رابطه دختر و پسر نامحرم چه اثرات بدی در عالم برزخ برای آن‌ها دارد؟
قرآن کریم‌، رابطة دختر و پسر نامحرم را به خاطر آثار بد دنیائی و اخروی‌اش حرام و ممنوع کرده است‌. از این رو در آیات مختلف از این کار نهی فرموده است‌. از جمله می‌فرماید: "به مؤمنان بگو چشم‌های خود را (از نگاه به نامحرمان‌) فرو گیرند، و فروج خود را حفظ کنند، این برای آن‌ها پاکیزه‌تر است‌، خداوند از آن چه انجام می‌دهید آگاه است و به زنان با ایمان بگو چشم‌های خود را (از نگاه هوس آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و... ."(نور،3132) بدیهی است‌، روابط نامشروع آثار سوء بسیاری در دنیا، عالم برزخ و قیامت دارد. برخی از آثار سوء آن در دنیا این است که با کرامت انسان تناسب ندارد و در صورت رواج آن جامعه را به یک جامعه حیوانی تبدیل می‌کند. هم چنین اختلال در نظام خانواده و تشخیص نسل به وجود می‌آورد؛ موجبات مشکلات روحی و روانی و نزاع‌ها و درگیری‌ها را در جامعه به دنبال دارد، نیز مجازات‌های فقهی دارد و... به همین جهت اسلام تأکید بسیاری در امر ازدواج دارد، تا جامعه دچار چنین آثار بدی نشود، اما آثار بد آن در عالم برزخ‌، اولاً: اگر به واسطة رابطة غیر شرعی مرتکب گناه شوند، چنان چه در دنیا مخصوصاً بعد از گناه توبه کنند و دیگر سراغ گناه نروند خداوند آن‌ها را می‌بخشد و پاک می‌شوند و در عالم برزخ مشکلی ندارند. "یَََّأَیُّهَا الَّذِین‌َ ءَامَنُواْ تُوبُوَّاْ إِلَی اللَّه‌ِ تَوْبَة‌ً نَّصُوحًا عَسَی‌َ رَبُّکُم‌ْ أَن یُکَفِّرَ عَنکُم‌ْ سَیِّ ?‹?اتِکُم‌؛(تحریم‌،8) ای کسانی که ایمان آورده‌اید به سوی خدا باز گردید و توبة خالصی کنید امید است خداوند گناهان شما را ببخشد." ثانیاً: و اگر خدای نکرده به واسطة رابطة غیر شرعی گناه کنند و توبه نکنند یقیناً در عالم برزخ گرفتار اعمال بد خود خواهند بود. امام صادق‌می‌فرماید: "برزخ‌، همان عالم قبر است که پاداش و کیفر میان دنیا و آخرت است‌، به خدا ما بر شما نمی‌ترسیم مگر از برزخ‌!."(بحارالانوار، مجلسی‌، ج 6، ص 214، مؤسسة الوفأ.) از این روایت و مانند آن می‌فهمیم هر کار خوب یا بدی در عالم برزخ پاداش و کیفر دارد؛ اما آیا همة پاداش یا کیفر را می‌بیند و یا فقط بخشی از آن را بحث دیگری است که در جای خود بازگو شده است‌. روشن است عذاب هر کس که در عالم برزخ بستگی به نوع گناهی دارد که مرتکب شده است‌. آن چه در پایان لازم است بگوییم این است که انسان هر چند گناه کرده باشد اما هرگز نباید از رحمت و بخشش خداوند ناامید باشد تا فرصت هست امید هست زیرا از بزرگ‌ترین گناهان ناامیدی به درگاه الهی است‌؛ "لاَ تَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَة‌ِ اللَّه‌ِ إِن‌َّ اللَّه‌َ یَغْفِرُ الذُّنُوب‌َ جَمِیعًا إِنَّه‌ُو هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیم‌؛(زمر،53) از رحمت خداوند هرگز ناامید نباشید، به درستی که خداوند همة گناهان را می‌بخشد." پس در هر زمان ممکن و با هر گناهی نباید از توبه غفلت نمود.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 317323، دارالکتب الاسلامیة‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

رابطه دختر و پسر نامحرم چه اثرات بدی در عالم برزخ برای آن‌ها دارد؟


پاسخ:

قرآن کریم‌، رابطة دختر و پسر نامحرم را به خاطر آثار بد دنیائی و اخروی‌اش حرام و ممنوع کرده است‌. از این رو در آیات مختلف از این کار نهی فرموده است‌. از جمله می‌فرماید: "به مؤمنان بگو چشم‌های خود را (از نگاه به نامحرمان‌) فرو گیرند، و فروج خود را حفظ کنند، این برای آن‌ها پاکیزه‌تر است‌، خداوند از آن چه انجام می‌دهید آگاه است و به زنان با ایمان بگو چشم‌های خود را (از نگاه هوس آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و... ."(نور،3132)
بدیهی است‌، روابط نامشروع آثار سوء بسیاری در دنیا، عالم برزخ و قیامت دارد. برخی از آثار سوء آن در دنیا این است که با کرامت انسان تناسب ندارد و در صورت رواج آن جامعه را به یک جامعه حیوانی تبدیل می‌کند. هم چنین اختلال در نظام خانواده و تشخیص نسل به وجود می‌آورد؛ موجبات مشکلات روحی و روانی و نزاع‌ها و درگیری‌ها را در جامعه به دنبال دارد، نیز مجازات‌های فقهی دارد و...
به همین جهت اسلام تأکید بسیاری در امر ازدواج دارد، تا جامعه دچار چنین آثار بدی نشود، اما آثار بد آن در عالم برزخ‌، اولاً: اگر به واسطة رابطة غیر شرعی مرتکب گناه شوند، چنان چه در دنیا مخصوصاً بعد از گناه توبه کنند و دیگر سراغ گناه نروند خداوند آن‌ها را می‌بخشد و پاک می‌شوند و در عالم برزخ مشکلی ندارند. "یَََّأَیُّهَا الَّذِین‌َ ءَامَنُواْ تُوبُوَّاْ إِلَی اللَّه‌ِ تَوْبَة‌ً نَّصُوحًا عَسَی‌َ رَبُّکُم‌ْ أَن یُکَفِّرَ عَنکُم‌ْ سَیِّ ?‹?اتِکُم‌؛(تحریم‌،8) ای کسانی که ایمان آورده‌اید به سوی خدا باز گردید و توبة خالصی کنید امید است خداوند گناهان شما را ببخشد."
ثانیاً: و اگر خدای نکرده به واسطة رابطة غیر شرعی گناه کنند و توبه نکنند یقیناً در عالم برزخ گرفتار اعمال بد خود خواهند بود.
امام صادق‌می‌فرماید: "برزخ‌، همان عالم قبر است که پاداش و کیفر میان دنیا و آخرت است‌، به خدا ما بر شما نمی‌ترسیم مگر از برزخ‌!."(بحارالانوار، مجلسی‌، ج 6، ص 214، مؤسسة الوفأ.)
از این روایت و مانند آن می‌فهمیم هر کار خوب یا بدی در عالم برزخ پاداش و کیفر دارد؛ اما آیا همة پاداش یا کیفر را می‌بیند و یا فقط بخشی از آن را بحث دیگری است که در جای خود بازگو شده است‌.
روشن است عذاب هر کس که در عالم برزخ بستگی به نوع گناهی دارد که مرتکب شده است‌.
آن چه در پایان لازم است بگوییم این است که انسان هر چند گناه کرده باشد اما هرگز نباید از رحمت و بخشش خداوند ناامید باشد تا فرصت هست امید هست زیرا از بزرگ‌ترین گناهان ناامیدی به درگاه الهی است‌؛ "لاَ تَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَة‌ِ اللَّه‌ِ إِن‌َّ اللَّه‌َ یَغْفِرُ الذُّنُوب‌َ جَمِیعًا إِنَّه‌ُو هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیم‌؛(زمر،53) از رحمت خداوند هرگز ناامید نباشید، به درستی که خداوند همة گناهان را می‌بخشد." پس در هر زمان ممکن و با هر گناهی نباید از توبه غفلت نمود.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 317323، دارالکتب الاسلامیة‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین