بله، دادن پول توجیبی به کودکان و نوجوانان لازم است؛ زیرا: 1. می‌تواند روشی آموزشی و تربیتی باشد. با پول توجیبی می‌توانید به فرزند خود بیاموزید که از دارایی‌های خود در زندگی آینده چگونه استفاده کند. پول توجیبی در حقیقت، شیوه‌ای برای آموزش مدیریت پول (عقل معاش) به فرزندان است. 2. فرزند شما در صورت نداشتن پول توجیبی ممکن است با دیدن همسالانی که از آن بهره‌مند هستند، احساس کمبود و حقارت کند. 3. داشتن پول توجیبی و قرار دادن آن در یک کیف چرمی پول در جیب شلوار و استفاده از آن هنگام نیاز به ویژه در حضور همسالان، احساس تشخص می‌آورد. 4. یکی از علل دست درازی برخی کودکان به جیب پدر یا کیف مادر، نداشتن پول توجیبی است. تهیه خوراکی‌های لازم از سوی والدین و قرار دادن آن‌ها در کیف یا جیب فرزند، به علل پیش گفته، جای پول توجیبی را نمی‌گیرد. مناسب‌ترین سن برای دادن پول توجیبی منظم و با مقدار مشخص، ورود به دوره آموزشگاهی (مدرسه) است؛ زیرا در این سن یاد می‌گیرد که چگونه پول را بشمارد و آن را عوض کند. پول توجیبی از مقدار کمی آغاز می‌شود و با توجه به سن فرزند و ورود به مقاطع تحصیلی بعدی افزایش می‌یابد. مطلوب است مقدار آن در پایان مقطع ابتدایی 2 برابر آغاز آن باشد و با ورود به مقطع راهنمایی 3 برابر، در مقطع دبیرستان 5 برابر و با ورود به دانشگاه 7 برابر شود. پیشنهاد می‌کنم برای فرزندان بزرگ‌تر خود در سال‌های آخر دبیرستان و دانشجویان، حسابی بانکی بگشایید و پول توجیبی آنان رابه حسابشان واریز کنید تا بتوانند هنگام نیاز، از عابر بانک خود استفاده کنند. این کار، احساس تشخص آنان را بیشتر می‌کند. توجه داشته باشید که معیار در میزان پول توجیبی فرزند، فقط نیاز او نیست؛ بلکه افزون بر آن، به میزان تمکن مالی والدین، مدرسه، محل زندگی و دوستان و همسالانش نیز بستگی دارد. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
بله، دادن پول توجیبی به کودکان و نوجوانان لازم است؛ زیرا:
1. میتواند روشی آموزشی و تربیتی باشد. با پول توجیبی میتوانید به فرزند خود بیاموزید که از داراییهای خود در زندگی آینده چگونه استفاده کند. پول توجیبی در حقیقت، شیوهای برای آموزش مدیریت پول (عقل معاش) به فرزندان است.
2. فرزند شما در صورت نداشتن پول توجیبی ممکن است با دیدن همسالانی که از آن بهرهمند هستند، احساس کمبود و حقارت کند.
3. داشتن پول توجیبی و قرار دادن آن در یک کیف چرمی پول در جیب شلوار و استفاده از آن هنگام نیاز به ویژه در حضور همسالان، احساس تشخص میآورد.
4. یکی از علل دست درازی برخی کودکان به جیب پدر یا کیف مادر، نداشتن پول توجیبی است. تهیه خوراکیهای لازم از سوی والدین و قرار دادن آنها در کیف یا جیب فرزند، به علل پیش گفته، جای پول توجیبی را نمیگیرد.
مناسبترین سن برای دادن پول توجیبی منظم و با مقدار مشخص، ورود به دوره آموزشگاهی (مدرسه) است؛ زیرا در این سن یاد میگیرد که چگونه پول را بشمارد و آن را عوض کند.
پول توجیبی از مقدار کمی آغاز میشود و با توجه به سن فرزند و ورود به مقاطع تحصیلی بعدی افزایش مییابد. مطلوب است مقدار آن در پایان مقطع ابتدایی 2 برابر آغاز آن باشد و با ورود به مقطع راهنمایی 3 برابر، در مقطع دبیرستان 5 برابر و با ورود به دانشگاه 7 برابر شود.
پیشنهاد میکنم برای فرزندان بزرگتر خود در سالهای آخر دبیرستان و دانشجویان، حسابی بانکی بگشایید و پول توجیبی آنان رابه حسابشان واریز کنید تا بتوانند هنگام نیاز، از عابر بانک خود استفاده کنند. این کار، احساس تشخص آنان را بیشتر میکند.
توجه داشته باشید که معیار در میزان پول توجیبی فرزند، فقط نیاز او نیست؛ بلکه افزون بر آن، به میزان تمکن مالی والدین، مدرسه، محل زندگی و دوستان و همسالانش نیز بستگی دارد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] فرزندان ما تا چه سنی باید قدرت دفع را پیدا کنند و از چه سنی به بعد نگران کننده است؟
- [سایر] فرزندان از چه سنی باید جدا از پدر و مادر خواباند و در چه سنی در اطاق دیگر بخوابند؟
- [سایر] تا چه سنی باید به فرزندان، بیشتر محبت کنیم؟
- [سایر] تا چه سنی باید به فرزندان محبت کنیم؟
- [سایر] تا چه سنی باید به فرزندان، بیشتر محبت کنیم؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت می گوید: امامت در شیعه نظام موروثی است، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت میگوید: امامت در شیعه نظام موروثی است ، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [سایر] 1. آیا یک زن سنی می تواند با یک مرد شیعه ازدواج کند؟ 2. اگر یک زن سنی با یک مرد شیعه ازدواج نماید آیا مهم است که در کدام مسجد پیمان ازدواج را اجرا نمایند؟ 3. اگر یک زن سنی با یک شیعه ازدواج نماید، فرزندان آنها کدام طرفی باید باشند؟ شیعه یا سنی؟ و شما کدام راه را انتخاب می کنید؟
- [سایر] چه اشکالاتی بر حدیث غدیر توسط اهل سنت وارد شده است؟ پاسخ آن چیست؟
- [سایر] اهل تسنن میگویند اهل بیت سنی هستند؟
- [آیت الله اردبیلی] پیروی از امر پدر و مادر در غیر از انجام کارهای حرام و ترک کارهای واجب عینی(1) بنابر احتیاط لازم است و مخالفت آنان اگر موجب آزار و بیاحترامی به آنان شود، حرام است و فرزندان در هر سنی که باشند، باید به پدر و مادر خود احترام بگذارند.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه چیزی که پیدا کرده؛ نشانه ای دارد که به واسطه آن می تواند صاحبش را پیدا کند؛ اگرچه بداند صاحب آن سنی یا کافری است که اموالش محترم است؛ در صورتی که قیمت آن چیز به مقدار یک درهم برسد؛ باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند.
- [آیت الله خوئی] هرگاه چیزی که پیدا کرده نشانهای دارد که به واسط آن میتواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه بداند صاحب آن سنی یا کافری است که اموالش محترم است، در صورتی که قیمت آن چیز به یک درهم برسد باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحبّ است در شوهر دادن دختری که بالغه است (یعنی مکلّف شده) و به سنی رسیده که حیض دیدن وی متعارف است، عجله کنند، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده که یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی مقداری پول طلا یا نقره قرض کند و قیمت ان کم شود چنانچه همان مقدار را که گرفته پس بدهد کافیست و اگر قیمت ان زیادتر گردد لازم است همان مقدار را که گرفته بدهد ولی در هر دو صورت اگر بدهکار و طلبکار به غیر ان راضی شوند اشکال ندارد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی مقداری پول طلا یا نقره قرض کند و قیمت آن کم شود چنان چه همان مقدار را که گرفته پس بدهد کافی است و اگر قیمت آن زیادتر گردد لازم است همان مقدار را که گرفته بدهد ولی در هر دو صورت اگر بدهکار وطلبکار به غیر آن راضی شوند اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر کسی مقداری پول طلا یا نقره قرض کند و قیمت آن کم شود، چنانچه همان مقدار را که گرفته پس بدهد کافی است و اگر قیمت آن زیادتر گردد لازم است همان مقدار را که گرفته بدهد. ولی در هر دو صورت اگر بدهکار و طلبکار به غیر آن راضی شوند اشکال ندارد.