آیا ازدواج با فردی که از لحاظ اقتصادی بالاتر است درست است یا نه؟هم کفوی اقتصادی چه میزان اهمیت دارد؟
از نظر سطح مالی و اقتصادی صلاح نیست که دختر و پسر و خانواده هایشان تفاوت زیادی داشته باشند. انسان - به خصوص اگر خود ساخته نباشد - معمولا با مقداری ثروت و توانگری خود را گم می کند و تکبرها، غرورها، تحقیر کردن ها، منت گذاشتن ها به سراغ او می آید. اگر پسر فقیر یا متوسط از نظر مالی، با خانواده ای ثروتمند وصلت کند معمولا باید نوکر و برده آنان باشد و یا دختر فقیر، عروس خانواده ای ثروتمند شود معمولا باید به عنوان کنیز در خدمت آنها باشد. هر چند استثناهایی نیز وجود دارد که البته نباید ملاک عمل ما موارد استثناء باشد. بنابراین بهتر است که از نظر مسائل مالی و اقتصادی از تناسب کافی برخوردار باشند و در یک سطح یا نزدیک به هم باشند. " این امر درباره مردان باید بیشتر مورد توجه باشد . آنان سعی کنند از خانواده هائی همسر بگیرند که از لحاظ اقتصادی در سطح پایین تری باشد تا ازدواج زن با او موجب رشد و تکاملی بوده و زن از سطحی که در آن است بالاتر آید .ازدواج مردی فقیر با زنی ه در وضع بسیار خوبی و ب انواع نعمتها متنعم بوده کاری خلاف نیست ولی از لحاظ اخلاقی گناه است . از آن بابت که زمینه رفاهی خوبی را از زن سلب کرده او را اسیر فقر و فاقه خود نموده است ."(1) البته با توجه به معیارها ی بیان شده در انتخاب همسر و این که هم کفوی اقتصادی از ملاکهای اصلی نیست بلکه از ملاکهای کمال است اگرشخص مورد نظراز سایر جهات کفو شما هستند و تنها تفاوت او با شما در مسائل اقتصادی است و ایشان علیرغم اینکه به این تفاوت واقف است ولی در عین حال با آگاهی کامل و کمال میل حاضر است با شما ازدواج کند می توان گفت در این مواقع عدم هم کفوی اقتصادی را می توان نادیده گرفت. بنابراین توصیه می شود از طریق تحقیق از دوستان و همکاران او و همچنین گفتگو با خود ایشان احراز کنید که از نظر اخلاقی فردی خودساخته و اهل تواضع و فروتنی در مقابل شوهر است و روحیه تکبر و خود برتر بینی در او نیست و علیرغم اینکه از تمکین مالی خوبی برخوردار است روحیهء اطاعت پذیری در او وجود دارد و حاضر است مطیع شوهر باشد و موقعیت اقتصادی شما را می پذیرد و جنبه اقتصادی برای او مهم نیست. نکته دیگری که توجه به آن لازم است اینست که رفتار او در آینده با شما تا حدود زیادی به نحوه برخورد خود شما نیز بستگی دارد. اگر شما به عنوان یک همسر بتوانید رابطهء عاطفی مناسبی با او برقرار کنید به گونه ای که اعتماد او را در زندگی به خود جلب نمائید قطعا احتمال رفتار متکبرانه و برخورد نامناسب بدلیل تمکن مالی به حداقل می رسد و شاید کاملا چنین رفتاری در او منتفی باشد و رفتار شما با او موجب شود که او همه هستی خود را بدون هیچ گونه منتی در اختیار شما قرار دهد بنابراین در مرحله اول شما باید از هر طریق ممکن احراز کنید که ایشان فرد خودسر، متکبر و سلطه جو نیست من باب مثال این فرد به چه میزانی از والدین خود روحیه اطاعت پذیری دارد و به آنها احترام می گذارد اینها فاکتورهای خوبی است برای اینکه شما در روحیه او واقف شوید و در مرحله دوم باید توجه داشته باشید که رفتارهای خود شما در واکنش های بعد او در زندگی مشترکتان نقش فوق العاده دارد. در هر صورت اگر توانستید از روحیه و اخلاق شخصی مطلع شوید بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا می توانید با او زندگی کنید یا در آینده دچار مشکل خواهید شد. پی نوشت: 1- تشکیل خانواده در اسلام ، دکتر علی قائمی ، ص 82 www.morsalat.com
عنوان سوال:

آیا ازدواج با فردی که از لحاظ اقتصادی بالاتر است درست است یا نه؟هم کفوی اقتصادی چه میزان اهمیت دارد؟


پاسخ:

از نظر سطح مالی و اقتصادی صلاح نیست که دختر و پسر و خانواده هایشان تفاوت زیادی داشته باشند. انسان - به خصوص اگر خود ساخته نباشد - معمولا با مقداری ثروت و توانگری خود را گم می کند و تکبرها، غرورها، تحقیر کردن ها، منت گذاشتن ها به سراغ او می آید. اگر پسر فقیر یا متوسط از نظر مالی، با خانواده ای ثروتمند وصلت کند معمولا باید نوکر و برده آنان باشد و یا دختر فقیر، عروس خانواده ای ثروتمند شود معمولا باید به عنوان کنیز در خدمت آنها باشد. هر چند استثناهایی نیز وجود دارد که البته نباید ملاک عمل ما موارد استثناء باشد. بنابراین بهتر است که از نظر مسائل مالی و اقتصادی از تناسب کافی برخوردار باشند و در یک سطح یا نزدیک به هم باشند.
" این امر درباره مردان باید بیشتر مورد توجه باشد . آنان سعی کنند از خانواده هائی همسر بگیرند که از لحاظ اقتصادی در سطح پایین تری باشد تا ازدواج زن با او موجب رشد و تکاملی بوده و زن از سطحی که در آن است بالاتر آید .ازدواج مردی فقیر با زنی ه در وضع بسیار خوبی و ب انواع نعمتها متنعم بوده کاری خلاف نیست ولی از لحاظ اخلاقی گناه است . از آن بابت که زمینه رفاهی خوبی را از زن سلب کرده او را اسیر فقر و فاقه خود نموده است ."(1)
البته با توجه به معیارها ی بیان شده در انتخاب همسر و این که هم کفوی اقتصادی از ملاکهای اصلی نیست بلکه از ملاکهای کمال است اگرشخص مورد نظراز سایر جهات کفو شما هستند و تنها تفاوت او با شما در مسائل اقتصادی است و ایشان علیرغم اینکه به این تفاوت واقف است ولی در عین حال با آگاهی کامل و کمال میل حاضر است با شما ازدواج کند می توان گفت در این مواقع عدم هم کفوی اقتصادی را می توان نادیده گرفت. بنابراین توصیه می شود از طریق تحقیق از دوستان و همکاران او و همچنین گفتگو با خود ایشان احراز کنید که از نظر اخلاقی فردی خودساخته و اهل تواضع و فروتنی در مقابل شوهر است و روحیه تکبر و خود برتر بینی در او نیست و علیرغم اینکه از تمکین مالی خوبی برخوردار است روحیهء اطاعت پذیری در او وجود دارد و حاضر است مطیع شوهر باشد و موقعیت اقتصادی شما را می پذیرد و جنبه اقتصادی برای او مهم نیست. نکته دیگری که توجه به آن لازم است اینست که رفتار او در آینده با شما تا حدود زیادی به نحوه برخورد خود شما نیز بستگی دارد. اگر شما به عنوان یک همسر بتوانید رابطهء عاطفی مناسبی با او برقرار کنید به گونه ای که اعتماد او را در زندگی به خود جلب نمائید قطعا احتمال رفتار متکبرانه و برخورد نامناسب بدلیل تمکن مالی به حداقل می رسد و شاید کاملا چنین رفتاری در او منتفی باشد و رفتار شما با او موجب شود که او همه هستی خود را بدون هیچ گونه منتی در اختیار شما قرار دهد بنابراین در مرحله اول شما باید از هر طریق ممکن احراز کنید که ایشان فرد خودسر، متکبر و سلطه جو نیست من باب مثال این فرد به چه میزانی از والدین خود روحیه اطاعت پذیری دارد و به آنها احترام می گذارد اینها فاکتورهای خوبی است برای اینکه شما در روحیه او واقف شوید و در مرحله دوم باید توجه داشته باشید که رفتارهای خود شما در واکنش های بعد او در زندگی مشترکتان نقش فوق العاده دارد.
در هر صورت اگر توانستید از روحیه و اخلاق شخصی مطلع شوید بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا می توانید با او زندگی کنید یا در آینده دچار مشکل خواهید شد.
پی نوشت:
1- تشکیل خانواده در اسلام ، دکتر علی قائمی ، ص 82
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین