در جاهلیت طلاق های گوناگونی رسم بود مانند طلاق ظهار ؛ طلاق ایلا ء و طلاق ضرار . اگر مردی زن خود را به صورت طلاق ظهار؛ طلاق می داد آن زن بر آن مرد برای همیشه حرام می شد و دیگر نمی توانست با او ازدواج کند. شکل طلاق ظهار چنین بود : مرد به زن می گفت : پشت تو برای من مانند پشت مادرم است و این جمله کنایه ازتحریم کردن است . کلمه ظهار از ظهر به معنای پشت گرفته شده است . ایلاء به معنای قسم خوردن است و طلاق ایلاء این بود که مرد قسم می خورد که با زنش همبستر نخواهد شد و با همین قسم خوردن ؛ طلاق صورت می گرفت . طلاق ضرار طلاقی بود که مرد برای آزار زنش دست به آن می زد . به عنوان مثال مرد زنش را طلاق می داد ؛ بعد از مدتی رجوع می کرد . دوباره طلاق می داد و دو باره رجوع می کرد و این طلاق ها و رجوعها را به تعداد زیاد انجام می داد تا زن بلا تکلیف بماند و شکنجه شود . دین اسلام این نوع طلاق ها را تحریم کرد و اگر کسی دست به این بزند کیفر دارد . (1) 1- اسلام و عقاید و آراء بشری ؛ یحیی نوری ؛ چاپ چهارم ص 614 و شرح لمعه ج 6 ص 117 . porseman.org
برخی از انواع طلاق رایج در بین اعراب جاهلی «ظهار» و «ایلا» و «ضرار» بود ... لطفا هر یک را مفصلا توضیح دهید؟
در جاهلیت طلاق های گوناگونی رسم بود مانند طلاق ظهار ؛ طلاق ایلا ء و طلاق ضرار .
اگر مردی زن خود را به صورت طلاق ظهار؛ طلاق می داد آن زن بر آن مرد برای همیشه حرام می شد و دیگر نمی توانست با او ازدواج کند. شکل طلاق ظهار چنین بود :
مرد به زن می گفت : پشت تو برای من مانند پشت مادرم است و این جمله کنایه ازتحریم کردن است .
کلمه ظهار از ظهر به معنای پشت گرفته شده است .
ایلاء به معنای قسم خوردن است و طلاق ایلاء این بود که مرد قسم می خورد که با زنش همبستر نخواهد شد و با همین قسم خوردن ؛ طلاق صورت می گرفت .
طلاق ضرار طلاقی بود که مرد برای آزار زنش دست به آن می زد . به عنوان مثال مرد زنش را طلاق می داد ؛ بعد از مدتی رجوع می کرد . دوباره طلاق می داد و دو باره رجوع می کرد و این طلاق ها و رجوعها را به تعداد زیاد انجام می داد تا زن بلا تکلیف بماند و شکنجه شود .
دین اسلام این نوع طلاق ها را تحریم کرد و اگر کسی دست به این بزند کیفر دارد . (1)
1- اسلام و عقاید و آراء بشری ؛ یحیی نوری ؛ چاپ چهارم ص 614 و شرح لمعه ج 6 ص 117 .
porseman.org
- [سایر] «حور العین» در میان اعراب مرسوم بوده، آیا قرآن از اعراب گرفته است؟
- [سایر] چه فرقی از نظر اعراب و معنا بین دو کلمه «فَنَادَتْهُ» و «فَنَادَاهُ» در قرآن وجود دارد؟
- [سایر] منظور از «علم» در روایت «طلب العلم فریضةٌ علی کل مسلمٍ» چیست؟ آیا علم رایج دانشگاهی هم مصداق آن است؟
- [سایر] مراد از «تساهل» چیست؟ و آیا این اصطلاح، در اسلام به همان مفهومی است که در غرب رایج است؟
- [سایر] امروز یک حدیث به اسم پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) دیدم خواستم نظر شما را راجع به صحت آن جویا شوم: «زشت ترین حلال ها نزد خداوند طلاق است».