این، مشکل جدی بسیاری از تک فرزندها است. برای قطع این وابستگی از راهکارهای ذیل استفاده کنید. 1. پرهیز از کمک بیش از حد به فرزند: کارهای شخصی او (مرتب کردن رختخواب، مرتب کردن اتاق و...) را به خودش واگذارید. 2. ایجاد حس استقلال: مراقبت از او را کم کنید. اجازه دهید پول توجیبی‌اش را با میل و نظر خود خرج کند و برخی نیازمندی‌هایش را خود بخرد. 3. اعطای آزادی بیشتر: آزادی بیشتری به او بدهید. اجازه دهید همسالان خوب را به منزل دعوت کند و خود نیز در منزل همسالان (در صورت آماده بودن شرایط و مصونیت از انحراف) حضور یابد. 4. ترجیح همسالان بر والدین: به او اجازه دهید، گاهی دوستان خود را بر شما ترجیح دهد و در این صورت، با سخن و نگاه، او را توبیخ نکنید. والدین نمی‌توانند جای همسالان را بگیرند. 5. جدایی موردی: زمینه‌ی حضور فرزند را در اردوهای مدرسه فراهم سازید و اجازه دهید تعطیلات آخر هفته را جدا از شما با پدر و مادربزرگ یا نزدیکان قابل اعتماد بگذراند. 6. ابراز نظر مخالف شما: زمینه‌های ابراز نظر او را فراهم آورید؛ حتی اگر مخالف شما باشد و به او اجازه دهید به شما انتقاد کند و از انتقادهای درست و به جای او نهراسید. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
دختر 9 سالهی تک فرزندی دارم که به شدت به والدین وابسته است. برای قطع این وابستگی چه کنم؟
این، مشکل جدی بسیاری از تک فرزندها است. برای قطع این وابستگی از راهکارهای ذیل استفاده کنید.
1. پرهیز از کمک بیش از حد به فرزند: کارهای شخصی او (مرتب کردن رختخواب، مرتب کردن اتاق و...) را به خودش واگذارید.
2. ایجاد حس استقلال: مراقبت از او را کم کنید. اجازه دهید پول توجیبیاش را با میل و نظر خود خرج کند و برخی نیازمندیهایش را خود بخرد.
3. اعطای آزادی بیشتر: آزادی بیشتری به او بدهید. اجازه دهید همسالان خوب را به منزل دعوت کند و خود نیز در منزل همسالان (در صورت آماده بودن شرایط و مصونیت از انحراف) حضور یابد.
4. ترجیح همسالان بر والدین: به او اجازه دهید، گاهی دوستان خود را بر شما ترجیح دهد و در این صورت، با سخن و نگاه، او را توبیخ نکنید. والدین نمیتوانند جای همسالان را بگیرند.
5. جدایی موردی: زمینهی حضور فرزند را در اردوهای مدرسه فراهم سازید و اجازه دهید تعطیلات آخر هفته را جدا از شما با پدر و مادربزرگ یا نزدیکان قابل اعتماد بگذراند.
6. ابراز نظر مخالف شما: زمینههای ابراز نظر او را فراهم آورید؛ حتی اگر مخالف شما باشد و به او اجازه دهید به شما انتقاد کند و از انتقادهای درست و به جای او نهراسید.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] دختر 9 ساله تک فرزندی دارم که به شدت به والدین وابسته است. برای قطع این وابستگی چه کنم؟
- [سایر] دختر 3 سالهام به شدت به من وابسته است. برای قطع این وابستگی چه کنم؟
- [سایر] فرزند 18 ماهه ام به من که مادرش هستم، بسیار وابسته است، به گونه ای که یک لحظه از من جدا نمی شود. برای قطع این وابستگی چه کنم؟
- [سایر] چگونه دختر 9 ساله ام را توجیه کنم که باید جدا بخوابد؟ چند سال تلاش به این کار کردم اما هر بار با سوال های او که چرا باید این طوری باشد دهانم بسته می شود و نمی توانم پاسخ دهم. اصلا چگونه و از چند سالگی باید اتاق خواب بچه را از اتاق والدین جدا کرد؟
- [آیت الله سیستانی] خانمی در ماههای آخر حاملگی (ماه هشتم یا نهم) پس از سونوگرافی به تشخیص پزشکان جنین او ناقص الخلقه است و قطع نخاع و از نظر بیماریهای مغزی دارای مشکل بسیار زیاد می باشد که معلوم نیست در حال زایمان و پس از زایمان بمیرد یا زنده بماند از طرفی مادرش با شنیدن این خبر تعادل خود را از دست داده و به شدت روحش در عذاب است آیا سقط جنین جایز است؟ زیرا نگهداری چنین فرزندی برای خانواده اش قابل تحمل نیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر پزشک به طور قطع تشخیص دهد که فرزندان بعدی زن و شوهری، ناقص العضو خواهند شد، بفرمایید: 1. آیا بر طبیب واجب است،درصورت سؤال والدین،واقعیّت را به آنان اطلاع دهد؟ 2. آیا در صورت عدم سؤال، بر طبیب واجب است به آنان بگوید، تا از پیدا کردن چنین فرزندانی جلوگیری نمایند؟ اگر واجب نیست، آیا گفتنش حرام است؟ 3. اگر طبیب احتمال دهد که در صورت اطّلاع والدین از این مطلب، هربار که فرزندی پیدا کنند، اقدام به سقط وی خواهند نمود، در اینجا وظیفه طبیب چیست؟
- [سایر] با سلام دو ماه است که با پسری سی و دو ساله عقد کرده ام و با مششکلاتی روبرو شدم این پسر به شدت به مادر وابسته می باشد وبسیار از مادرش حساب می برد یک شب گفت شب پیشت می مونم که مادرش زنگ زد وسراسیمه رفت در حالی که در رختخواب بود ومی خواست بخوابه خیلی تحت تاثیر مادرش می باشد و همچنین همه درامدش را خرج مادرش می کرده که می گوید بعداز ازدواج نیز باید مادرش را حمایت کند مادر ش هم به او وابسته است زیرا تک پسر بوده و همسر خود را در جوانی از دست داده من چگونه باید با این پسر برخورد کنم تو رو خدا مرا راهنمایی کنید و کتابی در این زمینه معرفی کنید باتشکر
- [سایر] من یک دختر 3 ساله دارم و شاغلم.دخترم نزد مادرم نگهداری میشود.اطرافیان میگویند که فرزند دیگری بیاورم و تک فرزندی نمانم.اگر هم فرزند دیگری بیاورم قصد ندارم که پس از آن به سر کار بروم.وضعیت مالی ما هم در حد متوسط است.خودم هم با بچه داری مشکل ندارم. ولی کمی آدم استرسی و زودرنج هستم.از طرف دیگر وضعیت مملکت را مناسب برای زندگی نمیدانم(از نظر آب و هوا و آمار بالای بیماریها و طلاق) . همسرم نیز این موضوع را به خودم واگذار کرده است. من هم در تصمیم گیری مستاصل شده ام . لطفا مرا راهنمایی فرمایید.
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید: جناب حاج آقای مرادی, ... آقای جوانی هستند ... تصمیم به ازدواج دارند ولی با وجود داشتن همه شرایط با مخالفت خانواده خود مواجه شده اند.من دختر مورد نظر این آقا هستم که با احترام به خانواده ایشان, با این ازدواج مخالف هستم.اما ایشان ممرا موظف به صبر می کنند و حتی با خانواده خود صحبتی نمی کنند زیرا هیچ اهمیتی به حرفشان در خانواده داده نمی شود و میگوید نمی توانم بیشتر با خانواده صحبت کنم.با وجود علاقه فراوان ایشان و وابستگی به بنده, من نمی توانم ایشان را ترک و ازدواج کنم زیرا به شدت مریض می شود. لطفاً مرا راهنمایی بفرمایید.
- [سایر] در تفسیر تسنیم آمده: (چون خداوند اول مواد خام را ابداع می کند، انشای آن مواد خام از شیء نیست؛ چنان که لا شیء هم نیست؛ زیرا در فرض اول قِدَم آن شیء لازم می آید و در فرض دوم، مبدأیت قابلی لا شیء، در حالی که هم قِدَم غیر خدا محال است و هم مبدأیت قابلی عدم و نقیض من شیء، من لا شیء نیست، بلکه لا من شیء است) (ج 4، ص 451). الف. معنی (من شیء) و (من لا شیء) روشن است، امّا معنی (لا من شیء) چیست؟ اینکه بگوییم خداوند اشیاء را (لا من شیء) خلق کرده به چه معناست و چه فرقی با (من لا شیء) دارد؟ ب. آیا این سخن خلاف صریح قرآن نیست که میفرماید: (وَ قَدْ خَلَقْتُک مِنْ قَبْلُ وَ لَمْ تَک شَیْئاً) (مریم/9)، زیرا در این آیه شریفه میفرماید که تو هیچ نبودی، یعنی لا شیء بودی، و من تو را در حالیکه لا شیء بودی (لم تکُ شیئاً) خلق کردم.