احساس مسؤولیت و روحیه فداکاری افرادی که اقدام به ازدواج با چنین افرادی می کنند شایان تقدیر و ستایش است. افزون بر آن، خدمت به یک معلول یا جانباز درپیشگاه الهی پاداشی بزرگ و اجری جزیل دارد. ولی باید توجه داشت ازدواج با یک جانباز شرایطی را می‌طلبد که فقدان هر یک از آنها، پس از چند صباحی، زندگی را به شکست و تلخکامی دائمی یا جدایی رهنمون می‌شود: 1- شناخت و آگاهی نسبت به ویژگیهای جسمی، روحی و مالی آنها و نیازهای عاطفی و مراقبتی با سطوح مختلف معلولیت وجانبازی. 2-انگیزه صحیح. در این دو بعد دو مسأله راباید در نظر داشت: الف) داوطلب ازدواج باید دور از انگیزه‌های مادی و کاملا خواستار خدمت به این افراد باشد. ب) محرک داوطلب نباید عاطفه صرف باشد. زیرا تأثیر و انگیزش آن پس از چند ماهی زندگی کردن، کاسته می‌شود و از طرف دیگر نیازهای روحی، جنسی و... که قبلا به آنها اهمیت نمی‌داد در خودش بروز می‌کند و خود را در زندگی ناکام می‌بیند. از این رو درایت و تعقل را باید باعاطفه بیامیزد و حساب شده انتخاب کند باید این واقعیت را بپذیرد که شخص معلول شرایط خاص خود را دارد و باید قبلاً آمادگی زندگی با ایشان را داشته باشد و محدودیت ها را در نظر بگیرد و تنها بر اساس احساسات و ترحم تصمیم گیری ننماید . آنها حتی در امور کوچک خود نز ممکن است به کمک احتیاج داشته باشند و ....لذا همه جوانب قضیه را باید مد نظر قرار دهد و تصمیم گیری کند. . با توجه به مسائل فوق توصیه می‌گردد: ازدواج با جانبازان مبتلا به بیماری‌های عصبی و روانی و یا قطع نخاعی‌ها برای دختران مناسب نیست. زیرا تجربه و آمارهای موجود نشان می‌دهد که ازدواج آنان با زنان بیوه به دلایلی مفیدتر بوده است. ازدواج با جانبازانی که از درصد جانبازی بالایی برخوردار نبوده و دارای مشکلات روانی و جنسی و عقیم بودن، نباشند امری پسندیده است و تا حدودی حق جانبازان عزیز و گرانقدر انقلاب را تأمین می‌کند. البته در این صورت نیز مناسب است چند نکته را مورد توجه قراردهید: در انتخاب شخص تنها به مساله جانبازی فکر نکنید، بلکه مسائل اخلاقی، رفتاری و فرهنگ خانوادگی طرف و تناسب آن با روحیات خود را بسنجید. بهتر است دوران نامزدی یا عقد را کمی طولانی‌کنید تا کاملا یکدیگر را بشناسید و در صورتی که تفاهم کامل داشتید، زندگی مشترک را آغاز کنید. www.morsalat.com
احساس مسؤولیت و روحیه فداکاری افرادی که اقدام به ازدواج با چنین افرادی می کنند شایان تقدیر و ستایش است. افزون بر آن، خدمت به یک معلول یا جانباز درپیشگاه الهی پاداشی بزرگ و اجری جزیل دارد. ولی باید توجه داشت ازدواج با یک جانباز شرایطی را میطلبد که فقدان هر یک از آنها، پس از چند صباحی، زندگی را به شکست و تلخکامی دائمی یا جدایی رهنمون میشود:
1- شناخت و آگاهی نسبت به ویژگیهای جسمی، روحی و مالی آنها و نیازهای عاطفی و مراقبتی با سطوح مختلف معلولیت وجانبازی.
2-انگیزه صحیح. در این دو بعد دو مسأله راباید در نظر داشت:
الف) داوطلب ازدواج باید دور از انگیزههای مادی و کاملا خواستار خدمت به این افراد باشد.
ب) محرک داوطلب نباید عاطفه صرف باشد. زیرا تأثیر و انگیزش آن پس از چند ماهی زندگی کردن، کاسته میشود و از طرف دیگر نیازهای روحی، جنسی و... که قبلا به آنها اهمیت نمیداد در خودش بروز میکند و خود را در زندگی ناکام میبیند. از این رو درایت و تعقل را باید باعاطفه بیامیزد و حساب شده انتخاب کند
باید این واقعیت را بپذیرد که شخص معلول شرایط خاص خود را دارد و باید قبلاً آمادگی زندگی با ایشان را داشته باشد و محدودیت ها را در نظر بگیرد و تنها بر اساس احساسات و ترحم تصمیم گیری ننماید . آنها حتی در امور کوچک خود نز ممکن است به کمک احتیاج داشته باشند و ....لذا همه جوانب قضیه را باید مد نظر قرار دهد و تصمیم گیری کند.
. با توجه به مسائل فوق توصیه میگردد:
ازدواج با جانبازان مبتلا به بیماریهای عصبی و روانی و یا قطع نخاعیها برای دختران مناسب نیست. زیرا تجربه و آمارهای موجود نشان میدهد که ازدواج آنان با زنان بیوه به دلایلی مفیدتر بوده است.
ازدواج با جانبازانی که از درصد جانبازی بالایی برخوردار نبوده و دارای مشکلات روانی و جنسی و عقیم بودن، نباشند امری پسندیده است و تا حدودی حق جانبازان عزیز و گرانقدر انقلاب را تأمین میکند. البته در این صورت نیز مناسب است چند نکته را مورد توجه قراردهید:
در انتخاب شخص تنها به مساله جانبازی فکر نکنید، بلکه مسائل اخلاقی، رفتاری و فرهنگ خانوادگی طرف و تناسب آن با روحیات خود را بسنجید.
بهتر است دوران نامزدی یا عقد را کمی طولانیکنید تا کاملا یکدیگر را بشناسید و در صورتی که تفاهم کامل داشتید، زندگی مشترک را آغاز کنید.
www.morsalat.com
- [سایر] چه لزومی داشت که در جنگ ایران و عراق این همه مردم و جوانان شهید و معلول(جانباز) شوند؟
- [آیت الله سبحانی] ازدواج معلول ذهنی جایز است؟
- [سایر] میخواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا این اقدام پسندیده است؟
- [آیت الله سبحانی] در برخی از اوقات جانباز و یا معلول با چرخ ویلچر خود و با کفش در صف اوّل جماعت برای نماز می ایستد و رکوع و سجود را با اشاره بجا می آورد، آیا بودن او در صف اوّل برای بقیّه صف اشکال ایجاد می کند؟
- [سایر] می خواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا این اقدام پسندیده است؟
- [سایر] اگر استمنا که به موجب آن منی خارج می شود این قدر آثار مخرب روحی و جسمی دارد در ازدواج نیز همین مایع خارج می شود پس چرا در ازدواج ضرر جسمی وجود ندارد؟
- [سایر] آیا مشکلات حاد جسمی و اختلالات روحی - روانی میتواند مانع ازدواج باشد؟
- [سایر] می خواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا اساساً این گونه ازدواجها که با ترحم است، قابل تایید می باشد ؟
- [سایر] می فرمایند: انسان با سنّ بلوغ باید ازدواج کند. آیا در آن بحران فکری و روحی و جسمی و تزلزل شخصیّت، ازدواج موفّقیت آمیز است؟[1]
- [سایر] از کجا میتوان تشخیص داد که شخص مورد نظر برای ازدواج، در سلامت جسمی و روحی به سر میبرد؟
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله بهجت] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود، و اگر خواندن به عربی صحیح ممکن نبود، با سایر زبانها بهصورت صحیح باید خوانده شود، و اگر به عربی میتواند بخواند، ولی عربی صحیح را نمیداند، احتیاط در این است که هم به عربی غیر صحیح و هم به لغت صحیحِ کسی که صیغه طلاق را میخواند خوانده شود. و باید دو مرد عادل صیغه طلاق را بشنوند، و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتِی فَاطِمَةُ طالِق)؛ یعنی: (زن من فاطمه رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوَکلّی فاطِمَةُ طالِق).
- [آیت الله علوی گرگانی] صیغه کردن زن اگرچه برای لذّت بردن هم نباشد، صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت مضاربه، صیغه عقد، لازم نیست، بلکه مضاربه معاطاتی نیز صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] صیغه کردن زن اگر چه برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت مضاربه صیغه عقد لازم نیست بلکه به صورت معاطات نیز صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] صیغه کردن زن اگر چه برای لذّت بردن هم نباشد، صحیح است.
- [آیت الله بهجت] صیغه کردن زن، اگرچه برای لذت بردن نیز نباشد، صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] متعه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است