اگر کسی در دلش به جنس مخالف گرایش و علاقه داشته باشد گناه کرده ؟
آنچه که اظهار داشته‌اید یک امر طبیعی است، ولی در این جا دو صورت مطرح است: علاقه گاهی مقدمه ازدواج است و گاهی چنین نیست. اگر مقدمه ازدواج باشد، توجه به نکات چندی در این راستا لازم است: الف) این علاقه و گرایش باید عادی باشد و اجازه ندهید شدت پیدا کند. ب ) از ناحیه شما نباید چیزی ابراز شود که عواقب ناخوشایندی به همراه خواهد داشت. ج ) دعا و نیایش در این راستا مؤثر است؛ یعنی، اگر مورد شایسته‌ای بود، می‌توان با نیایش، از ایزد منّان درخواست کرد که علاقه طرف مقابل نیز جلب شود و خداوند نیز مقلب القلوب است و به نیایش و حوایج بندگانش توجه دارد و به هر حال نیایش مؤثر است؛ ولی اگر علاقه در راستای ازدواج نباشد، در این راستا نیز به چند نکته نیک بیندیشید: 1- علاقه اگر در حد انسان‌دوستی و احترام متقابل باشد، بی‌اشکال است و اصولاً در محیط کار شایسته است انسان به طور معقول دیگران را مورد توجه قرار داده و به آنها احترام بگذارد. 2- بسیار مراقب باشید که علاقه و گرایش از این حد فراتر نرود؛ زیرا اگر گرایش شدت یافت به تدریج در سخن و رفتار انسان بروز کرده و آثار بدی را به همراه خواهد آورد. حال برای این که این گرایش شدت پیدا نکند، نکات ذیل را مراعات فرمایید: - به نامشروع بودن این علاقه‌ها و گرایش‌ها، توجه کافی داشته باشید. - نتایج سوء و دردناک این علاقه‌ها را با دقت مورد ارزیابی قرار دهید. - در این راستا آینده‌نگر باشید و فرجام نیک بی‌اعتنایی را مورد مطالعه قرار دهید. - در این زمینه خودسازی کنید و تصمیم بگیرید که به این چیزها دل نسپارید و بی‌اعتنا از کنار خواسته‌های نفسانی عبور کنید. - در برخورد با دیگران، خیلی گرم نگیرید و بیش از حد ضرورت صحبت نکنید. - متقابلاً به دیگران میدان ندهید و به نوعی قیافه عبوس به خود بگیرید. - محیط کاری خود را، هر از چندی تغییر دهید و اجازه ندهید روابط شغلی زیاد ادامه پیدا کند. eporsesh.com
عنوان سوال:

اگر کسی در دلش به جنس مخالف گرایش و علاقه داشته باشد گناه کرده ؟


پاسخ:

آنچه که اظهار داشته‌اید یک امر طبیعی است، ولی در این جا دو صورت مطرح است: علاقه گاهی مقدمه ازدواج است و گاهی چنین نیست. اگر مقدمه ازدواج باشد، توجه به نکات چندی در این راستا لازم است:
الف) این علاقه و گرایش باید عادی باشد و اجازه ندهید شدت پیدا کند.
ب ) از ناحیه شما نباید چیزی ابراز شود که عواقب ناخوشایندی به همراه خواهد داشت.
ج ) دعا و نیایش در این راستا مؤثر است؛ یعنی، اگر مورد شایسته‌ای بود، می‌توان با نیایش، از ایزد منّان درخواست کرد که علاقه طرف مقابل نیز جلب شود و خداوند نیز مقلب القلوب است و به نیایش و حوایج بندگانش توجه دارد و به هر حال نیایش مؤثر است؛ ولی اگر علاقه در راستای ازدواج نباشد، در این راستا نیز به چند نکته نیک بیندیشید:
1- علاقه اگر در حد انسان‌دوستی و احترام متقابل باشد، بی‌اشکال است و اصولاً در محیط کار شایسته است انسان به طور معقول دیگران را مورد توجه قرار داده و به آنها احترام بگذارد.
2- بسیار مراقب باشید که علاقه و گرایش از این حد فراتر نرود؛ زیرا اگر گرایش شدت یافت به تدریج در سخن و رفتار انسان بروز کرده و آثار بدی را به همراه خواهد آورد. حال برای این که این گرایش شدت پیدا نکند، نکات ذیل را مراعات فرمایید:
- به نامشروع بودن این علاقه‌ها و گرایش‌ها، توجه کافی داشته باشید.
- نتایج سوء و دردناک این علاقه‌ها را با دقت مورد ارزیابی قرار دهید.
- در این راستا آینده‌نگر باشید و فرجام نیک بی‌اعتنایی را مورد مطالعه قرار دهید.
- در این زمینه خودسازی کنید و تصمیم بگیرید که به این چیزها دل نسپارید و بی‌اعتنا از کنار خواسته‌های نفسانی عبور کنید.
- در برخورد با دیگران، خیلی گرم نگیرید و بیش از حد ضرورت صحبت نکنید.
- متقابلاً به دیگران میدان ندهید و به نوعی قیافه عبوس به خود بگیرید.
- محیط کاری خود را، هر از چندی تغییر دهید و اجازه ندهید روابط شغلی زیاد ادامه پیدا کند.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین