(طلاق) در روایات اسلامی به عنوان مبغوض ترین و ناخوشایندترین عمل حلال معرفی شده و از آن جز در مواردی که هیچ راهی برای سازش بین زن و شوهر و ادامه زندگی آن دو وجود ندارد، نهی شده است. بنابراین طلاق حتی اگر بی مورد هم باشد حرمت شرعی ندارد و گناه محسوب نمی شود ولی به لحاظ آثار و لوازم و عوارض روحی و درونی که ممکن است در زن طلاق داده شده ایجاد گردد و باعث دلشکستگی و افسردگی و احساس شکست و سرخوردگی او گردد می توان آثار سوء دنیایی و آخرتی برای مرد طلاق دهنده در پی داشته باشد و سعادت و توفیقات او را تحت الشعاع خود قرار دهد و آه و نفرین زن و اضطراب و ناراحتی درونی او اگر مرتکب خطایی نشده و دلیلی برای طلاق دادن او وجود نداشته باشد، دامن شوهر را بگیرد و او را با مشکلات و بلاهایی در زندگی مواجه سازد بنابراین ممکن است عملی شرعا جایز و مباح باشد ولی از نظر اخلاقی و وجدانی و روانی عملی ناپسند و غیرقابل گذشت و جرم و خطا به حساب آید و آثار آن دامان صاحبش را بگیرد و تأثیرات بدی در زندگی او داشته باشد. porseman.org
(طلاق) در روایات اسلامی به عنوان مبغوض ترین و ناخوشایندترین عمل حلال معرفی شده و از آن جز در مواردی که هیچ راهی برای سازش بین زن و شوهر و ادامه زندگی آن دو وجود ندارد، نهی شده است. بنابراین طلاق حتی اگر بی مورد هم باشد حرمت شرعی ندارد و گناه محسوب نمی شود ولی به لحاظ آثار و لوازم و عوارض روحی و درونی که ممکن است در زن طلاق داده شده ایجاد گردد و باعث دلشکستگی و افسردگی و احساس شکست و سرخوردگی او گردد می توان آثار سوء دنیایی و آخرتی برای مرد طلاق دهنده در پی داشته باشد و سعادت و توفیقات او را تحت الشعاع خود قرار دهد و آه و نفرین زن و اضطراب و ناراحتی درونی او اگر مرتکب خطایی نشده و دلیلی برای طلاق دادن او وجود نداشته باشد، دامن شوهر را بگیرد و او را با مشکلات و بلاهایی در زندگی مواجه سازد بنابراین ممکن است عملی شرعا جایز و مباح باشد ولی از نظر اخلاقی و وجدانی و روانی عملی ناپسند و غیرقابل گذشت و جرم و خطا به حساب آید و آثار آن دامان صاحبش را بگیرد و تأثیرات بدی در زندگی او داشته باشد.
porseman.org
- [آیت الله سبحانی] اگر مردی به قصد تشبّه به زنان، ریش و سبیل خود را بتراشد، آیا مرتکب دو گناه شده است: حرمت ریش تراشی و حرمت تشبّه به زنان یا فقط یک گناه مرتکب شده است؟
- [سایر] چرا افراد مرتکب گناه می شوند؟
- [سایر] چرا برخی از نمازگزاران مرتکب گناه میشوند؟
- [سایر] چه کنیم تا مرتکب گناه نشویم؟
- [سایر] آیا معصومین(ع) مرتکب گناه می شوند؟
- [سایر] آیا کسی که گناه مرتکب شده و توبه کند، جایگاهش در آخرت با کسی که گناهی مرتکب نشده، متفاوت است؟
- [آیت الله نوری همدانی] و: مردی که در ایام حیض یا نفاس همسرش مرتکب زنا شده است؟
- [سایر] اگر پسری قبل از رسیدن به سن تکلیف مرتکب گناه شود، آیا گناه او محسوب می شود؟
- [سایر] آیا شخصی که مرتکب گناه تهمت شده است، می تواند توبه کند؟ آیا گناه او بخشیده می شود؟
- [سایر] آیا کسی که مرتکب گناهان متعدد کبیره شده است، راهی برای نجات دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب به کسی که آشکارا مرتکب معصیت کبیره مانند ترک نماز و یا شرابخواری میشود، نمیتوان زکات داد، هرچند زکات را در معصیت مصرف نکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . درجه دوم از امر به معروف و نهی از منکر آن است که اگر مرتکب منکر، با اظهار کراهت، ترک معصیت نکرد، با حُسن خلق و کلام حسن او را امر به ترک منکر نماید، و مصالح ترک منکر و فعل معروف و مفاسد عکس آن را بیان کند تا مرتکب، متنبه شود، و ترک معصیت بنماید، و اگر به همین مقدار، مرتکب متنبه شد و معصیت را ترک کرد، اداء وظیفه شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مردی زنی را فریب دهد که از شوهرش طلاق بگیرد و همسر او شود طلاق و عقد آن زن صحیح است، ولی هر دو معصیت بزرگی انجام داده اند (البته این در صورتی است که قبلاً زنا با آن زن نکرده باشد و الا بر او حرام ابدی است).
- [آیت الله بهجت] به کسی که معصیت کبیره و اموری که در اسلام منکر و قبیح هست مرتکب میشود، مخصوصاً کسی که آشکارا معصیت انجام میدهد، بنابر احتیاط واجب نباید زکات بدهند، مگر بهقدر ضروریات او و خانوادهاش.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد، زنی را گول بزند که از شوهرش طلاق بگیرد و زن او شود، طلاق و عقد آن زن صحیح است ولی هردو معصیت بزرگی کردهاند.
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد، زنی را گول بزند که از شوهر طلاق بگیرد و زن او شود طلاق و عقد صحیح است، ولی هر دو معصیت بزرگی کردهاند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مرد زنی را گول بزند که از شوهرش طلاق بگیرد و زن او شود ، طلاق وعقد آن زن صحیح است ولی هر دو معصیت بزرگی کرده اند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد زنی را گول بزند که از شوهرش طلاق بگیرد و زن او شود؛ طلاق و عقد آن صحیح است ولی هر دو معصیت بزرگی کرده اند.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد، زنی را گول بزند که از شوهرش طلاق بگیرد و زن او شود، طلاق و عقد آن صحیح است، ولی هر دو معصیت بزرگی کردهاند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی که زن خود را طلاق میدهد، باید بالغ وعاقل باشد و به اختیار خود طلاق دهد و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد، طلاق باطل است و نیز باید قصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغه طلاق را به شوخی بگوید، صحیح نیست.