برای انتخاب یک مهدکودک مناسب ٬ والدین می توانند عوامل زیر را در نظر بگیرند. 1. تعداد بچه های هر مربی چند تاست ؟ در مجموع وقتی تعداد کودکان کم است مربیان بهتر کار می کنند . 2. مربیان در چه زمینه هایی دوره دیده اند ؟ میزان شناخت آنها از نیازها و الگوهای رشد کودکان چقدر است ؟ 3. آیا مربیان خودشان بچه دارند و اگر دارند در همان مهد می آیند ؟ 4. آیا محیط امن است ؟ آیا اسباب بازی ها و تا بها سالم اند ؟ آیا اشیای خطرناک دور از دسترس گذاشته شده است ؟ آیا ورود غیر قانونی و با نیت سوء برای افراد بیگانه مشکل است ؟ 5. آیا تلاشی برای جذابیت بخشیدن به مهد شده است (طرح ها و نقاشی ها روی دیوار سطحی و ساده اند یا اصولی ؟) 6. آیا برنامه های آموزشی همراه با دست ورزی مانند سفالگری ، نقاشی اهمیت داده می شود یا به برنامه های تئوری مثل آموزش زبان که در این سنین مهدکودک نه تنها مفید نیست بلکه برای شکل گیری زبان و تکلم مضر است اهمیت می دهند ؟ 7. چه نوع اسباب بازی - بازی ٬ کتاب و سایر مواد آموزشی در اختیار کودکان گذاشته می شود ؟ 8. وسایل ارائه شده برای تسهیل رشد حرکتی فرزند شما کدامها است ؟ وقتی کودکان از وسایل بازی استفاده می کنند ٬ مثلاً از سرسره بالا می روند یا تاب سوار می شوند میزان مراقبت چقدر است ؟ 9. آیا برنامه های شاد به صورت زنده اجرا می شود یا کودک را با تلویزیون که برای یک مهد خوب نکته منفی است سرگرم می کنند ؟
برای انتخاب یک مهدکودک مناسب ٬ والدین می توانند عوامل زیر را در نظر بگیرند.
1. تعداد بچه های هر مربی چند تاست ؟ در مجموع وقتی تعداد کودکان کم است مربیان بهتر کار می کنند .
2. مربیان در چه زمینه هایی دوره دیده اند ؟ میزان شناخت آنها از نیازها و الگوهای رشد کودکان چقدر است ؟
3. آیا مربیان خودشان بچه دارند و اگر دارند در همان مهد می آیند ؟
4. آیا محیط امن است ؟ آیا اسباب بازی ها و تا بها سالم اند ؟ آیا اشیای خطرناک دور از دسترس گذاشته شده است ؟ آیا ورود غیر قانونی و با نیت سوء برای افراد بیگانه مشکل است ؟
5. آیا تلاشی برای جذابیت بخشیدن به مهد شده است (طرح ها و نقاشی ها روی دیوار سطحی و ساده اند یا اصولی ؟)
6. آیا برنامه های آموزشی همراه با دست ورزی مانند سفالگری ، نقاشی اهمیت داده می شود یا به برنامه های تئوری مثل آموزش زبان که در این سنین مهدکودک نه تنها مفید نیست بلکه برای شکل گیری زبان و تکلم مضر است اهمیت می دهند ؟
7. چه نوع اسباب بازی - بازی ٬ کتاب و سایر مواد آموزشی در اختیار کودکان گذاشته می شود ؟
8. وسایل ارائه شده برای تسهیل رشد حرکتی فرزند شما کدامها است ؟
وقتی کودکان از وسایل بازی استفاده می کنند ٬ مثلاً از سرسره بالا می روند یا تاب سوار می شوند میزان مراقبت چقدر است ؟
9. آیا برنامه های شاد به صورت زنده اجرا می شود یا کودک را با تلویزیون که برای یک مهد خوب نکته منفی است سرگرم می کنند ؟
- [سایر] چگونه دوست مناسب انتخاب کنیم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] طفلی شیرخواره حدوداهشت ماهه جهت نگهداری در ساعاتی از روز تحویل مهد کودک میگردد تا تحت سرپرستی و نظارت مربّیان خبره نسبت به نگهداری و تربیت و تغذیه وی اقدام گردد اکنون آن طفل شیرخواره هنگام خوراندن غذا توسط مربّی مهد کودک فوت نموده است و پزشک محترم قانونی علّت مرگ را ورود قطعاتی از غذا داخل نای اعلان نموده است (اصطلاح پزشکی آن اسپیراسیون میباشد) و از سوی دیگر اولیاء دم طفل متوفّی از مربّیان مهد کودک اعلان شکایت نموده و تقاضای مجازات ایشان را نمودهاند لذا چگونه خواهد بود حکم دیه و تعزیر : الف - مربّی ب - کمک مربّی تغذیه ج - مدیره مهد کودک بعنوان مدیر مسئول و ناظر متخصّص در امر نگهداری کودک.
- [سایر] چه زمانی برای غذا دادن به کودک مناسب است؟
- [آیت الله سیستانی] در فرانسه زندگی می کنم و پسر دو ساله ای دارم که به مهد کودک می رود و ظهرها برای نهار در مهد کودک می ماند. از ابتدا درخواست کردم که به او گوشت ندهند چون ذبح شرعی نیست و تا به حال مشکلی نبود ولی جدیداً پسرم موقع نهار که می بیند بقیه گوشت می خورند او هم درخواست می کند که به او بدهند. لطفاً بفرمایید آیا می شود در صورتی که در مهد کودک تقاضا کرد به او گوشت غیر ذبح شرعی داد یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] در فرانسه زندگی می کنم و پسر دو ساله ای دارم که به مهد کودک می رود و ظهرها برای نهار در مهد کودک می ماند. از ابتدا درخواست کردم که به او گوشت ندهند چون ذبح شرعی نیست و تا به حال مشکلی نبود ولی جدیداً پسرم موقع نهار که می بیند بقیه گوشت می خورند او هم درخواست می کند که به او بدهند. لطفاً بفرمایید آیا می شود در صورتی که در مهد کودک تقاضا کرد به او گوشت غیر ذبح شرعی داد یا خیر؟
- [سایر] سلام من فرزند پسر 5 ساله ای دارم که با توجه به رفتارهایی که اکنون از خودش در خصوص نرفتن به مهد کودک و بیزاری از مهد کودک نشان می دهد می توانم این پیش بینی را بکنم که فرزند من برای رفتن به دوره پیش دبستانی در سال اینده با مشکلات زیادی هم برای خودش و هم برای والدینش بر خواهد خورد. قابل ذکر است یال گذشته حدود 20روز به یک مهد کودک رفت لکن با توجه به عدم تمایل و بیزاری شدیدی که در او دیدیم ادامه رفتن او به مهد کودک را قطع کردیم. خواهشمند است جهت جلوگیری از مشکلاتی که احیانا برای ما در سال آینده و درخصوص رفتن فرزندمان به دوره پیش دبستانی پیش خواهد آمد، راهنماییهای لازم را به ما بفرمایید.
- [سایر] چرا رابطه دوستی،برای انتخاب همسر مناسب نیست؟
- [سایر] سلام 1- معیارهای اصلی برای انتخاب همسر چی هستند؟ 2- اگر دو نفر که هر دو زودرنج هستند با هم ازدواج کنند مشکلی پیش میاد؟
- [سایر] پسر 4 ساله ای دارم که به مهد کودک می رود؛ در مهد به هنگام خمیر بازی آدمکی می سازد با آلت تناسلی مردانه و باعث نگرانی من و مربی اش شده است؛ این در حالی است که او اصلاً رفتار جنسی یا سوال جنسی نداشته است؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] من دختری در شرف ازدواج هستم و می خواهم با آگاهی کامل همسرم را انتخاب کنم از شما می خواهم که من را با معیارهای انتخاب همسر آشنا کنید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کودکی از زنا متولد شود. الف: اگر زن و مرد هر دو زنا کار باشند نه آنهااز کودک ارث میبرند ونه کودک از آنهاارث میبرد ب: اگر یکی از آن دو زنا کار باشند ولی دیگری فکر میکرده که حلال است کودک و زانی از همدیگر ارث نمیبرند ولی کودک نسبت به فردی که فکر میکرده حلال است ولد شبهه محسوب میشود و ازیکدیگر ارث میبرند. ج: اگر ولد الزنا ازدواج کند زن و فرزندان او طبق احکام ارث از او ارث میبرند.
- [آیت الله اردبیلی] در ولایت و سرپرستی پدر و جدّ پدری، عدالت آنان شرط نیست، ولی هرگاه برای حاکم شرع ثابت شود که سرپرستی آنان به ضرر کودک یا سفیه و یا دیوانه میباشد، باید آنان را از تصرّف در اموال کودک یا سفیه و یا دیوانه منع کند و شخص دیگری را که امین باشد منصوب نماید، مگر این که با ضمیمه کردن امین به پدر و جدّ پدری، بتوان سرپرستی آنان را در جهت مصلحت کودک، سفیه یا دیوانه اصلاح نمود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه طبیب به هنگام جراحی بیمار یا ختنه کردن کودک بر اثر سهل انگاری ضرری به بیمار یا کودک برساند، یا سبب مرگ او گردد ضامن است و همچنین اگر خطا کند و سبب زیانی شود، ولی اگر کوتاهی نکرده و مرتکب خطا نشده است، بلکه بر اثر عوامل دیگری، بیمار معیوب گردد یا بمیرد ضامن نیست به شرط این که در مورد کودک با اجازه ولی اقدام کرده باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اذان گفتن به صورت غنا یعنی آهنگی که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام و باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که امانت را قبول میکند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد باید جای مناسب تهیّه نماید وطوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد وتلف شود، باید عوض آن را بدهد.