوی: در دنیا لذتی نیست که با لذت مطالعه برابر باشد. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

5 نکته در محافظت از کتاب چیست؟


پاسخ:

در کتاب (هنر کتاب خواندن) به چند نکته جالب توجه اشاره شده است:
1. کتابی که جلد شده باشد، از کتاب بدون جلد بهتر و سالم‌تر باقی می‌ماند. این احتیاط را فوری و به محض خرید کتاب انجام دهید.
2. کتاب‌های خودرا در قفسه‌ های شیشه‌ دار نگه‌داری کنید تا گرد و غبار هوا کم‌تر به کتاب‌ها آسیب برسانند.
3. اگر چاره‌ای جز استفاده از یک کتابخانه روباز ندارید، حداقل گاه کتاب‌ها را از گرد و غبار پاک کنید و برای کاهش آسیب رسانی حشره بید کتاب‌ها را ورق بزنید و هوا دهید.
4. استفاده از هواکش و تهویه مناسب در محل کتابخانه به عمر مفید کتاب‌های شما می‌ افزاید.
5. هنریش هین می‌ گوید: هر کجا کتاب را بسوزانند، روزی انسان‌ها را خواهند سوزاند.
در این دنیای شتاب زده که با (بحران قرائت) روبه‌رو شده است، دردی از این عمومی‌تر نمی‌توان یافت که مردم کم می‌خوانند، سریع و شتاب زده می‌ خوانند، بد می‌ خوانند و... . این عبارت را دکتر جانسون در کتاب خویش به کار برده و بسیار ابراز نگرانی کرده است. واقعاً سرنوشت کتاب و کتابخوانی به کجا خواهد کشید؟ او می‌گوید: (مردم گویی امروز از کتاب می‌ ترسند. این بیماری متأسفانه عمومی و همه گیر شده و شاید بهتر باشد آن را بیماری ترس از کوشش نام نهاد.)
این آرزویی کهن و دیرینه بوده است که روزی بشر با تفکر و مطالعه انس گیرد و ساعات عمر خویش را با مطالعه پربرکت سازد؛ شاید حتی پیش‌تر از آن که سقراط بگوید: (جامعه وقتی به سعادت و فرزانگی می‌رسد که مطالعه کار روزانه‌اش باشد).
ما نیز این گلگشت را با همان آرزو به پایان می‌بریم و به عنوان حسن ختام سخن دو تن از بزرگ‌ترین نویسندگان جهان و جمله‌ای زیبا از مولای متقیان علی(ع) را زینت بخش نوشتار می‌سازیم.
امام علی(ع): هر کس اهل مطالعه باشد در سایه مطالعه کتب، به آرامشی بسیار والا دست می ‌یابد که هرگز از او سلب نمی‌ شود.
ویکتور هوگو: خوشبخت کسی است که به یکی از دو چیز دسترسی دارد: یا کتاب‌های خوب و یا دوستانی که اهل مطالعه کتاب باشند.
تولستوی: در دنیا لذتی نیست که با لذت مطالعه برابر باشد.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین