در روابط دوستی چون طرفین تحت گرایشات و کشش های جنس مخالف قرار می گیرند بنابراین چشم خود را بر روی بسیاری از واقعیات بسته و شناخت کاملی از هم پیدا نمی کنند. در ضمن در روابط دوستی، طرفین ابتدا یکدیگر را برای ازدواج انتخاب می کنند و بعد سعی می کنند که به شناختی کامل از یکدیگر برسند لذا این شناخت کامل نخواهد بود چون دختر و پسر تصمیمشان برای ازدواج قطعی شده و در صورتی هم که به یک سری اشکالات و نقاط ضعف از یکدیگر برسند، دلبستگی ایجاد شده مانع از یک تصمیم منطقی می گردد. یکی دیگر از دلایل این مساله مخالفت و عدم رضایت خانواده هاست. همانطور که می دانید خانواده های ایرانی دوست دارند در انتخاب همسر برای فرزندانشان نقش مستقیم داشته باشند و وقتی می بینند که انتخاب صورت گرفته و در نهایت این مساله به آنها اطلاع داده می شود، واکنش منفی نشان داده و با ازدواج فرزندان خود مخالفت می کنند. حتی اگر علی رغم اصرارها ازدواجی هم صورت گیرد، به نظر می رسد که خانواده ها همیشه به دنبال بهانه ای برای بیان مخالفت خود با این ازدواج هستند و به این طریق زندگی به کام طرفین تلخ می شود. در هر صورت توصیه می شود که اگر جوانان در محیط اجتماعی ، تحصیلی و یا کاری خود با موردی مناسب برای ازدواج برخورد کردند ، از برقراری رابطه دوستی خودداری کرده و سعی کنند ابتدا خانواده را در جریان بگذارند تا هم رضایت خانواده ها جلب شود و هم دختر و پسر شناخت کاملی از یکدیگر کسب کنند. منبع:سایت انوار طاها
در روابط دوستی چون طرفین تحت گرایشات و کشش های جنس مخالف قرار می گیرند بنابراین چشم خود را بر روی بسیاری از واقعیات بسته و شناخت کاملی از هم پیدا نمی کنند. در ضمن در روابط دوستی، طرفین ابتدا یکدیگر را برای ازدواج انتخاب می کنند و بعد سعی می کنند که به شناختی کامل از یکدیگر برسند لذا این شناخت کامل نخواهد بود چون دختر و پسر تصمیمشان برای ازدواج قطعی شده و در صورتی هم که به یک سری اشکالات و نقاط ضعف از یکدیگر برسند، دلبستگی ایجاد شده مانع از یک تصمیم منطقی می گردد.
یکی دیگر از دلایل این مساله مخالفت و عدم رضایت خانواده هاست.
همانطور که می دانید خانواده های ایرانی دوست دارند در انتخاب همسر برای فرزندانشان نقش مستقیم داشته باشند و وقتی می بینند که انتخاب صورت گرفته و در نهایت این مساله به آنها اطلاع داده می شود، واکنش منفی نشان داده و با ازدواج فرزندان خود مخالفت می کنند. حتی اگر علی رغم اصرارها ازدواجی هم صورت گیرد، به نظر می رسد که خانواده ها همیشه به دنبال بهانه ای برای بیان مخالفت خود با این ازدواج هستند و به این طریق زندگی به کام طرفین تلخ می شود.
در هر صورت توصیه می شود که اگر جوانان در محیط اجتماعی ، تحصیلی و یا کاری خود با موردی مناسب برای ازدواج برخورد کردند ، از برقراری رابطه دوستی خودداری کرده و سعی کنند ابتدا خانواده را در جریان بگذارند تا هم رضایت خانواده ها جلب شود و هم دختر و پسر شناخت کاملی از یکدیگر کسب کنند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا رابطه دوستی گزینه مناسبی برای انتخاب همسر نیست؟
- [سایر] چرا رابطه دوستی گزینه مناسبی برای انتخاب همسر نیست؟
- [سایر] سلام می خواستم بپرسم چرا رابطه دوستی گزینه مناسبی برای انتخاب همسر نیست؟
- [سایر] با توجه به این که انتخاب همسر مناسب بسیار مشکل است ,آیا دعا یا حدیثی در این زمینه وجود دارد؟
- [سایر] میخواستم بدانم ملاک های مهم و مناسب جهت انتخاب همسر ایده آل چیست تا زندگی موفّقی داشته باشم؟
- [سایر] چگونه دوست مناسب انتخاب کنیم؟
- [سایر] همسر دوستی از اخلاق چه کسانی است؟
- [سایر] معیارهای انتخاب مهد کودک مناسب چیست؟
- [سایر] آیا دوستی طولانی موجب خویشاوندی میشود و منبع این حدیث کجاست؟ (دوستی یک روزه، رابطه است؛ دوستی یک ماهه نزدیکی است و دوستی یک ساله خویشاوندی است).
- [سایر] افزایش همسر دوستی، نشانه ی چیست؟
- [آیت الله مظاهری] لازم است مخصوصاً بر پدر و مادر که برای پسران و دختران خود که احتیاج به همسر دارند، همسر انتخاب کنند و در روایات ما ثواب فراوانی بر این کار مترتّب شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همسر موقت می تواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون رود یا کاری در خارج خانه برای خود انتخاب کند، مگر این که به خاطر بیرون رفتنش حق شوهر از بین برود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان با کسی که از روی بی اعتنائی به مسجد حاضر نمی شود رابطه دوستی برقرار نکند، با او غذا نخورد، در کارها با او مشورت نکند، همسایه او نشود، از او زن نگیرد و به او زن ندهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است انسان با کسانی که از روی بی اعتنایی، به مسجد مسلمانها حاضر نمی شوند رابطه دوستی برقرار نکند، با آنها غذا نخورد و در کارها با آنها مشورت ننماید و از آنها زن نگیرد و به آنها زن ندهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پدر و جد پدری می توانند برای فرزند نابالغ، یا دیوانه خود که به حال دیوانگی بالغ شده است همسر انتخاب کند، و بعد از آن که آن طفل بالغ شد، یا دیوانه عاقل گردید، اگر ازدواجی که برای او کرده اند، مفسده ای نداشته، نمی تواند آن را به هم بزند و اگر مفسده ای داشته، می تواند آن را به هم بزند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پدر و جد پدری میتوانند برای فرزند نابالغ یا دیوانه خود که به حال دیوانگی بالغ شده است همسر انتخاب کنند، و بعد از آن که آن طفل بالغ شد یا دیوانه عاقل گردید، اگر ازدواجی که برای او کردهاند مفسدهای نداشته، نمیتواند آن را به هم بزند و اگر مفسدهای داشته، میتواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اذان گفتن به صورت غنا یعنی آهنگی که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام و باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که امانت را قبول میکند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد باید جای مناسب تهیّه نماید وطوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد وتلف شود، باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که امانت را قبول می کند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد، باید جای مناسب تهیه نماید و طوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است، و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود، باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که امانت را قبول می کند ، اگر برای آن جای مناسبی ندارد ، باید جای مناسب تهیّه نماید و طوری ان را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده در نگهداری ان کوتاهی نموده است و اگر در جائی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود ، باید عوض ان را بدهد .