وحشت شبانه، چیزی غیر از کابوس است. منشأ اصلی کابوس، فشارهای روحی، ولی علت وحشت شبانه، خواب نامنظم و عدم استراحت کافی( و در موارد نادر، اختلالات عصبی) است؛ بنابراین، نگران نباشید. وحشت شبانه مهم نیست؛ درمان هم ندارد. این حالت بیشتر بین 5 تا 12 سالگی دیده می شود و چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد. وحشت شبانه( برخلاف کابوس که در اواخر شب رخ می دهد) در اوایل شب ایجاد می شود و چشم ها در آن( برخلاف کابوس که حرکت (رِم) دارد)، ثابت است. فرزند شما برمی خیزد و می نشیند و با چشم های باز به جایی خیره می شود؛ اما کسی یا چیزی را نمی بیند. در مواردی با فریاد همراه است و گاهی برمی خیزد و به این سو و آن سو می رود و در اتاق می دود. توجه داشته باشید که در این حالت نه شما را می بیند و نه صدایتان را می شنود؛ پس به جای گفتن جمله های آرامش دهنده، او را نگه داشته، بنشانید و حوله خیسی را بر صورتش قرار دهید. با این عمل دوباره می خوابد و روز بعد هم (برخلاف کابوس که آن را به یاد می آورد)، چیزی از وحشت شبانه اش را به یاد نمی آورد. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
فرزند 8 ساله ام شب ها دچار وحشت شبانه می شود. آیا وحشت شبانه نیز مانند کابوس، نشانه فشارهای روحی است؟
وحشت شبانه، چیزی غیر از کابوس است. منشأ اصلی کابوس، فشارهای روحی، ولی علت وحشت شبانه، خواب نامنظم و عدم استراحت کافی( و در موارد نادر، اختلالات عصبی) است؛ بنابراین، نگران نباشید. وحشت شبانه مهم نیست؛ درمان هم ندارد. این حالت بیشتر بین 5 تا 12 سالگی دیده می شود و چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد.
وحشت شبانه( برخلاف کابوس که در اواخر شب رخ می دهد) در اوایل شب ایجاد می شود و چشم ها در آن( برخلاف کابوس که حرکت (رِم) دارد)، ثابت است. فرزند شما برمی خیزد و می نشیند و با چشم های باز به جایی خیره می شود؛ اما کسی یا چیزی را نمی بیند. در مواردی با فریاد همراه است و گاهی برمی خیزد و به این سو و آن سو می رود و در اتاق می دود.
توجه داشته باشید که در این حالت نه شما را می بیند و نه صدایتان را می شنود؛ پس به جای گفتن جمله های آرامش دهنده، او را نگه داشته، بنشانید و حوله خیسی را بر صورتش قرار دهید. با این عمل دوباره می خوابد و روز بعد هم (برخلاف کابوس که آن را به یاد می آورد)، چیزی از وحشت شبانه اش را به یاد نمی آورد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] حدود یک ماه است شوهرم وفات یافته و پسر 8 ساله ام دچار فشارهای روحی شده است. چگونه می توانم آرامش را به او بازگردانم؟
- [سایر] آیا کودکان هم به استرس و فشارهای روحی دچار میشوند یا فقط به بزرگسالان اختصاص دارد؟
- [سایر] تنها فرزند من پسری هفت ساله است. تک فرزند بودن او مشکلی ندارد؟ اگر بخواهیم دوباره بچه دار شوم، از نظر روحی دچار مشکل نمی شود؟
- [سایر] مدتی است دچار کابوس شبانه و خوابهای وحشتناک شده ام؛ اصلاً خوابم به هم خورده لطفاً توضیح دهید مشکل من از چیه؟
- [سایر] پسر 5 ساله ام شب ها کابوس می بیند. علت آن چیست و آیا می توانم برای خواب راحت و بدون کابوس او اقدامی کنم؟
- [سایر] فرزند 12 ساله ام کابوس می بیند. علل آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [سایر] اگر پسر 5 ساله ام بعد از ظهرها نخوابد، آیا دچار مشکل جسمی و روحی خواهد شد؟
- [سایر] فرزند 8 ساله ام صبح ها به سختی از خواب بیدار می شود. او را چگونه بیدار کنم؟
- [سایر] من یک تک فرزند دارم که پسری 8 ساله است و بنای فرزند دوم هم ندارم، آیا مشکلی برایمان و یا بچه ایجاد خواهد شد؟
- [سایر] فرزند 8 ساله ام در کلاس درس، تمرکز حواس ندارد و این مسأله سبب شکوه معلم شده است. آیا برای ایجاد تمرکز در او راهکاری وجود دارد؟