چه زمانی کودک را با مفهوم مرگ آشنا سازیم؟
شما می‌توانید زمانی که یکی از حیوانات خانگی می‌میرد یا گلدانی زرد می‌شود و گلی خشک می‌شود، متناسب با درک کودک او را با این مسئله آشنا سازید.علاوه بر آن با اجرای مراسم و دفن حیوان در باغچه خانه، ذهنیت صحیحی برای او ایجاد کنید. در برابر کودکان داغ‌‌دیده چگونه برخورد کنیم؟ - از توضیح دادن و پاسخ‌گویی به کودکان طفره نروید. این کار باعث اضطراب و سردرگمی بیشتر کودک می‌شود. - به احساسات، نگرانی‌ها و ترس‌های کودک احترام بگذارید. - بعضی از کودکان به راحتی قادر به بیان احساساتشان نیستند. شما می‌توانید با پیشنهاداتی به کودکان مانند نقاشی کشیدن در باره ی آنچه که در ذهن دارند و تشویق به صحبت کردن درباره این موضوع او را یاری کنید. - اکثر کودکان مایل به صحبت کردن و شنیدن درباره فرد متوفی هستند. از این امر جلوگیری نکنید. - کودک را وادار به فراموش کردن نکنید. خصوصا اگر رابطه او با فرد متوفی نزدیک بوده است، سعی در پاک کردن خاطرات نکنید. خاطرات، عکس و یادگاری می‌تواند با توضیح آنچه واقعا رخ داده است کودک را در زمان ناآرامی و دلتنگی یاری کند. - از حضور کودک برای شرکت در مراسمی که (واکنش‌های احتمالی شدید و هیستریک به همراه ندارند) جلوگیری نکنید. شرکت کودک در مراسمی جهت همدردی باعث می‌شود تا او با نحوه برخورد دیگران و چگونگی ابراز احساسات روبه رو شود که این روش مناسبی است. بسیاری از بزرگسالانی که در کودکی از شرکت در این مراسم منع شده‌اند، ذهنیات و تصوراتی بسیار تلخ‌تر از آنچه واقعا در مراسم رخ داده است برای خود ساخته‌اند. - هیچ‌گاه مرگ را به خواب تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از خوابیدن خود یا دیگران می‌شود. همچنین ممکن است دچار وحشت‌های شبانه، کابوس با دیگر اختلالات خواب شود. - هیچ‌گاه مرگ را به سفر تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از سفر و چشم انتظاری او برای بازگشت فرد متوفی می‌شود. - حمایت عاطفی و معنوی خود را به او ابراز دارید. - با دادن پاسخ‌هایی مانند اینکه او در دنیای دیگر در راحتی به سر می‌برد، به نگرانی‌های او درباره فرد متوفی پاسخ دهید. منبع :سایت تبیان
عنوان سوال:

چه زمانی کودک را با مفهوم مرگ آشنا سازیم؟


پاسخ:

شما می‌توانید زمانی که یکی از حیوانات خانگی می‌میرد یا گلدانی زرد می‌شود و گلی خشک می‌شود، متناسب با درک کودک او را با این مسئله آشنا سازید.علاوه بر آن با اجرای مراسم و دفن حیوان در باغچه خانه، ذهنیت صحیحی برای او ایجاد کنید.
در برابر کودکان داغ‌‌دیده چگونه برخورد کنیم؟
- از توضیح دادن و پاسخ‌گویی به کودکان طفره نروید. این کار باعث اضطراب و سردرگمی بیشتر کودک می‌شود.
- به احساسات، نگرانی‌ها و ترس‌های کودک احترام بگذارید.
- بعضی از کودکان به راحتی قادر به بیان احساساتشان نیستند. شما می‌توانید با پیشنهاداتی به کودکان مانند نقاشی کشیدن در باره ی آنچه که در ذهن دارند و تشویق به صحبت کردن درباره این موضوع او را یاری کنید.
- اکثر کودکان مایل به صحبت کردن و شنیدن درباره فرد متوفی هستند. از این امر جلوگیری نکنید.
- کودک را وادار به فراموش کردن نکنید. خصوصا اگر رابطه او با فرد متوفی نزدیک بوده است، سعی در پاک کردن خاطرات نکنید. خاطرات، عکس و یادگاری می‌تواند با توضیح آنچه واقعا رخ داده است کودک را در زمان ناآرامی و دلتنگی یاری کند.
- از حضور کودک برای شرکت در مراسمی که (واکنش‌های احتمالی شدید و هیستریک به همراه ندارند) جلوگیری نکنید. شرکت کودک در مراسمی جهت همدردی باعث می‌شود تا او با نحوه برخورد دیگران و چگونگی ابراز احساسات روبه رو شود که این روش مناسبی است. بسیاری از بزرگسالانی که در کودکی از شرکت در این مراسم منع شده‌اند، ذهنیات و تصوراتی بسیار تلخ‌تر از آنچه واقعا در مراسم رخ داده است برای خود ساخته‌اند.
- هیچ‌گاه مرگ را به خواب تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از خوابیدن خود یا دیگران می‌شود. همچنین ممکن است دچار وحشت‌های شبانه، کابوس با دیگر اختلالات خواب شود.
- هیچ‌گاه مرگ را به سفر تشبیه نکنید! این امر باعث هراس کودک از سفر و چشم انتظاری او برای بازگشت فرد متوفی می‌شود.
- حمایت عاطفی و معنوی خود را به او ابراز دارید.
- با دادن پاسخ‌هایی مانند اینکه او در دنیای دیگر در راحتی به سر می‌برد، به نگرانی‌های او درباره فرد متوفی پاسخ دهید.
منبع :سایت تبیان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین