می‌خواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا این اقدام پسندیده است؟
ازدواج فرد سالم با معلول یا جانباز، ازدواج ایثارگرانه است که ارزش و پاداش فراوانی دارد. این گونه ازدواج‌ها از قاعده همتایی خارج، و نوعی ایثار است؛ بنابراین، هرکسی توان آن را ندارد. برای این گونه ازدواج‌ها، روحیه و ویژگی‌های خاصی لازم است. باید هدف و انگیزه‌ای عالی، سعه صدر و تحمل قوی داشته باشید. اگر شخصی به شدت عاطفی هستید، توجه داشته باشید که تصمیمتان از روی دلسوزی و احساسات زودگذر نباشد. اگر اهل منت گذاشتن و تحقیر کردن هستید، این ازدواج درست نیست. افزون بر این، باید به نکاتی دیگر توجه داشته باشید: 1. پیش از ازدواج با مشاوران مراکز بهزیستی و بنیادهای مخصوص آنان مشاوره کنید. شما باید با ویژگی‌های جسمی، روحی و روانی طرف مقابل و نیز میزان نیاز وی به مراقبت آشنا شوید و توان جسمی و روحی خود را برای مراقبت از وی و همراهی‌اش در نظر بگیرید؛ 2. حتما با خانم‌هایی که تجربه چنین ازدواجی را داشته‌اند، صحبت کنید؛ 3. به پیامدها و سختی‌های آن بیندیشید. فقط مقصدی عالی و الاهی است که توان تحمل سختی‌ها را به شما خواهد داد؛ 4. به مسائل اخلاقی، رفتاری و فرهنگ خانوادگی طرف مقابلتان هم توجه کنید؛ 5. به احتمال عقیم بودن یا عقیم شدن وی نیز توجه داشته باشید. به طور معمول، خانم‌هایی که تجربه ازدواج پیشین داشته‌اند، به دلیل تجربه و آگاهی بیشتر در زمینه همسرداری، دراین گونه ازدواج‌ها موفق‌ترند. برخی، ازدواج دو نفر با وضعیت مشابه و در حقیقت همتایی را پیشنهاد می‌دهند به این دلیل که همدیگر را بهتر درک می‌کنند و احتمال منت گذاشتن در زندگی آینده منتفی می‌شود. این پیشنهاد در صورتی عملی است که دو نفر متکی به غیر نباشند.
عنوان سوال:

می‌خواهم برای رضای خدا با آقایی ازدواج کنم که معلول است. آیا این اقدام پسندیده است؟


پاسخ:

ازدواج فرد سالم با معلول یا جانباز، ازدواج ایثارگرانه است که ارزش و پاداش فراوانی دارد. این گونه ازدواج‌ها از قاعده همتایی خارج، و نوعی ایثار است؛ بنابراین، هرکسی توان آن را ندارد.
برای این گونه ازدواج‌ها، روحیه و ویژگی‌های خاصی لازم است. باید هدف و انگیزه‌ای عالی، سعه صدر و تحمل قوی داشته باشید. اگر شخصی به شدت عاطفی هستید، توجه داشته باشید که تصمیمتان از روی دلسوزی و احساسات زودگذر نباشد. اگر اهل منت گذاشتن و تحقیر کردن هستید، این ازدواج درست نیست.
افزون بر این، باید به نکاتی دیگر توجه داشته باشید:
1. پیش از ازدواج با مشاوران مراکز بهزیستی و بنیادهای مخصوص آنان مشاوره کنید. شما باید با ویژگی‌های جسمی، روحی و روانی طرف مقابل و نیز میزان نیاز وی به مراقبت آشنا شوید و توان جسمی و روحی خود را برای مراقبت از وی و همراهی‌اش در نظر بگیرید؛
2. حتما با خانم‌هایی که تجربه چنین ازدواجی را داشته‌اند، صحبت کنید؛
3. به پیامدها و سختی‌های آن بیندیشید. فقط مقصدی عالی و الاهی است که توان تحمل سختی‌ها را به شما خواهد داد؛
4. به مسائل اخلاقی، رفتاری و فرهنگ خانوادگی طرف مقابلتان هم توجه کنید؛
5. به احتمال عقیم بودن یا عقیم شدن وی نیز توجه داشته باشید.
به طور معمول، خانم‌هایی که تجربه ازدواج پیشین داشته‌اند، به دلیل تجربه و آگاهی بیشتر در زمینه همسرداری، دراین گونه ازدواج‌ها موفق‌ترند.
برخی، ازدواج دو نفر با وضعیت مشابه و در حقیقت همتایی را پیشنهاد می‌دهند به این دلیل که همدیگر را بهتر درک می‌کنند و احتمال منت گذاشتن در زندگی آینده منتفی می‌شود. این پیشنهاد در صورتی عملی است که دو نفر متکی به غیر نباشند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین