ابتدا باید از شما مادر گرامی تشکر کرد که به این اندازه برای نماز خواندن فرزندتان اهمیت قائل هستید ، ودر ثانی در جواب شما باید گفت : بهترین چیزی که به نظر میرسد شاید این باشد که ابتدا فرزند خود را به خاطر اینکه نماز می خواند با ید تشویق کنید و در ابتدا هیچ صحبتی در مورد اینکه چرا به این صورت نماز میخواند ویا چرا سریع نماز می خواند نکنید ، به علت اینکه شاید باعث سردی فرزندتان از نماز خواندن و یا کلا" زدگی او از این فریضه ی الهی شود ، پس باید با هر روشی که می دانید او خوشحال می شود او را مورد تشویق قرار دهید . در مرحله ی دوم باید به او بفهمانید که خداوند مهربان بسیار او را دوست دارد که به او توفیق نماز خواندن داده است ، زیرا شاید هر کسی توفیق نماز خواندن نداشته باشد ، پس از این کار نعمتهای خداوند را که به او ارزانی داشته است را برایش بگوید ، همین که او مسلمان به دنیا آمده است ، در یک خانواده ی شیعه بزرگ شده است و هزاران نعمت دیگر که زبان از بیان آنها قاصر است . در مرحله بعدی نه با گفتار بلکه با رفتار و حالات خود آرامش بعد از نماز را برای او بازگو کنید ، برای او از فلسفه ی نماز بگویید که چرا انسانها نماز می خوانند ، وقتی فرزند شما متوجه ی این مسائل شد و فهمید که بعد از نماز چه آرامشی به او دست می دهد ، که البته اینها همه به شرط آرام خواندن وشمرده خواندن نماز و حضور قلب داشتن در نماز است ، فرزندتان با اختیار خودش نماز خود را طولانی تر کرده و دیگر با عجله وبه سرعت نماز نمی خواند و این نگرانی شما رفع خواهد شد www.morsalat.com
ابتدا باید از شما مادر گرامی تشکر کرد که به این اندازه برای نماز خواندن فرزندتان اهمیت قائل هستید ، ودر ثانی در جواب شما باید گفت : بهترین چیزی که به نظر میرسد شاید این باشد که ابتدا فرزند خود را به خاطر اینکه نماز می خواند با ید تشویق کنید و در ابتدا هیچ صحبتی در مورد اینکه چرا به این صورت نماز میخواند ویا چرا سریع نماز می خواند نکنید ، به علت اینکه شاید باعث سردی فرزندتان از نماز خواندن و یا کلا" زدگی او از این فریضه ی الهی شود ، پس باید با هر روشی که می دانید او خوشحال می شود او را مورد تشویق قرار دهید .
در مرحله ی دوم باید به او بفهمانید که خداوند مهربان بسیار او را دوست دارد که به او توفیق نماز خواندن داده است ، زیرا شاید هر کسی توفیق نماز خواندن نداشته باشد ، پس از این کار نعمتهای خداوند را که به او ارزانی داشته است را برایش بگوید ، همین که او مسلمان به دنیا آمده است ، در یک خانواده ی شیعه بزرگ شده است و هزاران نعمت دیگر که زبان از بیان آنها قاصر است .
در مرحله بعدی نه با گفتار بلکه با رفتار و حالات خود آرامش بعد از نماز را برای او بازگو کنید ، برای او از فلسفه ی نماز بگویید که چرا انسانها نماز می خوانند ، وقتی فرزند شما متوجه ی این مسائل شد و فهمید که بعد از نماز چه آرامشی به او دست می دهد ، که البته اینها همه به شرط آرام خواندن وشمرده خواندن نماز و حضور قلب داشتن در نماز است ، فرزندتان با اختیار خودش نماز خود را طولانی تر کرده و دیگر با عجله وبه سرعت نماز نمی خواند و این نگرانی شما رفع خواهد شد
www.morsalat.com
- [سایر] دوستی دارم حدود 10سال از من کوچک تر است و علاقه بسیاری به ارتباط با دختر دارد، نماز هم نمی خواند! چطور با او رفتار کنم که زده نشود و جذب شود؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] اگر به هر دلیلی غسل انجام نشود و نماز نزدیک به قضا باشد میتوان با تیمم یا وضو نماز خواند؟
- [سایر] سلام حاج آقا خوبی؟سلامتی؟ مدتیه حس میکنم کمتر به سایت میرسی--نکنه خدای ناکرده دلسرد شده باشی رهرو آن نیست کهی تند و گهی خسته رود... البته میدونم شما اینجوری نیستید از بابت تذکر عرض کردم-ببخشید خداوند به شما توفیق روزافزون دهد صدها فرشته بوسه بر آن دست میزنند.... دوستدار پروپاقرص شما
- [سایر] اگر پسر 11 ساله ای که شرعاً مکلف نیست، در نماز سستی کند و یا دروغ بگوید والدین چگونه می توانند او را راهنمایی کنند؟
- [سایر] پسر و دختری دارم که با هم ناسازگاری می کنند و همچنین در زمینه نماز سهل انگاری می کنند لطفا راهنمایی کنید.
- [آیت الله بهجت] آیا می شود بین دختر و پسر نامحرم صیغه خواهر و برادری خواند؟
- [سایر] پسر 8 ساله ام خیلی حساس و زود رنج است و سریع سر کوچکترین مساله گریه میکنه. اخلاق من آرام و صبور و اخلاق مادرش تند و عصبی است. در رابطه با تغییر اخلاق او چکار کنیم؟
- [سایر] پسر 8 سالهای دارم که میپرسد که خدا چگونه است؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [آیت الله جوادی آملی] قضاء نماز را در چه موقعی میتوان خواند؟ یعنی قضای نماز صبح را میشود ظهر خواند؟
- [سایر] سلام من با کوچکترین مسئله ای که برایم پیش میاد خیلی توی فکر میروم به طوری که در این مواقع دستم به موهام میره و حسابی اونا رو تاب میدم و اگر مسئله به صورت ناراحت کننده ای باشه مثلا به وسیله پیامک با یکی از دوستان یا اقوام بحثم می شود دستم میلرزد قلبم تند تند می زند خلاصه حسابی اضطراب میاد سراغم لطفا راهنمایی کنید چکار باید بکنم که مثل بقیه ریلکس باشم .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بدن یا لباس خونی نشود ولی به واسطه رسیدن به خون نجس شود، اگرچه مقداری که نجس شده کمتر از درهم باشد، نمیشود با آن نماز خواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط آن است که شخصی که از میّت نیابت می کند کسی باشد که در انجام اجزاء و شرایط نماز معذور نباشد، مثلاً کسی که نشسته نماز می خواند نایب نشود، حتّی بنابر احتیاط واجب کسی که با تیمّم یا جبیره نماز می خواند نیابت نکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که ایستاده نماز می خواند، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند، و کسی که نشسته نماز می خواند، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نشسته نماز می خواند؛ می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند. و اقتداء کسی که خوابیده نماز می خواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند محل اشکال است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که ایستاده نماز می خواند ، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند . و کسی که نشسته نماز می خواند ، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید .
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که ایستاده نماز می خواند نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند و کسی که نشسته نماز می خواند نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید
- [آیت الله سبحانی] کسی که ایستاده نماز می خواند، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند. و کسی که نشسته نماز می خواند، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند، اقتدا نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که نشسته نماز می خواند، می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند، و اما کسی که خوابیده نماز می خواند، اگر بخواهد به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید اشکال دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که ایستاده نماز می خواند، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند. و کسی که نشسته نماز می خواند نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که ایستاده نماز می خواند؛ نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند. و کسی که نشسته نماز می خواند؛ نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید.