جواب دادن به این سوال نیازمند سوال هایی است که شما باید به آنها جواب بدهید: شما در چه سطحی از رفتار مذهبی هستید و ایشان چقدر و خانواده و دوستانتان چقدر؟ شما خودتان اطاعات دینیتان در چه حدی است؟ سطح تحصیلاتتان چقدر است؟ معمولا توصیه های مستقیم بین همسران زیاد کارساز نیست. بماند که گاهی ناشیانه بوده و باعث زدگی طرف مقابل هم میشود. شما در چند بعد باید کار کنید: 1. رابطه عاطفی خودتان را بیشتر از گذشته تقویت کنید. بیشتر از قبل به ایشان محبت کنید. نقاط مثبتی که دارند برایشان بشمارید. 2. به هیچ عنوان از لحن مستقیم برای ترغیب ایشان به مسائل عبادی استفاده نکنید تا وقتی که خودشان از شما خواسته باشند. 3. سفرهای زیارتی ترتیب بدهید. مثل سفر جمکران و ... . 4. در موارد حلال مهر و محبت و همراهی خودتان را با ایشان بیشتر کنید. 5. همین طور که هستند قبولشان کنید و برای رسیدن به وضع مطلوب خود را الگوی ایشان قرار بدهید. 6. بعد معنوی خودتان را هر قدر تقویت کنید بیشتر می توانید روی ایشان تاثیر معنوی بگذارید. 7. در بعد اندیشه دینی، خودتان را با مطالعه کتابهای دینی تقویت کنید. 8. خیلی از گناهان ما از جهل ما ناشی می شود. رساله توضیح المسائل در خانه خودتان داشته باشید و گهگاهی برای خودتان و نه ایشان بخونید در جایی بگذارید که در دسترس باشد و ایشان هم اگر خواستند بردارند و بخوانند. 9. لزومی ندارد مرجع شما را بپذیرند اما سعی کنید رساله مرجع ایشان را هم داشته باشید. 10. عوامل محرک شهوانی و دور کننده از معنویت مثل بعضی از فیلم ها و شبکه ها و ... را از زندگی تان دور کنید. 11.اصرار نداشته باشید که ایشان حتما مثل شما پایبند به انجام مستحبات و ذکر و توسل باشند چون خدا اگر می خواست بگوید حتما باید بعد از نماز با من حرف بزنید دعای بعد از نماز را هم واجب می گرد. در حالی که نه دعا را واجب کرده نه ذکر را. شما باید ایشان را به مستحبات علاقمند کنید. مستحبات را برایشان دوست داشتنی و جذاب کنید.
چگونه همسرم را به مسائل دینی علاقمند کنم؟
جواب دادن به این سوال نیازمند سوال هایی است که شما باید به آنها جواب بدهید:
شما در چه سطحی از رفتار مذهبی هستید و ایشان چقدر و خانواده و دوستانتان چقدر؟ شما خودتان اطاعات دینیتان در چه حدی است؟ سطح تحصیلاتتان چقدر است؟
معمولا توصیه های مستقیم بین همسران زیاد کارساز نیست. بماند که گاهی ناشیانه بوده و باعث زدگی طرف مقابل هم میشود.
شما در چند بعد باید کار کنید:
1. رابطه عاطفی خودتان را بیشتر از گذشته تقویت کنید. بیشتر از قبل به ایشان محبت کنید. نقاط مثبتی که دارند برایشان بشمارید.
2. به هیچ عنوان از لحن مستقیم برای ترغیب ایشان به مسائل عبادی استفاده نکنید تا وقتی که خودشان از شما خواسته باشند.
3. سفرهای زیارتی ترتیب بدهید. مثل سفر جمکران و ... .
4. در موارد حلال مهر و محبت و همراهی خودتان را با ایشان بیشتر کنید.
5. همین طور که هستند قبولشان کنید و برای رسیدن به وضع مطلوب خود را الگوی ایشان قرار بدهید.
6. بعد معنوی خودتان را هر قدر تقویت کنید بیشتر می توانید روی ایشان تاثیر معنوی بگذارید.
7. در بعد اندیشه دینی، خودتان را با مطالعه کتابهای دینی تقویت کنید.
8. خیلی از گناهان ما از جهل ما ناشی می شود. رساله توضیح المسائل در خانه خودتان داشته باشید و گهگاهی برای خودتان و نه ایشان بخونید در جایی بگذارید که در دسترس باشد و ایشان هم اگر خواستند بردارند و بخوانند.
9. لزومی ندارد مرجع شما را بپذیرند اما سعی کنید رساله مرجع ایشان را هم داشته باشید.
10. عوامل محرک شهوانی و دور کننده از معنویت مثل بعضی از فیلم ها و شبکه ها و ... را از زندگی تان دور کنید.
11.اصرار نداشته باشید که ایشان حتما مثل شما پایبند به انجام مستحبات و ذکر و توسل باشند چون خدا اگر می خواست بگوید حتما باید بعد از نماز با من حرف بزنید دعای بعد از نماز را هم واجب می گرد. در حالی که نه دعا را واجب کرده نه ذکر را. شما باید ایشان را به مستحبات علاقمند کنید. مستحبات را برایشان دوست داشتنی و جذاب کنید.
- [آیت الله خامنه ای] چند سالی است که ازدواج کرده ام و به مسائل شرعی و امور دینی اهمیت فراوانی می دهم و مقلد امام راحل(قدّس سرّه) هستم، ولی متأسفانه همسرم به مسائل دینی اهمیت چندانی نمی دهد، گاهی بعد از مشاجره لفظی، یک بار نماز می خواند، ولی باز دوباره ترک می کند و این رفتار او مرا بسیار رنج می دهد، وظیفه من در برابر او چیست؟
- [سایر] وسواس در مسائل دینی تا چه حد جایز است؟
- [سایر] چرا مساله ولایت فقیه، مثل مسائل دیگر دینی پذیرفته نمی شود؟
- [سایر] وظیفه والدین در قبال پرسش های کودکان درباره مسائل دینی چیست؟
- [سایر] اگر شخصی به انجام فرائض دینی علاقمند بوده و آنها را بجا آورد، در عین حال والدین وی از این مساله ناراضی بوده و از او ممانعت بعمل آورند چه عذابی پیش رو خواهند داشت؟!
- [سایر] سلام 35 سال دارم.8سال پیش با همسرم از طریق اینترنت آ شنا شدم و با هم ازدواج کردیم.الان اختلافات زیادی بینمون پیدا شده و همسرم 2 روزه قهر کرده و به منزل پدرش رفته.اول نظر همسرم در مورد خودم رو ذکر میکنم:خیلی خشک غیر اجتماعی متعصب شلخته. نظر من در مورد همسرم: لباس و آرایش و رفتار نامناسب بیرون منزل خیلی حساس پر استرس و همیشه در حال ناخن جویدن نامرتب در خانه داری نماز نخواندن و بی توجهی به مسائل دینی . می خواستم کمکم کنید.
- [سایر] برای این که خانواده در زمینه دینی و مسائل مذهبی بتواند رشد داشته باشد چه باید کرد؟
- [سایر] والدینم نسبت به مسائل دینی من حساس بوده و برای من محدودیت ایجاد می نمایند تکلیف من چیست؟
- [سایر] آیا غیر فقیه میتواند حاکم اسلامی باشد و مسائل دینی و فقهی را از فقهاء و مراجع عصر بگیرد؟
- [سایر] در مسائل شرعی و دینی وقتی بیان می شود (جایز نیست) یعنی حرام است؟ یا مکروه می باشد؟
- [آیت الله اردبیلی] هیچ مسلمانی نباید نسبت به مسائل و مشکلات سایر مسلمانان بیتفاوت باشد و به اندازه قدرت و توان خود موظّف است در اصلاح امور دینی و دنیایی دیگران اقدام نماید. از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که فرمودند: (کسی که صبح کند در حالی که به امور مسلمانان اهتمام نورزد مسلمان نیست).(1)
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام، تعرّب پس از هجرت است، و معنای آن این است که انسان جایی رود که نتواند دین خود را حفظ کند؛ نظیر اینکه جایی رود که از معنویات و مسائل اسلامی دور بماند و نتواند او و وابستگان به او برخوردار از آشنائی با اسلام و مسائل دینی و معنویات انسانی شوند، و نظیر اینکه جایی رود که میداند خود او یا وابستگان به او فاسد میشوند، و اگر در چنین جاهایی باشد، خروج از آنجا را قرآن شریف واجب مؤکّد میداند.
- [امام خمینی] نباشد و تفصیل اینها در مسائل آینده گفته میشود.
- [آیت الله سبحانی] کسی که برای نماز قضای میت اجیر شده، باید مسائل نماز را بداند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکاْ بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پسر به کتاب های علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [امام خمینی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.