علل کابوس نوجوان شما چنین است: 1. فشارهای روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلافات خانوادگی، مقایسه ها، تبعیض ها، مشکلات تحصیلی و... عامل مهمی برای کابوس های نوجوان است. فشارهای روحی او را از بین ببرید. 2. مشاجره با همسالان: مشاجره و درگیری با همسالان در مدرسه یا محله، سبب کابوس می شود. در چنین حالتی، با گشودن باب گفت و گو، زمینه درد دل کردن او و راهنمایی اش را فراهم آورید. 3. عدم بیان احساسات درونی: نوجوان شما با خواهر یا برادر کوچکش درگیر می شود و وقتی می خواهد از او شکایت کند، به این دلیل که بزرگ تر و مقصر است، اجازه بیان احساسات را به او نمی دهید و چون تخلیه احساسات نشده است، شب خواب می بیند که خواهر یا برادر کوچک تر را از ساختمان 10 طبقه هل می دهد و به پایین می اندازد. در چنین موقعیتی به او اجازه دهید، احساساتش را بیان کند. 4. فیلم های ترسناک: فیلم های ترسناک ویدئو کلیپ ها که بدبختانه فراوان مورد استفاده نوجوانان قرار می گیرد، عامل دیگری برای کابوس های شبانه است. او را به دیدن فیلم های مناسب ترغیب و دیدن فیلم های دلهره آور را محدود کنید. 5. مجادله هنگام خواب: مجادله های پیش از خواب با نوجوان، او را دچار کابوس می کند. چند توصیه أ. باید خواب او منظم باشد و از چرت زدن در طول روز بپرهیزد تا در رختخواب بیدار نماند. ب. ورزش یا دست کم 10 دقیقه نرمش روزانه، در آرامش روحی او بسیار مؤثر است. ج. غذای سنگین به ویژه قبل از خواب، فرآیند هاضمه را دچار اختلال می کند و در کابوس شبانه مؤثر است؛ بنابراین، دست کم 2 ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای سنگین، چای، قهوه و نوشابه بپرهیزد. د. به او بیاموزید شب، هنگام خواب، نگرانی هایش را در ذهن فهرست کند و به مرور به یک به یک آن ها بپردازد. این کار مانع از غرق شدن وی در نگرانی ها می شود. ه. یاد خداوند و تلاوت چند آیه از قرآن کریم پیش از خواب، بهترین آرامش دهنده است. و. یک دوش آب گرم یا یک لیوان شیر ولرم یا مطالعه سبک قبل از خواب نیز به او آرامش می دهد. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
فرزند 12 ساله ام کابوس می بیند. علل آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
علل کابوس نوجوان شما چنین است:
1. فشارهای روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلافات خانوادگی، مقایسه ها، تبعیض ها، مشکلات تحصیلی و... عامل مهمی برای کابوس های نوجوان است. فشارهای روحی او را از بین ببرید.
2. مشاجره با همسالان: مشاجره و درگیری با همسالان در مدرسه یا محله، سبب کابوس می شود. در چنین حالتی، با گشودن باب گفت و گو، زمینه درد دل کردن او و راهنمایی اش را فراهم آورید.
3. عدم بیان احساسات درونی: نوجوان شما با خواهر یا برادر کوچکش درگیر می شود و وقتی می خواهد از او شکایت کند، به این دلیل که بزرگ تر و مقصر است، اجازه بیان احساسات را به او نمی دهید و چون تخلیه احساسات نشده است، شب خواب می بیند که خواهر یا برادر کوچک تر را از ساختمان 10 طبقه هل می دهد و به پایین می اندازد. در چنین موقعیتی به او اجازه دهید، احساساتش را بیان کند.
4. فیلم های ترسناک: فیلم های ترسناک ویدئو کلیپ ها که بدبختانه فراوان مورد استفاده نوجوانان قرار می گیرد، عامل دیگری برای کابوس های شبانه است. او را به دیدن فیلم های مناسب ترغیب و دیدن فیلم های دلهره آور را محدود کنید.
5. مجادله هنگام خواب: مجادله های پیش از خواب با نوجوان، او را دچار کابوس می کند.
چند توصیه
أ. باید خواب او منظم باشد و از چرت زدن در طول روز بپرهیزد تا در رختخواب بیدار نماند.
ب. ورزش یا دست کم 10 دقیقه نرمش روزانه، در آرامش روحی او بسیار مؤثر است.
ج. غذای سنگین به ویژه قبل از خواب، فرآیند هاضمه را دچار اختلال می کند و در کابوس شبانه مؤثر است؛ بنابراین، دست کم 2 ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای سنگین، چای، قهوه و نوشابه بپرهیزد.
د. به او بیاموزید شب، هنگام خواب، نگرانی هایش را در ذهن فهرست کند و به مرور به یک به یک آن ها بپردازد. این کار مانع از غرق شدن وی در نگرانی ها می شود.
ه. یاد خداوند و تلاوت چند آیه از قرآن کریم پیش از خواب، بهترین آرامش دهنده است.
و. یک دوش آب گرم یا یک لیوان شیر ولرم یا مطالعه سبک قبل از خواب نیز به او آرامش می دهد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] فرزند 12 سالهام کابوس میبیند. علل آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] پسر 5 ساله ام شب ها کابوس می بیند. علت آن چیست و آیا می توانم برای خواب راحت و بدون کابوس او اقدامی کنم؟
- [سایر] فرزند 7 ساله ام صبح ها به سختی از خواب بیدار می شود. علل آن چیست؟
- [سایر] فرزند 5 ساله ام شب ها به سختی می خوابد. علت آن چیست و چگونه می توان این مشکل را از بین برد؟
- [سایر] فرزند پیش دبستانی ام پس از بیدار شدن در صبح، غر می زند و بهانه گیری می کند. علل آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 3 ساله ام برادر 12 ساله اش را می آزارد. او را چگونه از این کار بازدارم؟
- [سایر] فرزند 8 ساله ام شب ها دچار وحشت شبانه می شود. آیا وحشت شبانه نیز مانند کابوس، نشانه فشارهای روحی است؟
- [سایر] فرزند 3 ساله ام، اسباب بازی هایش را به همسالان نمی دهد. آیا اشکالی دارد؟ اگر این رفتار، غیر طبیعی است، چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [سایر] نوجوان 12 ساله ام از تاریکی می ترسد؛ به همین سبب، شب ها تا مدتی خوابش نمی برد. لطفاً راهنمایی ام کنید.
- [سایر] پسر 12 سالهام ناخن میجود. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [امام خمینی] زنی که نه سالش تمام شده و یائسه نیست، اگر صیغه شود، مثلا یک ماهه یا یک ساله، چنانچه شوهرش با او نزدیکی نماید و مدت آن زن تمام شود یا شوهر مدت را به او ببخشد، در صورتی که حیض می بیند، باید به مقدار دو حیض و اگر حیض نمی بیند، چهل و پنج روز باید از شوهر کردن خودداری نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که از راه نامشروع باردار شده، جایز نیست بچه اش را سقط کند و فرزند او حساب می شود فقط ارث از او نمی برد.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که نه سالش تمام شده و یائسه نیست اگر صیغه شود ، مثلاً یک ماهه ، یا یک ساله چنانچه شوهرش با او نزدیکی نماید و مدّت آن زن تمام شود یا شوهر مدّت را به او ببخشد در صورتی که حیض می بیند باید به مقدار دو حیض و اگر حیض نمی بیند ، چهل و پنج روز باید از شوهر کردن خودداری نماید .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوم، واجب النفقه نبودن، یعنی زکات را نمی توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولی اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهی خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین می توان به آنها داد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی از دنیا برود و فرزند نداشته باشد، یک چهارم مال او را همسر دائمی او می برد و بقیه را ورثه دیگر و هرگاه از آن زن یا از زن دیگر فرزند داشته باشد، یک هشتم مال به زن او می رسد و بقیه به وارثان دیگر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی از دنیا برود و فرزند نداشته باشد، یک چهارم مال او را همسر دائمی او می برد و بقیه را ورثه دیگر و هرگاه از آن زن یا از زن دیگر فرزند داشته باشد، یک هشتم مال به زن او می رسد و بقیه به وارثان دیگر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند نمی توان برای نماز به مسجد ببرند و اگر ندانند آن فرش مخصوص حسینیه است یا نه، باز بردن آن به جای دیگر صحیح نیست، همچنین سایر اموال وقف، حتی مهر نماز مسجدی را به مسجد دیگری نمی توان برد.
- [آیت الله جوادی آملی] .همسرِ فرزند و شوهر دختر، واجب النفقه افراد شمرده نمیشوند, بنابراین می توان هزینه های این ها را در صورتی که سید فقیر باشند، از خمس(سهم سادات) مال خود پرداخت کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر میت بیش از یک زن داشته باشد در صورت نداشن فرزند چهار یک اموال او و در صورت داشتن فرزند، هشت یک آن به شرحی که در بالا گفته شد بطور مساوی میان زنان او تقسیم می شود، خواه شوهر با آنها نزدیکی کرده باشد یا نه، اما اگر در مرضی که به آن مرض از دنیا رفته زنی را عقدکرده، در صورتی ارث از او می برد که با او نزدیکی کرده باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که نه سالش تمام شده و یایسه نیست اگر متعه شود مثلا یک ماهه یا یک ساله شوهر کند چنانچه شوهرش با او نزدیکی نماید و مدت ان زن تمام شود یا شوهر مدت را به او ببخشد باید عده نگه دارد پس اگر حیض می بیند باید به دو حیض کامل عده نگه دارد و شوهر نکند و اگر حیض نمی بیند چهل و پنج روز عده نگه دارد و در صورتی که ابستن باشد عده او تا زاییدن یا سقط بچه اوست و احتیاط مستحب ان است که به هرکدام از زاییدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است عده نگه دارد