تا چه سنی باید به فرزندان، بیشتر محبت کنیم؟
محبت به فرزند، به سن خاصی اختصاص ندارد و تا پایان عمر بدان نیاز دارد؛ اما محبت ویژه و کامل در یک سال اول زندگی او بسیار مهم است. یک سال اول زندگی کودک، دوران دلبستگی (پیوندهای محکم عاطفی با افراد مهم زندگی) است و اگر محبت همراه با احساس امنیت برایش پدید آید، در آینده‌ی او تأثیر مثبت خواهد داشت. بالا رفتن توان اجتماعی، شادی، و مقاومت در حل مسأله به ویژه در دوران پیش دبستانی، برخی از این آثار است. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: احبوا الصبیان و ارحموهم. (1) کودکان را دوست بدارید و به آنان مهربانی کنید. برخی والدین از بوسیدن فرزندان خود (به ویژه فرزندان بزرگ‌تر) ابا دارند؛ در حالی که اولیای الاهی چنین می‌کرده‌اند. روزی رسول گرامی صلی الله علیه و آله یکی از فرزندانش را روی زانو نشانده، او را می‌بوسید. مردی از اشراف جاهلیت به حضرت عرض کرد: من 10 پسر دارم و تاکنون هیچ یک را نبوسیده‌ام. حضرت چهره‌اش برافروخته شد و فرمود: من لا یرحم لا یرحم. (2) کسی که مهربانی نکند، بدو مهربانی نخواهد شد. باز از همان حضرت است که امر فرمود فرزندان خود را فراوان ببوسید؛ چرا که در برابر هر بوسه، درجه‌ای در بهشت خواهید داشت: اکثروا من قبلة اولادکم فان لکم بکل قبلة درجة فی الجنة.(3) پی نوشتها: (1)کلینی، فروع کافی، ج 6، ص 49. (2)شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 380. (3)علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 43، ص 282. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

تا چه سنی باید به فرزندان، بیشتر محبت کنیم؟


پاسخ:

محبت به فرزند، به سن خاصی اختصاص ندارد و تا پایان عمر بدان نیاز دارد؛ اما محبت ویژه و کامل در یک سال اول زندگی او بسیار مهم است. یک سال اول زندگی کودک، دوران دلبستگی (پیوندهای محکم عاطفی با افراد مهم زندگی) است و اگر محبت همراه با احساس امنیت برایش پدید آید، در آینده‌ی او تأثیر مثبت خواهد داشت. بالا رفتن توان اجتماعی، شادی، و مقاومت در حل مسأله به ویژه در دوران پیش دبستانی، برخی از این آثار است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
احبوا الصبیان و ارحموهم. (1)
کودکان را دوست بدارید و به آنان مهربانی کنید.
برخی والدین از بوسیدن فرزندان خود (به ویژه فرزندان بزرگ‌تر) ابا دارند؛ در حالی که اولیای الاهی چنین می‌کرده‌اند. روزی رسول گرامی صلی الله علیه و آله یکی از فرزندانش را روی زانو نشانده، او را می‌بوسید. مردی از اشراف جاهلیت به حضرت عرض کرد: من 10 پسر دارم و تاکنون هیچ یک را نبوسیده‌ام. حضرت چهره‌اش برافروخته شد و فرمود:
من لا یرحم لا یرحم. (2)
کسی که مهربانی نکند، بدو مهربانی نخواهد شد. باز از همان حضرت است که امر فرمود فرزندان خود را فراوان ببوسید؛ چرا که در برابر هر بوسه، درجه‌ای در بهشت خواهید داشت:
اکثروا من قبلة اولادکم فان لکم بکل قبلة درجة فی الجنة.(3)
پی نوشتها:
(1)کلینی، فروع کافی، ج 6، ص 49.
(2)شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 380.
(3)علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 43، ص 282.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین