در این زمینه می توانید به راه‌کارهای زیر توجه و عمل کنید: 1- سعی کنید در جمع دوستان همواره شرکت کنید، خصوصا جمعی که شاداب و با نشاط هستند. 2- وقتی در جمع دوستان شرکت کردید علاوه بر شادابی که از آن جمع می‌توانی بگیری، سعی کن مهارت‌ های اجتماعی را نیز از آنها یادبگیر، یاد گرفتن هیچ‌گاه عیب نیست، به نحوه ارتباط آنها با همدیگر توجه کن و این مهارت‌ها را یادبگیر و سپس در رفتار خودت تمرین کن. 3- سعی کنید در سلام کردن پیش‌قدم باشید، یعنی همین که دوستی را از دور مشاهده کردید قبل از این که او سلام کند شما اقدام به سلام کنید. 4- به سلام تنها اکتفا نکنید، بلکه جلو بروید و به او دست بدهید و کمی با او خوش و بش کنید و تا او دست شما رارها نکرده دست خود را از او نگیرید. هنگامی که دست می‌ دهید با دوستانتان ارتباط کلامی و ارتباط چشمی نیز برقرارکنید، این طور نباشد که دست بدهید ولی به آسمان نگاه کنید. 5- از انزوا و تنهایی مگر در مواقع ضروری اجتناب کنید. 6- هر روز نیم ساعتی ورزش کنید. 7- هرگاه احساس کسالت می‌ کنید یک دوش بگیرید و بعد یک نوشیدنی مصرف کنید. 8- سعی کنید برای استمرار دوستی با دیگران، هدیه ‌ای ولو کوچک به آنها اهداء کنید. 9- هنگامی که دوستانتان دچار مشکلی شده‌اند حتما به کمک آنها بشتابید، اگر بیمارند عیادت کنید و اگر مشکل دیگری دارند به آنها کمک کنید. 10- سعی کنید تعدادی جک و داستان یا لطیفه ‌های نغز و شیرین در دفترچه‌ ای یادداشت کنید که همیشه چندمورد آن را خوب بلد باشید و در جلسات دوستانه آنها را متناسب با جلسه تعریف کنید و خلاصه سعی کنید در آنجلسات دوستانه ایفای نقش کنید. منبع:سایت انوار طاها
در این زمینه می توانید به راهکارهای زیر توجه و عمل کنید:
1- سعی کنید در جمع دوستان همواره شرکت کنید، خصوصا جمعی که شاداب و با نشاط هستند.
2- وقتی در جمع دوستان شرکت کردید علاوه بر شادابی که از آن جمع میتوانی بگیری، سعی کن مهارت های اجتماعی را نیز از آنها یادبگیر، یاد گرفتن هیچگاه عیب نیست، به نحوه ارتباط آنها با همدیگر توجه کن و این مهارتها را یادبگیر و سپس در رفتار خودت تمرین کن.
3- سعی کنید در سلام کردن پیشقدم باشید، یعنی همین که دوستی را از دور مشاهده کردید قبل از این که او سلام کند شما اقدام به سلام کنید.
4- به سلام تنها اکتفا نکنید، بلکه جلو بروید و به او دست بدهید و کمی با او خوش و بش کنید و تا او دست شما رارها نکرده دست خود را از او نگیرید. هنگامی که دست می دهید با دوستانتان ارتباط کلامی و ارتباط چشمی نیز برقرارکنید، این طور نباشد که دست بدهید ولی به آسمان نگاه کنید.
5- از انزوا و تنهایی مگر در مواقع ضروری اجتناب کنید.
6- هر روز نیم ساعتی ورزش کنید.
7- هرگاه احساس کسالت می کنید یک دوش بگیرید و بعد یک نوشیدنی مصرف کنید.
8- سعی کنید برای استمرار دوستی با دیگران، هدیه ای ولو کوچک به آنها اهداء کنید.
9- هنگامی که دوستانتان دچار مشکلی شدهاند حتما به کمک آنها بشتابید، اگر بیمارند عیادت کنید و اگر مشکل دیگری دارند به آنها کمک کنید.
10- سعی کنید تعدادی جک و داستان یا لطیفه های نغز و شیرین در دفترچه ای یادداشت کنید که همیشه چندمورد آن را خوب بلد باشید و در جلسات دوستانه آنها را متناسب با جلسه تعریف کنید و خلاصه سعی کنید در آنجلسات دوستانه ایفای نقش کنید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] برای جذب دوست و پایداری دوستی، چه باید کرد؟
- [سایر] چرا جوان ها به جنس مخالف جذب می شوند؟ و اشکال دوستی های خیابانی چیست؟
- [سایر] راه بدست آوردن دوست و روش دوستی های پایدار چیست؟
- [سایر] راه بدست آوردن دوست و روش دوستی های پایدار چیست ؟
- [سایر] آیا دوست شدن با یک یهودی برای اینکه آنها را به شیعه جذب کنیم جایز می باشد؟
- [سایر] چه عواملی در پایداری ازدواج دخیلند؟
- [سایر] دوستی دارم حدود 10سال از من کوچک تر است و علاقه بسیاری به ارتباط با دختر دارد، نماز هم نمی خواند! چطور با او رفتار کنم که زده نشود و جذب شود؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] پسر 18 سالهام در دوست یابی ضعیف است و وقتی دوستی مییابد. به راحتی او را از دست میدهد.
- [سایر] اظهار دوستی به جنس مخالف در این حد که بگوید من تو را دوست دارم، چه حکمی دارد؟
- [سایر] پایداری یا تغییر یک فرهنگ، تابع چه عواملی است؟
- [آیت الله مظاهری] دوست شدن مرد و زن نامحرم، از گناهان بزرگ است که قرآن شریف آن را در کنار زنا نهاده و از آن نهی نموده است.
- [آیت الله سیستانی] اگر خون بدن انسان یا خون حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن میکند ، حیوانی که عرفاً خون ندارد آن را بمکد بطوری که در معرض آن باشد که جذب بدن آن حیوان گردد همانطوری که پشه از بدن انسان یا حیوان میمکد آن خون پاک میشود ، و این را انتقال میگویند . و امّا خونی که زالو از انسان برای معالجه میمکد چون معلوم نیست جزء بدن او میشود نجس است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان با کسی که از روی بی اعتنائی به مسجد حاضر نمی شود رابطه دوستی برقرار نکند، با او غذا نخورد، در کارها با او مشورت نکند، همسایه او نشود، از او زن نگیرد و به او زن ندهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است انسان با کسانی که از روی بی اعتنایی، به مسجد مسلمانها حاضر نمی شوند رابطه دوستی برقرار نکند، با آنها غذا نخورد و در کارها با آنها مشورت ننماید و از آنها زن نگیرد و به آنها زن ندهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله مظاهری] دوستیابی زن با مرد نامحرم و مرد با زن نامحرم، حرام است، گرچه شهوتانگیز و دارای احتمال مفسده هم نباشد، و قرآن شریف از اینکه زن، مرد نامحرمی را و یا مرد، زن نامحرمی را به عنوان دوست بگیرد، نهی مؤکّد فرموده است.
- [آیت الله مظاهری] اشاعه فحشا (یعنی پراکنده کردن فساد و زشتکاری) از گناهان کبیره در اسلام است و قرآن شریف برای کسی که دوست دارد گناهان آشکار شوند، عذاب دنیا و آخرت را وعده داده است، چه برسد که بخواهد عمل اشاعه فحشا را انجام دهد: (انَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةَ فِی الَّذینَ امَنُوا لَهُمْ عَذابٌ الیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْاخِرَة)[1] (به تحقیق کسانی که دوست میدارند که زشت کاری در میان آنان که ایمان آوردهاند، شیوع پیدا کند، برای آنان در دنیا و آخرت عذابی پر درد خواهد بود.) و آن اقسامی دارد: الف) عیبی را به دروغ نسبت دادن به کسی و آن را درمیان مردم شیوع دادن، و این قسم علاوه بر گناه اشاعه فحشا، گناه تهمت را نیز دارد، و افرادی که دامن به آن شایعه میزنند و آن را برای دیگران میگویند، اگر بدانند که تهمت است، گناهشان مثل کسی است که شایعه را اختراع نموده و اگر ندانند، حرام است و گناه اشاعه فحشا را دارد، علاوه بر اینکه آن شایعه تهمت است و گناه از آن را نیز دارد. ب) پخش کردن عیبی که در کسی هست در میان مردم، و این صورت علاوه بر گناه اشاعه فحشا، گناه غیبت را نیز دارد. ج) گناهی را علنی و در میان مردم انجام دادن، نظیر بیرون آمدن زن با وضع جلف یا بدحجاب و یا بیحجاب و نظیر پخش موسیقیهای شهوتانگیز و پخش غناها و آهنگهای محرّک و یا پخش گفتههای جلف و محرّک در میان مردم و نظیر پخش کتابهای عشقی و رمانهای محرّک و امثال اینها، و این صورت علاوه بر گناهی که مترتّب بر اصل کار است، گناه اشاعه فحشا را نیز دارد و در بسیاری از موارد، گناه دوّم بالاتر از گناه اوّل است.
- [آیت الله سیستانی] اگر به آب برای رفع تشنگی نیاز باشد باید تیمم نماید ، و جواز تیمم به این جهت در دو صورت است : 1 آنکه اگر آب را در وضو یا غسل صرف نماید خودش فعلاً یا بعداً به تشنگی که باعث تلف یا مرضش میشود ، یا تحمّلش مشقّت زیادی دارد مبتلا خواهد شد . 2 آنکه بر غیر خود از کسانی که به او وابستهاند بترسد هر چند از نفوس محترمه نباشد ، اگر شؤون زندگی او برایش اهمیت داشته باشد چه از جهت علاقه شدید باشد ، یا از این جهت که تلف شدن او ضرر مالی برایش دارد ، یا رعایت حال او عرفاً لازم باشد مانند دوست و همسایه . در غیر این دو صورت هم تشنگی ممکن است مجوز تیمم باشد ، ولی نه از این جهت ، بلکه از جهت وجوب حفظ جان ، یا از این که مرگ یا بی تابی او مطمئناً موجب حرج بر خودش خواهد شد .
- [آیت الله اردبیلی] زکات از واجبات بزرگ الهی است که در قرآن و روایات در کنار نماز و اعتقاد به آخرت قرار گرفته است و هدف از آن تأمین اجتماعی، تعدیل ثروت، تأمین زندگی فقرا، ایجاد تسهیلات و منافع عمومی و دینی و جذب غیر مسلمانان به اسلام است و یقینا اگر ثروتمندان زکات اموال خویش را بپردازند، فقر از جامعه اسلامی رخت برمیبندد. امام صادق علیهالسلام میفرماید: (همانا خداوند عزّوجلّ در اموال ثروتمندان برای فقرا به اندازه کفایت آنان واجب فرموده است و اگر میدانست آن مقدار کفایت نمیکند، هر آینه بر آن میافزود. آنچه بر سر فقرا آمده است به سبب کاستی الهی نیست، بلکه به علّت منع حقوق آنان از سوی کسانی است که حقوق فقرا را ادا نمیکنند و به درستی اگر مردم حقوق مستمندان را ادا میکردند، آنان در رفاه زندگی میکردند.)(1) با برچیده شدن فقر از جامعه، امنیت اجتماعی نیز حاکم میگردد؛ علی علیهالسلام میفرماید: (اموال خویش را با زکات پاسداری کنید.)(2) پرداختن زکات موجب رهایی از عذاب الهی(3) و حافظ جان و مال است و خداوند عزّوجلّ میفرماید: (هر آنچه را در راه خداوند انفاق میکنید خداوند به شما باز میگرداند و او بهترین روزی دهندگان است.)(4) نماز با پرداختن زکات است که به ثمر مینشیند چنانکه در روایت آمده است: (آن کسی که نماز به پایدارد و زکات نپردازد =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (أبواب ما تجب فیه الزکاة)،ح2،ج9،ص10. 2 نهج البلاغه، صبحی صالح، حکمت 146. 3 (آنان را که طلا و نقره گنجینه میکنند و آن را در راه خداوند انفاق نمیکنند، به عذاب دردناک بشارت ده.)، توبه(9):34. 4 سبأ(34):39. گویا نماز نخوانده است.)(1)
- [آیت الله مظاهری] غیبت- یعنی عیب کسی را در غیاب او به دیگران منتقل نمودن- از گناهان بزرگ است و قرآن شریف آن را به منزله خوردن گوشت مردار انسان دانسته است: (وَ لا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً أَیُحِبُّ احَدُکُمْ انْ یَأْکُلَ لَحْمَ اخیهِ مَیْتاً فَکَرِهْتُموُه)[1] (و بعضی از شما، غیبت بعضی دیگر را نکند، آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مردهاش را بخورد؟ (در حالی که) از آن کراهت دارید.) و فرقی نیست که آن عیب مستور و پوشیده باشد یا غیر مستور، و همچنین فرقی نیست کسی که غیبت او میشود راضی باشد یا نه، و همچنین فرقی نیست که غیبت با گفتار باشد و یا کردار نظیر اشاره و نوشتن و امثال اینها و همین مقدار که به عنوان تنقیص و ضربهزدن به شخصیّت کسی عیب او را در غیاب او به دیگری منتقل کند غیبت و از گناهان کبیره است و اگر کسی که غیبت او میشود راضی باشد که از او غیبت شده، علاوه بر اینکه غیبتکننده گناه نموده است، کسی که راضی به آن گناه بوده است نیز گناهکار است.