کودک 4 ساله‌ای دارم و او را به شکل مادی تشویق نمی‌کنم تا دیگران نتوانند از همین راه بفریبند. آیا این برخورد درست است؟
شیوه‌ی شما، امکان فریب او را بیشتر می‌کند؛ زیرا با عدم تشویق مادی، نیازهایش برآورده نمی‌شود و ممکن است به سبب همان احساس نیاز، فریب بخورد. به طور معمول، محرومیت کودکان در این سن از امکانات مادی، آنان را حریص‌تر می‌کند؛ پس توصیه می‌کنم در حد معمول و متعارف، او را از تشویق‌های مادی بهره‌مند سازید؛ البته از تحسین و محبت هم غافل نشوید. تحسین و توجه به کودک، اعتماد به نفس او را بیشتر می‌کند و کودک دارای اعتماد به نفس، کمتر فریب می‌خورد. یکی از مهم‌ترین عوامل فریب کودکان و به ویژه نوجوانان، کمبود محبت در خانه است. دختری که در خانه محبت ندیده، تشنه‌ی محبت دیگران است و ممکن است با یک نگاه یا سخن محبت‌آمیز به خطا رود؛ اما کسی که خرما خورده باشد، حلوا برایش شیرین نیست. تحسین و محبت والدین، کودکان را بیمه می‌کند. سربنیامین وست، رئیس آکادمی هنر انگلیس می‌گوید: علت شهرت من، بوسه‌ای از مادرم بود. (1) تحسین، مهم‌ترین عامل اعتماد به نفس شخصیت‌های تاریخی بوده است. مرحوم فلسفی می‌گوید: نخستین بار که بر منبر سخنرانی کردم، مرحوم آقا شیخ محمد شمیرانی فرمود: آفرین، و همان تحسین، مرا به حرکت واداشت. (2) چارلز دیکنز، نویسنده‌ی معروف، توفیق خود را مدیون تحسین سر دبیر نشریه، و ادیسون، کامیابی خود را مدیون تشویق و پشتیبانی مادر خود می‌داند.(3) پی نوشتها: (1)شعبان آقاجانی پلامی، فرزند من، ص 88. (2)همان، ص 85. (3)محمدعلی کریمی‌نیا، الگوهای تربیت کودکان و نوجوانان، ص 73. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

کودک 4 ساله‌ای دارم و او را به شکل مادی تشویق نمی‌کنم تا دیگران نتوانند از همین راه بفریبند. آیا این برخورد درست است؟


پاسخ:

شیوه‌ی شما، امکان فریب او را بیشتر می‌کند؛ زیرا با عدم تشویق مادی، نیازهایش برآورده نمی‌شود و ممکن است به سبب همان احساس نیاز، فریب بخورد. به طور معمول، محرومیت کودکان در این سن از امکانات
مادی، آنان را حریص‌تر می‌کند؛ پس توصیه می‌کنم در حد معمول و متعارف، او را از تشویق‌های مادی بهره‌مند سازید؛ البته از تحسین و محبت هم غافل نشوید. تحسین و توجه به کودک، اعتماد به نفس او را بیشتر می‌کند و کودک دارای اعتماد به نفس، کمتر فریب می‌خورد.
یکی از مهم‌ترین عوامل فریب کودکان و به ویژه نوجوانان، کمبود محبت در خانه است. دختری که در خانه محبت ندیده، تشنه‌ی محبت دیگران است و ممکن است با یک نگاه یا سخن محبت‌آمیز به خطا رود؛ اما کسی که خرما خورده باشد، حلوا برایش شیرین نیست.
تحسین و محبت والدین، کودکان را بیمه می‌کند. سربنیامین وست، رئیس آکادمی هنر انگلیس می‌گوید:
علت شهرت من، بوسه‌ای از مادرم بود. (1)
تحسین، مهم‌ترین عامل اعتماد به نفس شخصیت‌های تاریخی بوده است.
مرحوم فلسفی می‌گوید:
نخستین بار که بر منبر سخنرانی کردم، مرحوم آقا شیخ محمد شمیرانی فرمود: آفرین، و همان تحسین، مرا به حرکت واداشت. (2)
چارلز دیکنز، نویسنده‌ی معروف، توفیق خود را مدیون تحسین سر دبیر نشریه، و ادیسون، کامیابی خود را مدیون تشویق و پشتیبانی مادر خود می‌داند.(3)
پی نوشتها:
(1)شعبان آقاجانی پلامی، فرزند من، ص 88.
(2)همان، ص 85.
(3)محمدعلی کریمی‌نیا، الگوهای تربیت کودکان و نوجوانان، ص 73.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین