لجبازی کودکان از یکسالگی آغاز می شود و در 2 سالگی به اوج می رسد. در 6 تا 9 سالگی هم شدت دارد. لجبازی کودکان تا حدی از ضرورت های رشد و مقطعی است؛ بنابراین، چندان نگران نباشید. لجبازی کودکان، اغلب منشأ محیطی دارد و به ندرت( در صورت شدت و دوام) ممکن است مشکل عصبی باشد. در هر صورت، برای جلوگیری از نهادینه شدن این رفتار، بهتر است برای کاستن از آن بکوشید. علل 1. تثبیت استقلال: فرزند شما در سنی است که می خواهد استقلال خود را تثبیت کند. با استفاده از راهکارهای ایجاد استقلال( ر.ک: ص 18-21)، این نیاز او را برطرف سازید تا مجبور نشود آن را از طریق لجبازی تثبیت کند. 2. جلب توجه: در موارد بسیاری، لجبازی به جهت جلب توجه است؛ بنابراین، در مقابل این رفتار، حساسیت فراوان نشان ندهید و بکوشید در زمان غیرمتعارض( زمانی که لجبازی نمی کند) توجه بیشتری به او داشته باشید. 3. اثبات محبوب بودن نزد والدین: او به ویژه در حضور دیگران لجبازی می کند تا شما عکس العمل نشان دهید و به دیگران ثابت کند که دوستش دارید. برای پیشگیری از لجبازی او به این دلیل، از او تعریف کنید و نقاط مثبت او را در جمع بگویید. چند توصیه أ. برای اصلاح این رفتار، از زور و اهرم فشار استفاده نکنید؛ زیرا لجبازی او تشدید می شود. ب. از اعطای نقش لجباز به او بپرهیزید؛ زیرا اثر تلقینی دارد و رفتار او را تشدید می کند. ج. در مقابل لجبازی های او آرامش خود را حفظ کنید و عصبانی نشوید. در موارد بسیاری، لجبازی بیشتر کودکان، بازخورد عصبانیت والدین است. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
لجبازی کودکان از یکسالگی آغاز می شود و در 2 سالگی به اوج می رسد. در 6 تا 9 سالگی هم شدت دارد. لجبازی کودکان تا حدی از ضرورت های رشد و مقطعی است؛ بنابراین، چندان نگران نباشید. لجبازی کودکان، اغلب منشأ محیطی دارد و به ندرت( در صورت شدت و دوام) ممکن است مشکل عصبی باشد.
در هر صورت، برای جلوگیری از نهادینه شدن این رفتار، بهتر است برای کاستن از آن بکوشید.
علل
1. تثبیت استقلال: فرزند شما در سنی است که می خواهد استقلال خود را تثبیت کند. با استفاده از راهکارهای ایجاد استقلال( ر.ک: ص 18-21)، این نیاز او را برطرف سازید تا مجبور نشود آن را از طریق لجبازی تثبیت کند.
2. جلب توجه: در موارد بسیاری، لجبازی به جهت جلب توجه است؛ بنابراین، در مقابل این رفتار، حساسیت فراوان نشان ندهید و بکوشید در زمان غیرمتعارض( زمانی که لجبازی نمی کند) توجه بیشتری به او داشته باشید.
3. اثبات محبوب بودن نزد والدین: او به ویژه در حضور دیگران لجبازی می کند تا شما عکس العمل نشان دهید و به دیگران ثابت کند که دوستش دارید. برای پیشگیری از لجبازی او به این دلیل، از او تعریف کنید و نقاط مثبت او را در جمع بگویید.
چند توصیه
أ. برای اصلاح این رفتار، از زور و اهرم فشار استفاده نکنید؛ زیرا لجبازی او تشدید می شود.
ب. از اعطای نقش لجباز به او بپرهیزید؛ زیرا اثر تلقینی دارد و رفتار او را تشدید می کند.
ج. در مقابل لجبازی های او آرامش خود را حفظ کنید و عصبانی نشوید. در موارد بسیاری، لجبازی بیشتر کودکان، بازخورد عصبانیت والدین است.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] دختر 3 ساله ام، دختر خاله 2/5 ساله اش را کتک می زند. برای از بین بردن این رفتار کمکم کنید.
- [سایر] با بچه هایی که خیلی لجباز هستند و اذیت می کنند چه رفتاری و برخوردی باید داشته باشیم (بچه های 4 ساله)؟
- [سایر] بهترین روش برای از شیر گرفتن دختر کوچولوی 2 ساله ام چیه، که کمترین صدمه عاطفی و جسمی رو ببینه؟ یا اصلا صدمه ای نبینه.
- [سایر] اگر پسر و دختر همدیگه رو دوست داشته باشند و عاشق همدیگه باشند. در صورتی که سن دختر 2 سال بیشتر از پسر باشد مشکلی در آینده پیش می آید لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
- [سایر] سلام خانمی هستم 69 ساله ، 2 سال است همسرم را بر اثر تصادف از دست داده ام، یک دختر در خانه دارم که در حال ازدواج است، خواهش دارم مرا راهنمایی کنید با این که من چند تا فرزند دارم هرکدام سر زندگی خودشان هستند ، با تنهایی چه کار کنم
- [سایر] برخورد با یک بچه شرّ و لجباز چگونه است؟
- [سایر] با بچه شر و لجباز چگونه رفتار کنیم؟
- [سایر] باسلام بنده خانمی هستمدارای یک دختر سه ساله همسرم 3سال است فوت شدند و بنده وظیفه تربیت دخترم را بعهده دارم از جنابعالی جهت برخی مسائل تربیتی فرزندم راهنمایی می خواستم 1- دختر من خیلی میفهمه و کاملاً درک میکنه ولی اصلاً حرف گوش نمی کنه و نمی دانم وقتی جیغ میکشه چگونه با او برخورد کنم. 2- دوست دارم او را فردی محکم و استوار بار بیاورم چگونه برخورد کنم؟ باسپاس از لطف شما
- [سایر] بسمه تعالی باسلام حاج آقا لطفاً راهنمایی فرمائید من یک دختر 24 ساله هستم که 2 ساله ازدواج کردم و الان قریب به 2 ماهه که با همسرم مشکل دارم که گاهی اوقات به جروبحث و نازسا و حتی کتک زدن ختم میشه و الان قریب به 2 ماهه که شدید تر شده و در ضمن صبحا 3 ساعت زودتر از همیشه از خانه خارج میشه و شبها 3 تا 4 ساعت دیرتر از قبل یعنی ساعت 1 نیمه شب به خانه برمیگرده و در این 2 ماه خرجی به من نداده چیزی برای خانه تهیه نمی کنه من از صبح تا شب بیشتر اوقات یا گرسنه می مونم یا گاهی اوقات از مادرم خرجی میگیرم. در ضمن مادرش خیلی در زندگیمون دخالت می کنه. حاج آقا لطفاً راهنمایی بفرمایید که چه کار کنم زندگیم داره از هم میپاشه. ... خیلی نگران زندگیم هستم. متشکر.
- [سایر] سلام,حدود 6 ساله همسرم دچار اعتیاد شد ,الان حدود 2 ساله که با ترک کردنش برگشتم و زندگیمو شروع کردم اما دوباره کار نمی کنه ,اخلاق نداره و ... خیلی داره بهم فشار میاد از نظر مالی و ... در ضمن یه دختر 6 ساله خیلی ناز دارم. کمکم کنید ممنونم
- [آیت الله اردبیلی] حیوانی که برای عقیقه انتخاب میشود، باید شتر یا گاو یا گوسفند باشد و بهتر است شرایط قربانی در آن رعایت شود، یعنی حیوان سالم و بدون عیب باشد و (شتر) حدّاقل پنج ساله و (گاو) دو ساله و (بز) بنابر احتیاط دو ساله و (میش) یک ساله باشد، ولی رعایت این شرایط لازم نیست، بلکه چنانچه حیوان چاق و پرگوشت باشد، کفایت میکند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت فرزند نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد؛ مثلاً اگر میّت (یک پسر) از دختر خود و( یک دختر) از پسر خود داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله سیستانی] زنی که شک دارد شصت ساله شده یا نه ، اگر خونی ببیند و نداند حیض است یا نه ، باید بنا بگذارد که شصت ساله نشده است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج با زنانی که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی دختر عمه ، یا دختر خاله انسان را شیر دهد ، به او محرم نمیشود .
- [آیت الله بهجت] اگر کسی دختر عمه یا دختر خاله انسان را شیر دهد، به انسان محرم نمیشود.