مدتی است دچار کابوس شبانه و خوابهای وحشتناک شده ام؛ اصلاً خوابم به هم خورده لطفاً توضیح دهید مشکل من از چیه؟ شکایت از اختلال خواب، در بین مردم از شایعترین علایمی است که ابراز می شود؛ پیشرفت های تازه در پژوهش خواب، نشان می دهد که بعضی از بیماری های روانی با تغییرات مشخصی در فیزیولوژی خواب همراه است. (کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکی، ترجمه پور افکاری، انتشارات آزاده، 1373، چاپ دوم) عواملی مانند بی نظمی در چرخه خواب، استرس ها، تغذیه نامناسب، بیماری های روانی و ... موجب اختلال خواب می شوند، در این صورت خواب نه تنها موجب آرامش و ترمیم انرژی های از دست رفته نمی شود، بلکه مشکلاتی را نیز در پی دارد که به برخی از آنها اشاره می شود: - بی خوابی - پرخوابی - انقطاع مکرر خواب - خواب آلودگی مفرط - اختلال خوابگردی - حرف زدن در خواب - اختلال وحشت شبانه - اختلال اضطراب رؤیا (که شخصی با دیدن کابوس هراسان از خواب بیدار می شود) برای اینکه مبتلا به اختلالات خواب نشوید و از خواب، بهترین و بیشترین لذت، آرامش و ترمیم انرژی را ببرید، باید بهداشت خواب را مراعات کنید. نویسنده : ابوالقاسم بشیری
مدتی است دچار کابوس شبانه و خوابهای وحشتناک شده ام؛ اصلاً خوابم به هم خورده لطفاً توضیح دهید مشکل من از چیه؟
مدتی است دچار کابوس شبانه و خوابهای وحشتناک شده ام؛ اصلاً خوابم به هم خورده لطفاً توضیح دهید مشکل من از چیه؟
شکایت از اختلال خواب، در بین مردم از شایعترین علایمی است که ابراز می شود؛ پیشرفت های تازه در پژوهش خواب، نشان می دهد که بعضی از بیماری های روانی با تغییرات مشخصی در فیزیولوژی خواب همراه است. (کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکی، ترجمه پور افکاری، انتشارات آزاده، 1373، چاپ دوم)
عواملی مانند بی نظمی در چرخه خواب، استرس ها، تغذیه نامناسب، بیماری های روانی و ... موجب اختلال خواب می شوند، در این صورت خواب نه تنها موجب آرامش و ترمیم انرژی های از دست رفته نمی شود، بلکه مشکلاتی را نیز در پی دارد که به برخی از آنها اشاره می شود:
- بی خوابی
- پرخوابی
- انقطاع مکرر خواب
- خواب آلودگی مفرط
- اختلال خوابگردی
- حرف زدن در خواب
- اختلال وحشت شبانه
- اختلال اضطراب رؤیا (که شخصی با دیدن کابوس هراسان از خواب بیدار می شود)
برای اینکه مبتلا به اختلالات خواب نشوید و از خواب، بهترین و بیشترین لذت، آرامش و ترمیم انرژی را ببرید، باید بهداشت خواب را مراعات کنید.
نویسنده : ابوالقاسم بشیری
- [سایر] فرزند 8 ساله ام شب ها دچار وحشت شبانه می شود. آیا وحشت شبانه نیز مانند کابوس، نشانه فشارهای روحی است؟
- [سایر] من به شدت دچار بد خوابی هستم نه اینکه دیر خوابم ببره یا خوابم نبره .... من تو خواب خیلی حرکت می کنم و تکون می خورم خیلی سعی می کنم شام سبک بخورم تا بهتر بخوابم اما هم کابوس زیاد می بینم و هم فوق العاده بد خوابم به طوری که بقیه رو از خواب بیدار می کنم با سر صدا هام. اگر می تونید خیلی خوشحال می شم که بهم کمک کنید. چون دیگه دارم فکر می کنم که دیوونه شدم و باید برم پیش روانپزشک راستی من پدر مادرم به علت اعتیاد پدرم از هم طلاق گرفتن و من به خاطر کمک به خونه کار می کنم و دانشجو هم هستم
- [سایر] با عرض سلام منظور از تمام وقت یعنی این که 24 ساعت شبانه روز رو باید داخل حوزه گذروند و حق خروج نداری ؟ منظور چیه ؟
- [سایر] من در شبانه روز حدود دوازده ساعت می خوابم! مشکل من خواب زیاد است که مرا بسیار آزار می دهد! تمام اعتماد به نفسم را گرفته چون تا الان نتوانستم مشکلم را حل کنم. البته کمی افسرده هستم و می خواهم این مشکل را نیز حل کنم ؛ وقتی می خوابم با خود میگویم که امروز بعد از نماز، دیگر نمی خوابم اما به محض خواندن نماز به رختخواب رفته و می خوابم! شما را به خدا مرا راهنمایی کنید تا این عادت را کنار بگذارم؟
- [سایر] من شدید مشکل خواب دارم شبها به خاطر استرس روز بعد اصلا خوابم نمیبرد قبلا مشکل لرزش دست هم داشتم که با تجویز دکتر و مصرف 2سال قرص سیتالو برام تا حد زیادی برطرف شد
- [سایر] یک مدته که ناخنهای خودم رو میجوم!!! و واقعا از این وضع خسته شدم. راه درمان این مشکل چیه؟
- [سایر] بنده یه دو سه ماهی میشه که دچار بی خوابی شده ام؛ حتی گاهی اوقات هم زود به خواب رفته ام ولی خوابم نمی برد؛ چه راهکارهایی را برای درمان پیشنهاد می کنید؟ ممنون. خدانگهدار.
- [سایر] با سلام من شبها حتی اگه چند روز هم نخوابیده باشم بازم باید ساعت ها داخل رخت خوابم بیدار بمونم تا که خوابم ببره به همین خاطر صبح ها هم واسه بیدار شدن اذیت میشم. میخاستم ببینم این مشکل درمانی هم داره؟ ایا دارویی وجود داره که فقط باعث بشه خابم ببره و تاثیری روی بیشتر شدن زمان خواب نداشته باشه؟ ممنون
- [سایر] دختری شانزده ساله هستم و خواستگاری سی ساله دارم . آیا دچار مشکل نخواهم شد ؟
- [سایر] شبهه: دین از معرفت دینی متمایز است و صحت عقائد دینی، دچار هیچ مشکل نمی شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگررا نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد به قدری که عرفا صدق نکند در بین غذا خورده اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگررا نخورد و در هر دفعه شیر کامل بدون فاصله بخورد ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند یا کمی صبر کند که از زمان اولی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود از نظر عرف حقیقه یک دفعه حساب شود اشکال ندارد
- [آیت الله نوری همدانی] باید بچّه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کی دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین ، غذا خورده اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه ، شیر کسِ دیگر را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد ، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند ، یا کمی صبر کند ، که از اوّلی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود ، یک دفعه حساب شود ، اشکال ندارد .
- [آیت الله سبحانی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین غذا خورده، اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد. ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند، یا کمی صبر کند، که از وقتی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود، یک دفعه حساب شود، اشکال ندارد.
- [آیت الله سبحانی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین غذا خورده، اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد. ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند، یا کمی صبر کند، که از وقتی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود، یک دفعه حساب شود، اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد، ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین، غذا خورده اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند، یا کمی صبر کند که از زمان اولی که پستان در دهان میگیرد تا وقتی سیر میشود یک دفعه حساب شود، اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید بچه در بین یک شبانه روز، غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین شیردادن، غذا خورده اشکال ندارد، و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد حتی اگر به طور ناقص باشد بنابر احتیاط واجب و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند، یا کمی صبر کند، که از زمان اولی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود، یک دفعه حساب شود اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد؛ ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین؛ غذا خورده؛ اشکال ندارد و نیز باید ده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین ده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد؛ ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند؛ یا کمی صبر کند که از زمان اولی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود؛ یک دفعه حساب شود اشکال ندارد.
- [امام خمینی] باید بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین، غذا خورده اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد ودر هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند یا کمی صبر کند که از اولی که پستان در دهان می گیرد تا وقتی سیر می شود یک دفعه حساب شود اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] باید بچّه در بین یک شبانه روز، غذا یا شیر کس دیگری رانخورد؛ ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در وسط غذا خورده، اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگری را نخورد و در هر دفعه بدون فاصله شیر بخورد؛ ولی اگر در بین خوردن نفس تازه کند یا کمی صبر کند، از اوّلی که پستان در دهان میگیرد تا وقتی سیر میشود، یک دفعه حساب میشود و اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] از مسأله قبل روشن شد ، مقدار شیری که موجب محرم شدن است سه معیار دارد : 1 اینکه بحدّی باشد که عرفاً موجب روئیدن گوشت و محکم شدن استخوان باشد ، و شرط آن این است که مستند به شیر باشد و غذایی با آن نباشد ، ولی غذای کم که مؤثر نیست ضرر ندارد ، و اگر از دو زن شیر بخورد ، اگر طوری باشد که مقداری از روئیدن گوشت و محکم شدن استخوان مستند به این ، و مقداری مستند به آن باشد ، هر دو مادر رضاعی خواهند بود ، و اگر به هر دو با هم مستند باشد موجب حرمت نخواهد شد . 2 محاسبه زمانی ، و شرط آن این است که بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ، ولی اگر آب یا دارو ، یا غذا بخورد که نگویند در بین غذا خورده اشکال ندارد ، و باید در طول شبانه روز مرتب در موقع احتیاج ، یا تمایل شیر خورده باشد و از او دریغ نشده باشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب باید اول شبانه روز را وقتی حساب کنند که بچه گرسنه باشد و آخر آن وقتی که سیر باشد . 3 محاسبه عددی ، و شرط آن این است که پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد ، ولی خوردن غذا در میان آنها ضرر ندارد و فاصله زمانی میان پانزده بار نیز ضرری ندارد ، و باید در هر دفعه شیر کامل بخورد به این معنی که گرسنه باشد و تا سیر شدن کامل بدون فاصله شیر بخورد ، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند ، یا کمی صبر کند که از ابتدای پستان در دهان گرفتن ، تا زمان سیر شدن یک دفعه حساب شود ، اشکال ندارد .