ازدواج با زنان شاغل دارای جنبه های مثبت و منفی است و نمی توان یک حکم کلی در این مورد ارائه داد بلکه دختر و پسری که می خواهند با یکدیگر ازدواج کنند باید اولا در مورد اشتغال زن خارج از خانه به توافق برسند و ثانیا بعد از به توافق رسیدن، جوانب مسأله را با دقت ارزیابی کنند و با بکارگیری راهکارهای مناسب و استفاده از تجارب خانواده هایی که در این زمینه مجرب هستند و مشورت با مشاورین خانواده برنامه ای را تنظیم کنند و راهی را در پیش بگیرند که این اشتغال کمترین آسیب را برای زندگی مشترک آنها داشته باشد تا از آسیب هایی در آینده برای فرزندان آنها ممکن است پیش بیاید جلوگیری کنند. طبیعی است که نفس اشتغال برای خانم ها گرچه از نظر اقتصادی و بعضی جنبه های دیگر ممکن است مفید باشد اما بدون تردید عدم حضور فعال زن در خانواده و زمین ماندن برخی از مسؤولیت ها از قبیل خانه داری و شوهرداری از یک سو و خستگی ها و استرس هایی که برای خانم ها ایجاد می کند از سوی دیگر برای خانواده ضررهایی را به دنبال دارد و استحکام خانواده را با مشکل مواجه می کند. اما بکارگیری تدابیر لازم می تواند این آسیب ها را به حداقل برساند. در هر صورت اگر زنان اصل را بر حضور فعال در خانه قرار دهند و سایر مسائل از جمله اشتغال را فرع قرار دهند و همچنین زن و شوهر علاوه بر توافق با یکدیگر در اداره زندگی هر دو مشارکت فعال داشته باشند و با هم همکاری کنند تا حدودی می توان برخی از نواقص را جبران کرد والا استحکام خانواده دچار آسیب خواهد شد. نکته دیگری که توجه به آن ضروری است این است که نوع کار، مقدار زمانی که زن باید صرف آن کار کند، محل و نوع همکاران همه اینها در تدابیر اولیه باید لحاظ شود. طبیعی است اگر کار سخت باشد و با ساختار جسمانی و روانی زن ناسازگار باشد آسیب های بیشتری دارد و همینطور اگر همکاران زن همه یا اکثر آنها مرد باشند می تواند در روابط عاطفی او با همسرش اثر منفی بگذارد و همچنین هر چه مقدار زمانی که باید صرف آن کار شود بیشتر باشد بیشتر باعث عدم حضور فعال زن در خانه می شود و نوع کار حداقل در برخی از دوره ها مانند دوره بارداری که زن بیشتر به استراحت نیاز دارد و همچنین او به آرامش بیشتر و محیط سالمتر و تغذیه مناسبتر نیاز دارد، بیشترین ضرر را برای خانم ها و فرزندشان دارد اینها چیزهای مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و الا ضررهای جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. www.morsalat.com
ازدواج با زنان شاغل دارای جنبه های مثبت و منفی است و نمی توان یک حکم کلی در این مورد ارائه داد بلکه دختر و پسری که می خواهند با یکدیگر ازدواج کنند باید اولا در مورد اشتغال زن خارج از خانه به توافق برسند و ثانیا بعد از به توافق رسیدن، جوانب مسأله را با دقت ارزیابی کنند و با بکارگیری راهکارهای مناسب و استفاده از تجارب خانواده هایی که در این زمینه مجرب هستند و مشورت با مشاورین خانواده برنامه ای را تنظیم کنند و راهی را در پیش بگیرند که این اشتغال کمترین آسیب را برای زندگی مشترک آنها داشته باشد تا از آسیب هایی در آینده برای فرزندان آنها ممکن است پیش بیاید جلوگیری کنند. طبیعی است که نفس اشتغال برای خانم ها گرچه از نظر اقتصادی و بعضی جنبه های دیگر ممکن است مفید باشد اما بدون تردید عدم حضور فعال زن در خانواده و زمین ماندن برخی از مسؤولیت ها از قبیل خانه داری و شوهرداری از یک سو و خستگی ها و استرس هایی که برای خانم ها ایجاد می کند از سوی دیگر برای خانواده ضررهایی را به دنبال دارد و استحکام خانواده را با مشکل مواجه می کند. اما بکارگیری تدابیر لازم می تواند این آسیب ها را به حداقل برساند. در هر صورت اگر زنان اصل را بر حضور فعال در خانه قرار دهند و سایر مسائل از جمله اشتغال را فرع قرار دهند و همچنین زن و شوهر علاوه بر توافق با یکدیگر در اداره زندگی هر دو مشارکت فعال داشته باشند و با هم همکاری کنند تا حدودی می توان برخی از نواقص را جبران کرد والا استحکام خانواده دچار آسیب خواهد شد.
نکته دیگری که توجه به آن ضروری است این است که نوع کار، مقدار زمانی که زن باید صرف آن کار کند، محل و نوع همکاران همه اینها در تدابیر اولیه باید لحاظ شود.
طبیعی است اگر کار سخت باشد و با ساختار جسمانی و روانی زن ناسازگار باشد آسیب های بیشتری دارد و همینطور اگر همکاران زن همه یا اکثر آنها مرد باشند می تواند در روابط عاطفی او با همسرش اثر منفی بگذارد و همچنین هر چه مقدار زمانی که باید صرف آن کار شود بیشتر باشد بیشتر باعث عدم حضور فعال زن در خانه می شود و نوع کار حداقل در برخی از دوره ها مانند دوره بارداری که زن بیشتر به استراحت نیاز دارد و همچنین او به آرامش بیشتر و محیط سالمتر و تغذیه مناسبتر نیاز دارد، بیشترین ضرر را برای خانم ها و فرزندشان دارد اینها چیزهای مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و الا ضررهای جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
www.morsalat.com
- [سایر] استمنا (خود ارضایی) چه تاثیراتی بر زندگی زناشوئی دارد؟
- [سایر] ازدواج با زن شاغل، چه مزایا و معایبی دارد؟
- [سایر] نقش و جایگاه ایمان در انتخاب همسر و زندگی چیست و چه تاثیراتی در زندگی دارد؟
- [سایر] خواندن قرآن چه تاثیراتی در زندگی انسان می تواند داشته باشد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر زوجه قبل از ازدواج شاغل بوده باشد و در زمان عقد زوج با توجه به شرایط موجود با شاغل بودن وی موافق بوده باشد اگر پس از گذشت مدتی از شروع زندگی مشترک زوج تشخیص دهد شاغل بودن زوجه به زندگیشان لطمه وارد می کند. آیا زوج می تواند با شاغل بودن زوجه مخالفت کند؟
- [سایر] حقوق زن و شوهر شاغل در یک سازمان از نظر مزایای رفاهی چگونه است؟(وام مسکن،وام ازدواج،هزینه سفر،هزینه خواروبار و عائله مندی،عیدی و...)
- [سایر] انقلاب اسلامی چه تاثیراتی بر لبنان داشت؟
- [سایر] روشهای پایداری زندگی زناشویی بین زن و شوهر چیست؟
- [سایر] خانوادههای با زن شاغل موفق ترند یا خانواده های با زن خانه دار؟
- [سایر] حجاب چه تأثیراتی بر امنیت اجتماعی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] طلاق در اسلام مورد نکوهش و مذمّت شدید واقع شده و در برخی روایات از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که: (هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از خانهای نیست که با ازدواج آباد شود و هیچ چیزی در نزد خداوند مبغوضتر از خانهای نیست که با طلاق ویران گردد)(1) ولی اگر ادامه زندگی زناشویی به خاطر اختلافات شدید و غیر قابل اصلاح موجب سختی و حرج بشود، به گونهای که ترک زندگی زناشویی تنها راه خلاصی از مشقتها و اختلافات و فشارهای روانی بین زن و شوهر باشد، اسلام طلاق را راه نجاتی برای ادامه زندگی زن و شوهر دانسته است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مرد بداند که با زنی خواهر و برادر رضاعی می باشند حق ازدواج با او را ندارد و اگر ازدواج کند باطل است و اگر بعد از ازدواج بگوید که با زن خود خواهر و برادر رضاعی می باشند اگر زن نیز قبول کند عقد آنها باطل است و باید بلافاصله از یکدیگر جدا شوند و در فرض سابق اگر با هم همبستر نشده باشند زن استحقاق مهریه را ندارد و اگر همبستر شده باشند چنانچه زن نمی دانسته یا فراموش کرده استحقاق گرفتن مهر المثل را دارد. و اگر بعد از ازدواج مرد بگوید با زن خود خواهر و برادر رضاعی است و زن قبول نکند مرد باید ادعای خود را در دادگاه ثابت کند و حتی اگر نتواند ثابت کند اگر می داند که واقعاً همسرش خواهر رضاعی اوست باید زن را طلاق دهد و دیگر با او زندگی نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زنی را برای خود عقد کند؛ دائمه باشد یا صیغه؛ تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد اوست نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد او است ، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .
- [آیت الله بروجردی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج کند.
- [آیت الله خوئی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [امام خمینی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه تا وقتی که آن زن در عقد او است نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.