فرزندان مسؤول، راحت‌تر و دقیق‌تر تصمیم می‌گیرند و در تصمیم‌هایی که زندگی‌شان را شکل می‌دهد، بیشتر شرکت می‌کنند. آنان از حق بیان خود بیشتر استفاده می‌کنند و قدرت انتخاب‌گری افزون‌تری دارند. مسؤولیت‌پذیری، فرزندان ما را مستقل و منظم بار می‌آورد و به آنان می‌آموزد که کارها را بهتر و سریع‌تر انجام دهند؛ به همین جهت، احساس احترام به خود و اعتماد به نفس آنان افزایش می‌یابد. فرزندان مسؤول، مهارت‌های لازم برای زندگی آینده در اجتماع را می‌آموزند. آنان از تلاش دیگران (به ویژه والدین) قدردانی می‌کنند؛ در نتیجه، حس تعلقشان به خانواده و روحیه یاری رسانی به دیگران در ایشان بیشتر است. با توجه به این که فرزندان مسؤول، مشارکت بیشتری در امور منزل دارند، باری را از دوش والدین بر می‌دارند و با کاستن بار کار در منزل از دوش والدین، از عصبانیت آنان می‌کاهند و فضای خانه، فضایی آرام‌تر و صمیمی‌تر خواهد بود. مسؤولیت‌پذیر کردن کودکان و نوجوانان کنار این فواید، ممکن است ضررهایی مختصر هم داشته باشد که باید از آن‌ها چشم پوشید. مطمئن باشید که فایده مسؤولیت‌پذیری فرزندان، به مراتب از این ضررها بیشتر است. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
مسؤولیتپذیر کردن فرزندان، چه فوایدی برای آنان و والدینشان دارد؟
فرزندان مسؤول، راحتتر و دقیقتر تصمیم میگیرند و در تصمیمهایی که زندگیشان را شکل میدهد، بیشتر شرکت میکنند.
آنان از حق بیان خود بیشتر استفاده میکنند و قدرت انتخابگری افزونتری دارند.
مسؤولیتپذیری، فرزندان ما را مستقل و منظم بار میآورد و به آنان میآموزد که کارها را بهتر و سریعتر انجام دهند؛ به همین جهت، احساس احترام به خود و اعتماد به نفس آنان افزایش مییابد.
فرزندان مسؤول، مهارتهای لازم برای زندگی آینده در اجتماع را میآموزند.
آنان از تلاش دیگران (به ویژه والدین) قدردانی میکنند؛ در نتیجه، حس تعلقشان به خانواده و روحیه یاری رسانی به دیگران در ایشان بیشتر است.
با توجه به این که فرزندان مسؤول، مشارکت بیشتری در امور منزل دارند، باری را از دوش والدین بر میدارند و با کاستن بار کار در منزل از دوش والدین، از عصبانیت آنان میکاهند و فضای خانه، فضایی آرامتر و صمیمیتر خواهد بود.
مسؤولیتپذیر کردن کودکان و نوجوانان کنار این فواید، ممکن است ضررهایی مختصر هم داشته باشد که باید از آنها چشم پوشید. مطمئن باشید که فایده مسؤولیتپذیری فرزندان، به مراتب از این ضررها بیشتر است.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] نقش والدین در مسؤولیتپذیر کردن فرزندان تا چه حد است؟
- [سایر] از کجا بفهمیم فرزندمان مسؤولیتپذیر شده است؟ آیا نشانههایی دارد؟
- [سایر] آیا به بچه هایی که والدینشان زودتر از پدرشان فوت کرده ارث تعلق می گیرد یا نه؟
- [سایر] با توجه به علاقه فراوان کودکان به بازی، آیا میتوان از این ابزار برای مسؤولیتپذیر کردن آنان استفاده کرد؟
- [سایر] پسری 5 ساله دارم و میخواهم از هم اکنون مسؤولیتپذیر شود. آیا سن مناسبی برای مسؤولیتپذیری هست؟
- [سایر] مسؤولیت پذیری به چه معنایی است و اگر کودک یا نوجوان در کارهای منزل به ما کمک کند، آیا میتوان گفت مسؤولیتپذیر است؟
- [سایر] پرهیز چه فوایدی دارد؟
- [سایر] حجامت چه فوایدی دارد؟
- [سایر] تنقیه چه فوایدی دارد؟
- [سایر] عطسه چه فوایدی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام فرزندان میت قبل از او مرده باشند فرزندان آنها (نوه ها) از متوفی ارث می برند. نحوه ارث بردن به این صورت است که فرض می شود فرزندان میت زنده هستند و سهم هر یک را طبق مسائل قبل معین نموده و بین فرزندان آنها تقسیم می کنیم مثلا اگر میت یک پسر و یک دختر داشته است 32 اموال میت به فرزندان پسر او می رسد (هر چند یک دختر باشد) و 31 اموال او به فرزندان دختر او می رسد (هرچند پسر باشند).
- [آیت الله اردبیلی] اگر عمو و عمّه و دایی و خاله خود میّت و فرزندان آنان و اولادِ فرزندان آنان وجود نداشته باشند، عمو و عمّه و دایی و خاله پدر و مادر میّت ارث میبرند و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند و اگر اینها هم نباشند، عمو و عمّه و دایی و خاله جد و جدّه میّت و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی. خاله میت زنده نباشند فرزندان آنان جایگزین آنها شده و سهم الارث آنها را بر فرض اینکه پدرشان زنده باشد می برند منتهی فرزندان عمو وعمه سهم خود رابه نحوی تقسیم می کنند که هر پسر دو برابر دختر ارث ببرد اما بین فرزندان دایی و خاله مال بالسویه تقسیم می شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت عمو و عمّه و دایی و خاله نداشته باشد، مقداری که به عمو و عمّه میرسد، به فرزندان آنان و مقداری که به دایی و خاله میرسد، به فرزندان آنان داده میشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فرزندان خواهر و برادر هم قبل از متوفی مرده باشند نوه های آنها از متوفی ارث می برند ولی باید توجه داشت که تا یک نفر از فرزندان خواهر وبرادر زنده باشند نوه ها ارث نمی برند.
- [آیت الله سبحانی] فرزندان کافر بسان خود او محکوم به نجاست هستند، مگر فرزند ممیّزی که به اسلام اعتراف کند. و فرزندان مسلمان هرچند تنها پدرش مسلمان باشد پاک هستند ولی اگر تنها مادر، مسلمان باشد احتیاط اجتناب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی و خاله و فرزندان آنان زنده نباشند عمو و عمه ودایی و خاله پدر یا مادر میت از او ارث می برند واگر اینها هم زنده نباشند فرزندان آنان ارث می برند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرزندان نابالغ کفار بعد از ایمان آوردن پدران آنها پاک می شوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام برادر و خواهرهای میت قبل از او از دنیا رفته باشند فرزندان آنها از میت ارث می برند و برای تقسیم ارث فرض می کنند که آنها زنده هستند و سهم الارث آنها را تعیین نموده وسپس آنرا بین فرزندان آنان تقسیم می کنند (رعایت این نکته لازم است که سهم الارث برادر و خواهر پدری یا پدر و مادری بین فرزندان آنها طوری تقسیم می شود که هر پسر دو برابر هر دختر ارث ببرد ولی سهم الارث برادر و خواهر مادری بین فرزندان آنها بالسویه تقسیم می شود). اجداد وخواهر برادر
- [آیت الله اردبیلی] طبقه سوّم، (عمو، عمّه، دایی، خاله و فرزندان آنان) هستند به تفصیلی که گفته شد که اگر از طبقه اوّل و دوم کسی نباشد، اینها ارث میبرند.