ارایه نظریه های نژادی تا چه میزان درست است؟
ارایه نظریه های نژادی تا چه میزان درست است؟ نظریه های نژادی با هدف نشان دادن برتری یک نژاد بر سایر نژادها مطرح شده است بر اساس این نظریات نژاد پرستان بر این باورند که خصوصیات ذاتی و ارثی، به لحاظ بیولوژیکی تعیین کننده رفتار انسان ها هستند. نظریه نژادپرستی تأکید بر این امر دارد که تبار انسان ها نشان دهنده هویت ملی-نژادی آنهاست. بر اساس معیارهای نژادپرستانه، ارزش افراد بشر به فردیت آنها نیست بلکه به عضویت آنها در ملتی که بر مبنای هویت جمعی-نژادی شکل گرفته است بستگی دارد. در این راستا می توان به نظریات نژادی نازیها و یهودیان صهیونیست اشاره نمود که خود را نژاد برتر دانسته و سایر نژادها را نژاد پست معرفی می نمودند اما حقیقت این است که این نظریات از واقعیت بدور بوده و تخیلاتی بیش نیست و اساسا پذیرفتن چنین دیدگاههایی با عدالت خداوند سازگار نبوده در اسلام نیز نژاد پرستی مذمت شده و به انسانها فارغ از نژاد و رنگ و زبان و... آنها توجه شده است و خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید:یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عند الله اتقاکم ان الله علیم و خبیر ای مردم ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید گرامی ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست خداوند دانا و آگاه است ( سوره حجرات ، آیه 13) این آیه بر تمام امتیازات ظاهری و مادی از جمله نژاد خط بطلان کشیده و این ها را تنها وسیله شناخت افراد از یکدیگر دانسته است . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 15/100112737)
عنوان سوال:

ارایه نظریه های نژادی تا چه میزان درست است؟


پاسخ:

ارایه نظریه های نژادی تا چه میزان درست است؟

نظریه های نژادی با هدف نشان دادن برتری یک نژاد بر سایر نژادها مطرح شده است بر اساس این نظریات نژاد پرستان بر این باورند که خصوصیات ذاتی و ارثی، به لحاظ بیولوژیکی تعیین کننده رفتار انسان ها هستند. نظریه نژادپرستی تأکید بر این امر دارد که تبار انسان ها نشان دهنده هویت ملی-نژادی آنهاست.
بر اساس معیارهای نژادپرستانه، ارزش افراد بشر به فردیت آنها نیست بلکه به عضویت آنها در ملتی که بر مبنای هویت جمعی-نژادی شکل گرفته است بستگی دارد.
در این راستا می توان به نظریات نژادی نازیها و یهودیان صهیونیست اشاره نمود که خود را نژاد برتر دانسته و سایر نژادها را نژاد پست معرفی می نمودند اما حقیقت این است که این نظریات از واقعیت بدور بوده و تخیلاتی بیش نیست و اساسا پذیرفتن چنین دیدگاههایی با عدالت خداوند سازگار نبوده در اسلام نیز نژاد پرستی مذمت شده و به انسانها فارغ از نژاد و رنگ و زبان و... آنها توجه شده است و خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید:یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عند الله اتقاکم ان الله علیم و خبیر ای مردم ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید گرامی ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست خداوند دانا و آگاه است ( سوره حجرات ، آیه 13) این آیه بر تمام امتیازات ظاهری و مادی از جمله نژاد خط بطلان کشیده و این ها را تنها وسیله شناخت افراد از یکدیگر دانسته است . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 15/100112737)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین