برای این مسأله، هرگز از زور و اهرم فشار استفاده نکنید؛ چرا که از مسجد متنفر خواهد شد. برخی والدین برای ترغیب کودکان به مسجد و عبادت‌های دینی، از تحریک عواطف و احساسات (ر. ک: ص 97) استفاده می‌کنند. از این شیوه برای مقابله با رفتارهای ناپسند یا بی‌توجهی فرزندان به ارزش‌های دینی بهره ببرید و برای ترغیب آنان به عبادات و وظایف دینی، راهکارهای ذیل را به کار گیرید: 1. وقتی به مسجد می‌روید، برای آمدن دخترتان، اصرار نکنید و فقط اطلاع دهید. با توجه به این که او رغبت قلبی شما را می‌داند، اگر مایل باشد، با شما همراه خواهد شد. این برخورد شما باعث می‌شود حالت تشنگی او حفظ شود. آب کم جو تشنگی آور به دست‌ تا بجوشد آبت از بالا و پست (1) 2. در صورتی که مسجد، نزدیک خانه‌ی شما است و مشکلات دیگری را پیش نمی‌آورد، به او اجازه دهید تنها به مسجد برود؛ زیرا این احتمال وجود دارد که به سبب حس استقلال، مایل نیست با شما به مسجد برود. 3. او را برای فعالیت‌های ایام فراغت، در مسجد و پایگاه فرهنگی ثبت نام کنید تا به این بهانه، ارتباطش با مسجد بیشتر شود. 4. سعی کنید با دوستان یا نزدیکان خود در مسجد حاضر شوید که فرزندانی هم سن او دارند و آنان را دوست دارد. 5. تهیه‌ی امکاناتی چون چادر نماز، سجاده، تسبیح و... می‌تواند او را به مسجد علاقه‌مند کند. 6. بکوشید به ویژه در ابتدا، به مساجد جذاب و تمیز بروید. 7. در ابتدا از حضور دراز مدت در مسجد بپرهیزید تا حالت زدگی در او ایجاد نشود. 8. با استفاده از روش القای غیر مستقیم (ر. ک: ص 73) او را با ارزش و اهمیت مسجد آشنا کنید و این که حضور در مسجد، سبب توفیقات الاهی می‌شود و آثار خوبی در رشد و سازندگی معنوی انسان دارد. 9. بکوشید حضور در مسجد را با علایق فرزندتان (دیدار دوستان و نزدیکان، تفریح و گردش، خرید شی‌ء مطلوب فرزند، رستوران و...) همراه سازید (ر. ک: ص 72). 10. در صورت اظهار تمایل به حضور در مسجد، از تشویق و تحسین او غفلت نکنید. پی نوشتها: (1) مولوی، مثنوی معنوی. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
برای این مسأله، هرگز از زور و اهرم فشار استفاده نکنید؛ چرا که از مسجد متنفر خواهد شد. برخی والدین برای ترغیب کودکان به مسجد و عبادتهای دینی، از تحریک عواطف و احساسات (ر. ک: ص 97) استفاده میکنند. از این شیوه برای مقابله با رفتارهای ناپسند یا بیتوجهی فرزندان به ارزشهای دینی بهره ببرید و برای ترغیب آنان به عبادات و وظایف دینی، راهکارهای ذیل را به کار گیرید:
1. وقتی به مسجد میروید، برای آمدن دخترتان، اصرار نکنید و فقط اطلاع دهید. با توجه به این که او رغبت قلبی شما را میداند، اگر مایل باشد، با شما همراه خواهد شد. این برخورد شما باعث میشود حالت تشنگی او حفظ شود.
آب کم جو تشنگی آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست (1)
2. در صورتی که مسجد، نزدیک خانهی شما است و مشکلات دیگری را پیش نمیآورد، به او اجازه دهید تنها به مسجد برود؛ زیرا این احتمال وجود دارد که به سبب حس استقلال، مایل نیست با شما به مسجد برود.
3. او را برای فعالیتهای ایام فراغت، در مسجد و پایگاه فرهنگی ثبت نام کنید تا به این بهانه، ارتباطش با مسجد بیشتر شود.
4. سعی کنید با دوستان یا نزدیکان خود در مسجد حاضر شوید که فرزندانی هم سن او دارند و آنان را دوست دارد.
5. تهیهی امکاناتی چون چادر نماز، سجاده، تسبیح و... میتواند او را به مسجد علاقهمند کند.
6. بکوشید به ویژه در ابتدا، به مساجد جذاب و تمیز بروید.
7. در ابتدا از حضور دراز مدت در مسجد بپرهیزید تا حالت زدگی در او ایجاد نشود.
8. با استفاده از روش القای غیر مستقیم (ر. ک: ص 73) او را با ارزش و اهمیت مسجد آشنا کنید و این که حضور در مسجد، سبب توفیقات الاهی میشود و آثار خوبی در رشد و سازندگی معنوی انسان دارد.
9. بکوشید حضور در مسجد را با علایق فرزندتان (دیدار دوستان و نزدیکان، تفریح و گردش، خرید شیء مطلوب فرزند، رستوران و...) همراه سازید (ر. ک: ص 72).
10. در صورت اظهار تمایل به حضور در مسجد، از تشویق و تحسین او غفلت نکنید.
پی نوشتها:
(1) مولوی، مثنوی معنوی.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] پسر 7 سالهام به شدت به پول علاقهمند شده است و دائم پولهایش را میشمرد. آیا لازم است او را از این کار باز دارم؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام شبها دندانهایش را به هم میفشارد. منشأ آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] پسر 9 سالهام را فراوان کتک زدهام. آیا برای از بین بردن آثار منفی این رفتار، راهی هست؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام چپ دست است و من میکوشم او را راست دست کنم. آیا این رفتارم درست است؟
- [سایر] دختر 15 سالهام دائم خیالبافی میکند. آیا مشکلی وجود دارد؟
- [سایر] دختر 5 سالهام هنگام لباس پوشیدن مقاومت میکند. برای رفع این مشکل، چه توصیههایی دارید؟
- [سایر] دختر 3 سالهام به شدت به من وابسته است. برای قطع این وابستگی چه کنم؟
- [سایر] دختر 11 سالهام به شدت از مدرسه میترسد. با او چگونه برخورد کنم؟
- [آیت الله مظاهری] مستحب است زنها در وقت خواندن تشهّد، رانها را به هم بچسبانند. 9 - سلام نماز
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که خطبه ها پس از زوال آفتاب شروع شود. 1 . سوره جمعه آیه 9 .
- [آیت الله سیستانی] شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :
- [آیت الله اردبیلی] اعتکاف باید در یکی از پنج مسجد: (مسجدالحرام)، (مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم )، (مسجدکوفه)، (مسجد بصره) و یا مسجد جامع هر شهر انجام شود.
- [آیت الله بهجت] نماز در مسجد از نماز در غیر مسجد افضل است؛ و بهتر از همه مسجدالحرام است و بعد مسجدالنبی و بعد مسجد کوفه و بعد مسجد سهله و مسجد خیف و مسجد غدیر و مسجد بیتالمقدس و مسجد براثا و مسجد قبا و مسجد جامع هر شهر و بعد مسجد قبیله و بعد مسجد بازار؛ و از جمله مواضع مستحب و بافضیلت، مشاهد مشرفه انبیا و اوصیای آنان و ائمه علیهمالسلام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند ، و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است ، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، و بعد از آن مسجد کوفه ، و بعد از آن مسجد بیت المقدس ، و بعد از آن مسجد جامع هر شهر ، و بعد از آن مسجد محلّه ، و بعد از آن مسجد بازار است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.