شما میتوانید زمانی که یکی از حیوانات خانگی میمیرد یا گلدانی زرد میشود و گلی خشک میشود، متناسب با درک کودک او را با این مسئله آشنا سازید.علاوه بر آن با اجرای مراسم و دفن حیوان در باغچه خانه، ذهنیت صحیحی برای او ایجاد کنید. در برابر کودکان داغدیده چگونه برخورد کنیم؟ - از توضیح دادن و پاسخگویی به کودکان طفره نروید. این کار باعث اضطراب و سردرگمی بیشتر کودک میشود. - به احساسات، نگرانیها و ترسهای کودک احترام بگذارید. - بعضی از کودکان به راحتی قادر به بیان احساساتشان نیستند. شما میتوانید با پیشنهاداتی به کودکان مانند نقاشی کشیدن در باره ی آنچه که در ذهن دارند و تشویق به صحبت کردن درباره این موضوع او را یاری کنید. - اکثر کودکان مایل به صحبت کردن و شنیدن درباره فرد متوفی هستند. از این امر جلوگیری نکنید. - کودک را وادار به فراموش کردن نکنید. خصوصا اگر رابطه او با فرد متوفی نزدیک بوده است، سعی در پاک کردن خاطرات نکنید. خاطرات، عکس و یادگاری میتواند با توضیح آنچه واقعا رخ داده است کودک را در زمان ناآرامی و دلتنگی یاری کند. - از حضور کودک برای شرکت در مراسمی که (واکنشهای احتمالی شدید و هیستریک به همراه ندارند) جلوگیری نکنید. شرکت کودک در مراسمی جهت همدردی باعث میشود تا او با نحوه برخورد دیگران و چگونگی ابراز احساسات روبه رو شود که این روش مناسبی است. بسیاری از بزرگسالانی که در کودکی از شرکت در این مراسم منع شدهاند، ذهنیات و تصوراتی بسیار تلختر از آنچه واقعا در مراسم رخ داده است برای خود ساختهاند. - هیچگاه مرگ را به خواب تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از خوابیدن خود یا دیگران میشود. همچنین ممکن است دچار وحشتهای شبانه، کابوس با دیگر اختلالات خواب شود. - هیچگاه مرگ را به سفر تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از سفر و چشم انتظاری او برای بازگشت فرد متوفی میشود. - حمایت عاطفی و معنوی خود را به او ابراز دارید. - با دادن پاسخهایی مانند اینکه او در دنیای دیگر در راحتی به سر میبرد، به نگرانیهای او درباره فرد متوفی پاسخ دهید. منبع :سایت تبیان
شما میتوانید زمانی که یکی از حیوانات خانگی میمیرد یا گلدانی زرد میشود و گلی خشک میشود، متناسب با درک کودک او را با این مسئله آشنا سازید.علاوه بر آن با اجرای مراسم و دفن حیوان در باغچه خانه، ذهنیت صحیحی برای او ایجاد کنید.
در برابر کودکان داغدیده چگونه برخورد کنیم؟
- از توضیح دادن و پاسخگویی به کودکان طفره نروید. این کار باعث اضطراب و سردرگمی بیشتر کودک میشود.
- به احساسات، نگرانیها و ترسهای کودک احترام بگذارید.
- بعضی از کودکان به راحتی قادر به بیان احساساتشان نیستند. شما میتوانید با پیشنهاداتی به کودکان مانند نقاشی کشیدن در باره ی آنچه که در ذهن دارند و تشویق به صحبت کردن درباره این موضوع او را یاری کنید.
- اکثر کودکان مایل به صحبت کردن و شنیدن درباره فرد متوفی هستند. از این امر جلوگیری نکنید.
- کودک را وادار به فراموش کردن نکنید. خصوصا اگر رابطه او با فرد متوفی نزدیک بوده است، سعی در پاک کردن خاطرات نکنید. خاطرات، عکس و یادگاری میتواند با توضیح آنچه واقعا رخ داده است کودک را در زمان ناآرامی و دلتنگی یاری کند.
- از حضور کودک برای شرکت در مراسمی که (واکنشهای احتمالی شدید و هیستریک به همراه ندارند) جلوگیری نکنید. شرکت کودک در مراسمی جهت همدردی باعث میشود تا او با نحوه برخورد دیگران و چگونگی ابراز احساسات روبه رو شود که این روش مناسبی است. بسیاری از بزرگسالانی که در کودکی از شرکت در این مراسم منع شدهاند، ذهنیات و تصوراتی بسیار تلختر از آنچه واقعا در مراسم رخ داده است برای خود ساختهاند.
- هیچگاه مرگ را به خواب تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از خوابیدن خود یا دیگران میشود. همچنین ممکن است دچار وحشتهای شبانه، کابوس با دیگر اختلالات خواب شود.
- هیچگاه مرگ را به سفر تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از سفر و چشم انتظاری او برای بازگشت فرد متوفی میشود.
- حمایت عاطفی و معنوی خود را به او ابراز دارید.
- با دادن پاسخهایی مانند اینکه او در دنیای دیگر در راحتی به سر میبرد، به نگرانیهای او درباره فرد متوفی پاسخ دهید.
منبع :سایت تبیان
- [سایر] در برابر سوالات کودک درباره مرگ چگونه پاسخگو باشیم؟
- [سایر] با سلام وظیفه ی ما در آمدن حضرت مهدی (عج) در قبال خداوند و ایشان چیست و چگونه می توانیم به بهترین نحو خود را آماده ی ظهور سازیم .و زمینه را فراهم سازیم . متشکرم
- [سایر] مفهوم یعنی چه؟ و تعریف مفهوم چیست؟
- [سایر] مفهوم خاتمیّت دقیقاً چیست؟
- [سایر] مفهوم انتظار چیست؟
- [سایر] مفهوم «برزخ» چیست؟
- [سایر] مفهوم سوره فصلت چیست؟
- [سایر] مفهوم شفاعت چیست؟
- [سایر] مفهوم مردمسالاری دینی چیست؟
- [آیت الله سیستانی] اینکه ما در سینما صندلی می سازیم و کار ما همین است ولی می توانیم کار دیگری هم بکنیم و مزد بگیریم ولی نمی کنیم آیا این کار جایز است یا نه ؟
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه طبیب در جرّاحی بیمار، نیز متخصّص در ختنه کودک بر اثر دقّت نکردن یا اشتباه نمودن، سبب زیان یا مرگ آنها شود, ضامناند؛ ولی اگر ضرر یا مردن به هیچوجهِ عمدی یا سهوی به طبیب و ختنهکننده استناد نداشت، ضامن نیستند.
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله اردبیلی] ولایت و سرپرستی (کودک نابالغ) و (دیوانه) و (شخص سفیه) به ترتیب بر عهده افراد زیر میباشد: اوّل: پدر و جدّ پدری؛ ولی مادر و جدّ مادری یا برادر و یا خواهر کودک یا دیوانه و یا سفیه، ولایتی بر او ندارند، مگر آن که حاکم شرع آنها را ولیّ قرار دهد. دوم: با نبودن پدر و جدّ پدری، کسی که از طرف آنان به عنوان (وصی) پس از مرگ عهدهدار سرپرستی آنان شده است. سوم: با نبودن دسته اوّل و دوم، حاکم شرع یا کسی که از طرف او به عنوان (قیّم) منصوب خواهد شد. چهارم: با نبودن حاکم شرع و نماینده او، افراد مؤمن و عادل و خبیر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اجاره با مرگ اجارهدهنده باطل میشود و با مرگ مستأجر، باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.