برای کسب آرامش( Relaxation)، از راه های ذیل استفاده کنید: 1. یاد خدا: بهترین راه برای کسب آرامش، یاد خدا است. این فرمان خود او است که می فرماید: الا بذکرالله تطمئن القلوب(1) دل آرام گیرد ز یاد خدا. 2. تنفس عمیق: اکسیژن را به طور کامل( در حد 4 ثانیه) به فضای شکم برسانید. در حد 2 ثانیه آن را حبس کنید و به آرامی ( در حد 4 ثانیه) بیرون دهید. هر قدر تنفس عمیق شما بیشتر باشد، آرامش افزون تری خواهید داشت. 3. ایجاد آرمیدگی: به پشت دراز بکشید. دست ها را روی ران های پا قرار دهید. چشم ها را ببندید. نفس عمیق بکشید. در حد 15 ثانیه آن را حبس کنید و پس از بازدم، 2 بار تنفس عمیق را( به صورت پیش گفته) تکرار کنید. 4. کشش عضلانی: انگشتان دو دست خود را به هم قفل کرده، بالای سر ببرید و عضلات تمام بدن خود را بکشید. لحظه ای نگه دارید و بعد تمام بدن را شل کنید. آن قدر شل و رها که گویا از سنگینی به زمین فرو می روند و پس از آن، 2 بار نفس عمیق( ر.ک: شماره 2) بکشید. 5. یوگا: روی زمین دراز بکشید. پشت دست ها را با فاصله یک وجب از بدن، روی زمین قرار دهید. پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. از دنیای خارج جدا شوید و آن را رها سازید. به آسمان بیکران، دریای آرام و نسیم درختان بیندیشید. چشم ها را ببندید، لب ها را روی هم گذاشته، در حالی که دندان ها کمی از هم فاصله دارند، عضلات خود را از نوک انگشتان پا تا عضلات صورت، سفت، و باسن را از روی زمین بلند کنید. بدن را تا حدی که می توانید به همین شکل نگه دارید و ناگهان رها کنید. تصور کنید که گویا بدنتان به زمین فرو می رود؛ سپس به آرامی بنشینید و چهار زانو بزنید. دست ها را به هم بمالید و با گرمای آن، صورت را ماساژ دهید. کف دست ها را روی گوش ها بگذارید و بچرخانید. نوک انگشتان را داخل موها فرو برید و به سمت بالا، روی پوست سر بکشید. این کار را از قسمت های مختلف سر( جلو و عقب) چند بار تکرار کنید و بعد چشم ها را بگشایید؛ دنیا را زیباتر خواهید دید و احساس آرامش می کنید. پی نوشت: 1. رعد(13)، 28. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
برای کسب آرامش( Relaxation)، از راه های ذیل استفاده کنید:
1. یاد خدا: بهترین راه برای کسب آرامش، یاد خدا است. این فرمان خود او است که می فرماید:
الا بذکرالله تطمئن القلوب(1)
دل آرام گیرد ز یاد خدا.
2. تنفس عمیق: اکسیژن را به طور کامل( در حد 4 ثانیه) به فضای شکم برسانید. در حد 2 ثانیه آن را حبس کنید و به آرامی ( در حد 4 ثانیه) بیرون دهید. هر قدر تنفس عمیق شما بیشتر باشد، آرامش افزون تری خواهید داشت.
3. ایجاد آرمیدگی: به پشت دراز بکشید. دست ها را روی ران های پا قرار دهید. چشم ها را ببندید. نفس عمیق بکشید. در حد 15 ثانیه آن را حبس کنید و پس از بازدم، 2 بار تنفس عمیق را( به صورت پیش گفته) تکرار کنید.
4. کشش عضلانی: انگشتان دو دست خود را به هم قفل کرده، بالای سر ببرید و عضلات تمام بدن خود را بکشید. لحظه ای نگه دارید و بعد تمام بدن را شل کنید. آن قدر شل و رها که گویا از سنگینی به زمین فرو می روند و پس از آن، 2 بار نفس عمیق( ر.ک: شماره 2) بکشید.
5. یوگا: روی زمین دراز بکشید. پشت دست ها را با فاصله یک وجب از بدن، روی زمین قرار دهید. پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. از دنیای خارج جدا شوید و آن را رها سازید. به آسمان بیکران، دریای آرام و نسیم درختان بیندیشید.
چشم ها را ببندید، لب ها را روی هم گذاشته، در حالی که دندان ها کمی از هم فاصله دارند، عضلات خود را از نوک انگشتان پا تا عضلات صورت، سفت، و باسن را از روی زمین بلند کنید.
بدن را تا حدی که می توانید به همین شکل نگه دارید و ناگهان رها کنید. تصور کنید که گویا بدنتان به زمین فرو می رود؛ سپس به آرامی بنشینید و چهار زانو بزنید. دست ها را به هم بمالید و با گرمای آن، صورت را ماساژ دهید.
کف دست ها را روی گوش ها بگذارید و بچرخانید. نوک انگشتان را داخل موها فرو برید و به سمت بالا، روی پوست سر بکشید. این کار را از قسمت های مختلف سر( جلو و عقب) چند بار تکرار کنید و بعد چشم ها را بگشایید؛ دنیا را زیباتر خواهید دید و احساس آرامش می کنید.
پی نوشت:
1. رعد(13)، 28.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] تأثیر بدزبانی در تربیت فرزندان چیست؟
- [سایر] مناسب ترین زمان تربیت فرزندان کی است؟
- [سایر] تاثیرات اختلاف پدر و مادر در تربیت فرزندان چیست؟
- [سایر] نقش محبت و قاطعیت در تربیت فرزندان را توضیح دهید.
- [سایر] روشها و سبکهای پرورشی در تربیت فرزندان کدامند؟
- [سایر] فرزندان خود را بر چه خصالی تربیت کنیم؟
- [سایر] در کجای قرآن به تعلیم و تربیت فرزندان اشاره دارد؟
- [سایر] در کجای قرآن به تعلیم و تربیت فرزندان اشاره دارد؟
- [سایر] شیوه صحیح تربیت فرزندان از دیدگاه قرآن کریم چگونه است؟
- [سایر] رهنمودهای مهم و کاربردی در تربیت فرزندان چیست؟
- [آیت الله مظاهری] درختها در دست کسی که آنها را آبیاری و تربیت میکند امانت است و اگر تلف شود ضامن نیست، ولی اگر در تربیت و آبیاری آنها کوتاهی کند و یا به شرایطی که گفته شد عمل نکرده باشد ضامن است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کفار حق ندارند در بلاد اسلام، مدرسه دایر کنند و تعلیم و تربیت اطفال مسلمانان را عهده دار شوند، و جایز نیست مسلمانان فرزندان خود را به مدارس و کودکستان های آنها بفرستند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای پوشانیدن عورت از هر چیز می توان استفاده کرد، حتی با دست و آب کدر.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] باید قرار معامله مساقات را پیش از ظاهر شدن میوه بگذارند و اگر بعد از ظاهر شدن میوه و پیش از رسیدن آن قرار بگذارند پس اگر کاری مانند آبیاری که برای تربیت درخت لازم است باقی نمانده باشد؛ معامله صحیح نیست؛ اگرچه احتیاج به کاری مانند چیدن میوه و نگهداری آن داشته باشد؛ بلکه اگر کاری که برای تربیت درخت لازم است باقی مانده باشد؛ صحت معامله محل اشکال است.
- [آیت الله جوادی آملی] .واجب است ذکر واجب رکوع, درحال آرامش بدن باشد و احتیاط واجب است ذکر مستحب رکوع که به قصد خصوصیت رکوع ادا میشود, در حال آرامش بدن باشد.
- [آیت الله خوئی] باید قرار معامل مساقات را پیش از ظاهر شدن میوه بگذارند و اگر بعد از ظاهر شدن میوه و پیش از رسیدن آن قرار بگذارند پس اگر کاری مانند آبیاری که برای تربیت درخت لازم است باقی نمانده باشد معامله صحیح نیست. اگرچه احتیاج به کاری مانند چیدن میوه و نگهداری آن داشته باشد. بلکه اگر کاری که برای تربیت درخت لازم است باقی مانده باشد صحت معامله محل اشکال است.
- [آیت الله مظاهری] باید قرار معامله مساقات را وقتی بگذارند که درختها احتیاج به کاری مانند آبیاری که برای تربیت درخت لازم است داشته باشند و در هنگام چیدن میوه و نگه داری آنها معامله به طور مساقات صحیح نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طبقه اول عبارتند از پدر مادر فرزندان فرزندان آنها (نوه) به تفصیلی که بیان می شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرکت اندک که مانع صدق آرامش بدن نیست, اشکال ندارد؛ ولی ذکر در حال حرکت شدید که مانع صدق آرامش بدن است, کافی نیست و باید در حال آرام شدن بدن, دوباره گفته شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام برادر و خواهرهای میت قبل از او از دنیا رفته باشند فرزندان آنها از میت ارث می برند و برای تقسیم ارث فرض می کنند که آنها زنده هستند و سهم الارث آنها را تعیین نموده وسپس آنرا بین فرزندان آنان تقسیم می کنند (رعایت این نکته لازم است که سهم الارث برادر و خواهر پدری یا پدر و مادری بین فرزندان آنها طوری تقسیم می شود که هر پسر دو برابر هر دختر ارث ببرد ولی سهم الارث برادر و خواهر مادری بین فرزندان آنها بالسویه تقسیم می شود). اجداد وخواهر برادر