تحکیم مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در گرو دو حرکت است: 1 حرکت علمی، 2 حرکت عملی. اسلام مجموعه ای از معارف نظری و عملی و در بردارنده سه بخش عقاید، اخلاق و احکام می باشد. این دو برنامه در کنار یکدیگر می تواند بسیار موثر باشد . البته باید برای اسن که استمرار داشته باشد ، با برنامه ریزی باشد. در مرحله نخست مطالعه کتابهای اعتقادی ، اخلاقی و ... مانند آثار استاد مطهری و مکارم شیرازی یا شهید دستغیب و... (که البته باید متناسب با تحصیلات و علاقه خواننده خواننده باشد)باید در دستور کار قرار گیرد. اگر کار به صورت انفرادی پیش نمی رود، می توان مطالعات را به صورت دسته جمعی برگزار کرد، مثلاً زن و شوهر با موافقت بر مطالعه یک کتاب، هفته ای چند صفحه آن را با هم بخوانند و نتیجه گیری کنند و یا از نوارهای مذهبی و سخنان گویندگان استفاده کرد. در این راستا برنامه های رادیو معارف که در سرتاسر کشور پخش می شود، برای رشد سطح افکار و باورهای مذهبی مفید است. اما در کنار آن، باید برنامه خودسازی به صورت منظم عملی گردد و در رأس آن، انجام واجبات و ترک محرمات و رعایت آداب اسلامی است. - شرکت در برنامه های مذهبی و دینی مانند نماز جماعت ، نماز جمعه و مجالس مذهبی مانند عزاداری و سخنرانی و ... - رفتن به سفرهای زیارتی مانند زیارت امام رضا (ع)، مسجد جمکران یا حج عمره و مانند آن و برنامه های متنوع دیگر که زن و شوهر با توافق یکدیگر می توانند داشته باشند. www.morsalat.com
تحکیم مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در گرو دو حرکت است:
1 حرکت علمی، 2 حرکت عملی.
اسلام مجموعه ای از معارف نظری و عملی و در بردارنده سه بخش عقاید، اخلاق و احکام می باشد.
این دو برنامه در کنار یکدیگر می تواند بسیار موثر باشد . البته باید برای اسن که استمرار داشته باشد ، با برنامه ریزی باشد.
در مرحله نخست مطالعه کتابهای اعتقادی ، اخلاقی و ... مانند آثار استاد مطهری و مکارم شیرازی یا شهید دستغیب و... (که البته باید متناسب با تحصیلات و علاقه خواننده خواننده باشد)باید در دستور کار قرار گیرد. اگر کار به صورت انفرادی پیش نمی رود، می توان مطالعات را به صورت دسته جمعی برگزار کرد، مثلاً زن و شوهر با موافقت بر مطالعه یک کتاب، هفته ای چند صفحه آن را با هم بخوانند و نتیجه گیری کنند و یا از نوارهای مذهبی و سخنان گویندگان استفاده کرد. در این راستا برنامه های رادیو معارف که در سرتاسر کشور پخش می شود، برای رشد سطح افکار و باورهای مذهبی مفید است.
اما در کنار آن، باید برنامه خودسازی به صورت منظم عملی گردد و در رأس آن، انجام واجبات و ترک محرمات و رعایت آداب اسلامی است.
- شرکت در برنامه های مذهبی و دینی مانند نماز جماعت ، نماز جمعه و مجالس مذهبی مانند عزاداری و سخنرانی و ...
- رفتن به سفرهای زیارتی مانند زیارت امام رضا (ع)، مسجد جمکران یا حج عمره و مانند آن و برنامه های متنوع دیگر که زن و شوهر با توافق یکدیگر می توانند داشته باشند.
www.morsalat.com
- [سایر] رشد مفاهیم دینی و ارزش های مذهبی در نوجوانان و جوانان چگونه است؟
- [سایر] تعادل بین رشد افراد و خانواده از کجا بدست می آید ؟ چرا بعضی مواقع خانواده فدای رشد یکی از اعضای خانواده میشود ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] من در یک خانواده آذری به دنیا آمده ام ولی به علت اینکه خانواده من ملتزم به مسائل دینی نبودند لذا مسائل دینی خود را از اهل سنت یاد گرفتم و مدتی بر همان اساس عمل نمودم بعدا مذهب خودرا شناختم و بر اساس مذهب شیعه عمل می کنم حال اعمالی را که مدتی بر اساس فقه اهل سنت انجام داده ام چگونه است آیا باید قضا بکنم؟
- [سایر] من در یک خانواده آذری به دنیا آمده ام ولی به علت اینکه خانواده من ملتزم به مسائل دینی نبودند مسائل دینی خود را از اهل سنت یاد گرفته و مدتی بر همان اساس عمل نمودم. اما بعد از آن که مذهب خود یعنی مذهب شیعه را شناختم بر این اساس عمل می کنم حال اعمالی را که مدتی بر اساس فقه اهل سنت انجام داده ام چگونه است آیا باید قضا بکنم؟
- [سایر] چرا با وجود اعتقادات صحیح، شاهد رفتارهایی هستیم که در تضاد با اعتقادات دینی و مذهبی ما مسلمانان است؟ (علت ایجاد زاویه میان اعتقادات دینی و مذهبی و رفتار ما در جامعه، چیست؟)
- [سایر] این جانب جهت پایان نامه کارشناسی ارشد خود در مورد رشد اعتقادی دانش آموزان نیاز به تعریف عناوین زیر دارم: 2. اعمال دینی 4. باورهای دینی 5. آثار دینی، لطفاً در این زمینه مرا یاری فرمایید.
- [سایر] سلام0من زیاد آدم مذهبی نیستم و از خانواده مذهبی هم نیستم.من فقط عاشق مطالعه در مورددینم حتی تحصیلات در این موردم. در ضمن دانشجوی ترم آخر ریاضیات هستم و لطفا منو در مورد تحصیلات دینی راهنمایی کنید. تنها راهش مراجعه به حوزست؟
- [سایر] چگونه همسرم را به مسائل دینی علاقمند کنم؟
- [سایر] چرا رفتار بعضی از مسلمانان با اعتقادات دینی و مذهبی آنان در تضاد است؟
- [سایر] وسواس در مسائل دینی تا چه حد جایز است؟
- [آیت الله اردبیلی] اقدام به تأسیس مجامع فرهنگی یا نشر کتب و نشریات مفید یا تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی و مشابه آن که موجب تقویت پایههای عقیدتی، اخلاقی و عملی و یا رشد افکار و بالا رفتن سطح معلومات اجتماعی و دینی مردم میشود، از وظایف مهمّی است که شایسته است افراد به اندازه قدرت و توان خود به آن عمل نمایند و ممانعت از آن جایز نیست.
- [آیت الله سیستانی] - در حال اعتکاف جدال بر سر مسائل دنیوی یا دینی در صورتی که به قصد غلبه برطرف مقابل و اظهار فضلیت و برتری باشد، حرام است اما اگر به قصد اظهار حق و روشن شدن حقیقت و برطرف کردن خطا و اشتباه طرف مقابل باشد نه تنها حرام نیست بلکه از بهترین عبادات است. بنابراین ملاک، قصد و نیت معتکف است.
- [آیت الله اردبیلی] هیچ مسلمانی نباید نسبت به مسائل و مشکلات سایر مسلمانان بیتفاوت باشد و به اندازه قدرت و توان خود موظّف است در اصلاح امور دینی و دنیایی دیگران اقدام نماید. از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که فرمودند: (کسی که صبح کند در حالی که به امور مسلمانان اهتمام نورزد مسلمان نیست).(1)
- [آیت الله مظاهری] تشکیل مراسم مذهبی نظیر سوگواریها و جشنها در مسجد اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام، تعرّب پس از هجرت است، و معنای آن این است که انسان جایی رود که نتواند دین خود را حفظ کند؛ نظیر اینکه جایی رود که از معنویات و مسائل اسلامی دور بماند و نتواند او و وابستگان به او برخوردار از آشنائی با اسلام و مسائل دینی و معنویات انسانی شوند، و نظیر اینکه جایی رود که میداند خود او یا وابستگان به او فاسد میشوند، و اگر در چنین جاهایی باشد، خروج از آنجا را قرآن شریف واجب مؤکّد میداند.
- [آیت الله مظاهری] اقلیتهای مذهبی در طرح دعوی باید به قاضی اسلامی مراجعه نمایند و قاضی نیز باید طبق موازین اسلامی حکم نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی چیزی را غصب کند و آن چیز در دست او رشد و نموّ پیدا کند، همه آن متعلّق به صاحب مال است؛ مثلاً اگر نهالی را غصب کند و در زمین خود بکارد، درخت هرچه رشد و نموّ پیدا کند متعلّق به صاحب نهال است و غاصب اجرت زمین را طلبکار نیست؛ همچنین اگر پیوندی را غصب کند و به درخت خود پیوند بزند، بنابر اقوی نموّ و میوه آن برای صاحب پیوند است.
- [امام خمینی] نباشد و تفصیل اینها در مسائل آینده گفته میشود.
- [آیت الله اردبیلی] پس از آن که کودک دختر باشد یا پسر به سنّ بلوغ و رشد فکری و جسمی رسید، حقّ حضانت پایان میپذیرد و هیچ کس، حتّی پدر و مادر، حقّ حضانت بر او را ندارند.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.