شوهرم با یک مسئله ی کوچک فوری قهر می کند و نسبت به من بی اعتنایی می کند.چگونه با او برخورد کنم؟
در یک تقسیم بندی می توان اخلاق و روحیات افراد را به دو دسته تقسیم کرد .یک دسته از اخلاق و روحیات اکتسابی است که انسان از محیط و افراد پیرامون خود آنها را کسب کرده است . بعضی از روحیات و منش ها موروثی است و به زودی نمی توان آن ها را تغییر داد. هر فردی ممکن است ویژگیهایی را از خانواده خود به ارث برده باشد. چه بسا خود شما نیز ویژگیهایی را داشته باشید که خوشایند همسرتان نباشد. البته شدت و ضعف آن در افراد متفائت است . هر چند زندگی کردن با این گونه افراد شاید کمی مشکل باشد, اما با صبر و تحمل و بردباری و استمداد از خداوند متعال می توان بر مشکلات غالب شد.اولا سعی کنید حساسیتهای روحی ایشان را مد نظر داشته باشید و از عواملی که موجب بروز این اخلاق ایشان می شود حتی المقدور جلوگیری کنید . درمرحله بعد هر چند تغییر این اخلاق مشکل به نظر می رسد ولی دور از دسترس نمی باشد .لذا سعی کیند در محیطی صمیمی و از روی محبت این اشکال را به ایشان تذکر دهید . گام بعدی که می تواند موثر باشد استفاده از راههای جایگزین می باشد. با یکدیگر قرار بگذارید که هر گاه به خاطر مساله ای از دست شما ناراحت شد به جای قهر کردن ، علت ناراحتی خود را برای شما بنوی=سد و ناراحتی خود را از این راه بیان دارد. البته گاهی اهرم قهر به منظور تثبیت و تحقق نظر و تحمیل رای و عقیده شخص یا وسیله ای برای متقاعد کردن و به زانو در آوردن طرف مقابل باشد. دراین موارد ضمن این که با دقت و هوشیاری مواظب باشید درگیری و تنشی ایجاد نشود. باید بر روحیهء خود مسلط باشید و کاری انجام ندهید که بعد از آن دچار مشکل شوید. اعصابتان را بی جهت و به خاطر مسائل جزئی ناراحت نکنید. همان طوری که بعضی از مردان خُلق به خصوصی دارند, در بعضی خانواده ها مردان از دست زنانشان چنین ناراحتی ها رادارند, اما سعی می کنند بر اعصابشان مسلط باشد و با اخلاق زنشان بسازند و آن را نزد خدا به عنوان وظیفهء الهی محسوب کنند. اصلاً صبر و بردباری که این همه در آیات و روایات بدان تأکید شده , برای این گونه مشکلات است ,چون اگر صبر نباشد, بسیاری از زندگی ها متلاشی می شود. www.morsalat.com
عنوان سوال:

شوهرم با یک مسئله ی کوچک فوری قهر می کند و نسبت به من بی اعتنایی می کند.چگونه با او برخورد کنم؟


پاسخ:

در یک تقسیم بندی می توان اخلاق و روحیات افراد را به دو دسته تقسیم کرد .یک دسته از اخلاق و روحیات اکتسابی است که انسان از محیط و افراد پیرامون خود آنها را کسب کرده است . بعضی از روحیات و منش ها موروثی است و به زودی نمی توان آن ها را تغییر داد. هر فردی ممکن است ویژگیهایی را از خانواده خود به ارث برده باشد. چه بسا خود شما نیز ویژگیهایی را داشته باشید که خوشایند همسرتان نباشد. البته شدت و ضعف آن در افراد متفائت است . هر چند زندگی کردن با این گونه افراد شاید کمی مشکل باشد, اما با صبر و تحمل و بردباری و استمداد از خداوند متعال می توان بر مشکلات غالب شد.اولا سعی کنید حساسیتهای روحی ایشان را مد نظر داشته باشید و از عواملی که موجب بروز این اخلاق ایشان می شود حتی المقدور جلوگیری کنید . درمرحله بعد هر چند تغییر این اخلاق مشکل به نظر می رسد ولی دور از دسترس نمی باشد .لذا سعی کیند در محیطی صمیمی و از روی محبت این اشکال را به ایشان تذکر دهید . گام بعدی که می تواند موثر باشد استفاده از راههای جایگزین می باشد. با یکدیگر قرار بگذارید که هر گاه به خاطر مساله ای از دست شما ناراحت شد به جای قهر کردن ، علت ناراحتی خود را برای شما بنوی=سد و ناراحتی خود را از این راه بیان دارد.
البته گاهی اهرم قهر به منظور تثبیت و تحقق نظر و تحمیل رای و عقیده شخص یا وسیله ای برای متقاعد کردن و به زانو در آوردن طرف مقابل باشد.
دراین موارد ضمن این که با دقت و هوشیاری مواظب باشید درگیری و تنشی ایجاد نشود. باید بر روحیهء خود مسلط باشید و کاری انجام ندهید که بعد از آن دچار مشکل شوید. اعصابتان را بی جهت و به خاطر مسائل جزئی ناراحت نکنید. همان طوری که بعضی از مردان خُلق به خصوصی دارند, در بعضی خانواده ها مردان از دست زنانشان چنین ناراحتی ها رادارند, اما سعی می کنند بر اعصابشان مسلط باشد و با اخلاق زنشان بسازند و آن را نزد خدا به عنوان وظیفهء الهی محسوب کنند. اصلاً صبر و بردباری که این همه در آیات و روایات بدان تأکید شده , برای این گونه مشکلات است ,چون اگر صبر نباشد, بسیاری از زندگی ها متلاشی می شود.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین