پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی. اقتضای طبیعت انسان این جور است که تنها نباشد . ومجرد نباشد . خداوند همه موجودات را زوج آفریده است . قرآن می فرماید : سبحان الذی خلق ازواجا کلها مما تنبت الارض و من انفسهم و ممالا یعلمون. حتی گیاهان و حیوانات و انسان را زوج آفریده و حتی چیزهایی را که نمی دانید و بعداً آشکار می شود . خداوند انسان را زوج آفریده و اقتضای طبیعت انسانی است . حالا ما در ازدواج دو نظریه داریم : نظریه نیازهای مکمل و نظریه تشابه . این است که انسان ها در ازدواج دنبال مکمل خودشان می گردند . البته نمی خواهیم نظریه افلاطون را بگوییم که زن و مرد یکی بودند و از هم جدا شدند و به دنبال نیمه گمشده خودش می گردد .این یک واقعیتی است . ما با ازدواج به کمال می رسیم . خانمی نزد امام رضا (ع) آمدند و گفتند : من ازدواج نمی کنم تا به کمال برسم و امام گفتند : با ازدواج به کمال نمی رسید و اگر با مجردی می شد به کمال رسید ، حضرت فاطمه (س) ا زدواج نمی کردند . پس این اقتضای انسان است . آقای اریک فرو روانشناس آلمانی می گوید : انسان از لحظه ای که بدنیا می آید تا به لحظه مرگ ، هر کاری می کند ، برای رفع این تنهایی است . شما وقتی مجرد می مانید گذشته از این که ضررهایی دارد . خانواده تشکیل نمی شود ، به جامعه لطمه می زنید و آسیب های فردی و اجتماعی در جامعه زیاد می شود ، جایگاه خانواده از بین میرود . مثل غرب که من خودم آنجا با چشم خودم دیده ام که خانواده جایگاهی ندارد و این مشکل غرب است . ممکن است کسی که ازدواج می کند به سمت گناه برود و حضرت رسول (ص) فرموده اند : کسی که ازدواج می کند ، فقد احرز شطر دینه نصف دینش را حفظ می کند . چون نصفی از مشکلات اجتماعی بخاطر غریزه جنسی است و نصف دیگر شهوت پرستی و پول پرستی وقدرت طلبی است . انسان با تأهل ، ایمان خودش را ارتقا می دهد و در معرض فساد و آلودگی قرار نمی گیرد .ازدواج این قدر فواید دارد که ما می گوییم خودتان را از این فواید محروم نکنید و ازدواج کنید . منبع:سایت انوار طاها
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی. اقتضای طبیعت انسان این جور است که تنها نباشد . ومجرد نباشد . خداوند همه موجودات را زوج آفریده است .
قرآن می فرماید : سبحان الذی خلق ازواجا کلها مما تنبت الارض و من انفسهم و ممالا یعلمون. حتی گیاهان و حیوانات و انسان را زوج آفریده و حتی چیزهایی را که نمی دانید و بعداً آشکار می شود . خداوند انسان را زوج آفریده و اقتضای طبیعت انسانی است .
حالا ما در ازدواج دو نظریه داریم : نظریه نیازهای مکمل و نظریه تشابه . این است که انسان ها در ازدواج دنبال مکمل خودشان می گردند . البته نمی خواهیم نظریه افلاطون را بگوییم که زن و مرد یکی بودند و از هم جدا شدند و به دنبال نیمه گمشده خودش می گردد .این یک واقعیتی است . ما با ازدواج به کمال می رسیم .
خانمی نزد امام رضا (ع) آمدند و گفتند : من ازدواج نمی کنم تا به کمال برسم و امام گفتند : با ازدواج به کمال نمی رسید و اگر با مجردی می شد به کمال رسید ، حضرت فاطمه (س) ا زدواج نمی کردند . پس این اقتضای انسان است .
آقای اریک فرو روانشناس آلمانی می گوید : انسان از لحظه ای که بدنیا می آید تا به لحظه مرگ ، هر کاری می کند ، برای رفع این تنهایی است . شما وقتی مجرد می مانید گذشته از این که ضررهایی دارد . خانواده تشکیل نمی شود ، به جامعه لطمه می زنید و آسیب های فردی و اجتماعی در جامعه زیاد می شود ، جایگاه خانواده از بین میرود . مثل غرب که من خودم آنجا با چشم خودم دیده ام که خانواده جایگاهی ندارد و این مشکل غرب است . ممکن است کسی که ازدواج می کند به سمت گناه برود و حضرت رسول (ص) فرموده اند : کسی که ازدواج می کند ، فقد احرز شطر دینه نصف دینش را حفظ می کند . چون نصفی از مشکلات اجتماعی بخاطر غریزه جنسی است و نصف دیگر شهوت پرستی و پول پرستی وقدرت طلبی است . انسان با تأهل ، ایمان خودش را ارتقا می دهد و در معرض فساد و آلودگی قرار نمی گیرد .ازدواج این قدر فواید دارد که ما می گوییم خودتان را از این فواید محروم نکنید و ازدواج کنید .
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] مجردی چه اشکالی دارد که حتما باید ازدواج کنیم ؟
- [آیت الله سیستانی] جوان مجردی است که اخیراً مستطیع شده است و اما به فکر ازدواج می باشد و اگر حج برود ازدواج او عقب می افتد، کدامیک را مقدم بدارد؟
- [سایر] ارتباط دختر و پسر قبل از ازدواج، چه اشکالی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] جوان مجردی است که برای رفتن به حج مستطیع شده است اما در فکر ازدواج است و اگر به حج برود ازدواج او به تأخیر میافتد، کدام یک مقدم است؟
- [سایر] روابط آزادانهی دختر و پسر برای شناخت همدیگر پیش از ازدواج، چه اشکالی دارد؟
- [سایر] روابط آزادانهی دختر و پسر برای شناخت همدیگر پیش از ازدواج، چه اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا دوستیهای قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر یکدیگر اشکالی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خانمی خانهای اجاره کرده که مجرّدی زندگی کند، ولی در این بین ازدواج موقّت میکند. آیا رفت و آمد و خوابیدن این مرد بدون اطّلاع صاحب خانه مشکل ایجاد نمیکند؟
- [آیت الله سبحانی] زنی خانه ای را اجاره کرده که مجردی زندگی کند. اگر ازدواج کند و شوهرش بدون اطلاع صاحب خانه به این منزل رفت و آمد نماید، آیا جایز است؟
- [سایر] آیا در هنگام رابطهی زناشویی، کتک زدن همسر و ضربه زدن به او جهت لذت بیشتر (بارضایت زن) اشکالی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند بدون اجازه زن خود، با خواهر زاده و برادر زاده او ازدواج کند ولی اگر بدون اجازه زنش آنان را عقد نماید و بعداً زن بگوید به آن عقد راضی هستم اشکالی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بخواهند درچند دیگشیره بپزند، استعمالکفگیر در دیگهایی که جوشیده اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر به اندازه رکوع خم شود ولی دستها را به زانو نگذارد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکالی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد اشکالی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکالی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکالی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 23 اگر امر خلاف شرعی در آن نباشد و موجب هتک مقدسات نشود اشکالی ندارند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر ماهی زنده را بریان کنند، یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردن آن اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، اشکالی ندارد.