دختر 11 ساله‌ام به شدت از مدرسه می‌ترسد. با او چگونه برخورد کنم؟
فوبیای مدرسه (School phobia) یا مدرسه هراسی، به طور معمول در دو زمان (5 تا 7 و 11 تا 14 سالگی) رخ می‌دهد و نشانه‌هایی(حالت تهوع، بی‌اشتهایی، استفراغ، سردرد، دل‌درد و بی‌حالی) دارد. این نشانه‌ها واقعی است و بر تمارض کودک دلالتی ندارد. علل فوبیای مدرسه عبارتند از: 1. علل مربوط به خانه: اختلاف والدین (کودک می‌ترسد در غیاب او با هم درگیر شوند)؛ تنبیه و فشار پدر و مادر (می‌خواهد از آن‌ها انتقام بگیرد)؛ توقع بیش از حد والدین (می‌ترسد در مدرسه و تحصیل شکست بخورد و آرزوی آنان را عملی نسازد)، و عقب ماندن از درس (روحیه‌ی ادامه‌ی تحصیل را ندارد)، علل مربوط به خانه هستند. 2. علل مربوط به مدرسه: اختلالات ویژه‌ی یادگیری (ر. ک: ص 167)، آزار معلم و شاگردان، و ترس از تنبیه به علت ارتکاب عمل خلاف، علل مربوط به مدرسه هستند. برای از بین بردن این مشکل، هرگز از زور و اهرم فشار استفاده نکنید. او را به تمسخر نگیرید و همسالانش را که به راحتی و بدون ترس به مدرسه می‌روند، به رخش نکشید. بکوشید در فضایی آرام و بدون تنش با گفت و گویی نرم، علت را بیابید و مشکل را حل کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

دختر 11 ساله‌ام به شدت از مدرسه می‌ترسد. با او چگونه برخورد کنم؟


پاسخ:

فوبیای مدرسه (School phobia) یا مدرسه هراسی، به طور معمول در دو زمان (5 تا 7 و 11 تا 14 سالگی) رخ می‌دهد و نشانه‌هایی(حالت تهوع، بی‌اشتهایی، استفراغ، سردرد، دل‌درد و بی‌حالی) دارد. این نشانه‌ها واقعی است و بر تمارض کودک دلالتی ندارد.
علل فوبیای مدرسه عبارتند از:
1. علل مربوط به خانه: اختلاف والدین (کودک می‌ترسد در غیاب او با هم درگیر شوند)؛ تنبیه و فشار پدر و مادر (می‌خواهد از آن‌ها انتقام بگیرد)؛ توقع بیش از حد والدین (می‌ترسد در مدرسه و تحصیل شکست بخورد و آرزوی آنان را عملی نسازد)، و عقب ماندن از درس (روحیه‌ی ادامه‌ی تحصیل را ندارد)، علل مربوط به خانه هستند.
2. علل مربوط به مدرسه: اختلالات ویژه‌ی یادگیری (ر. ک: ص 167)، آزار معلم و شاگردان، و ترس از تنبیه به علت ارتکاب عمل خلاف، علل مربوط به مدرسه هستند.
برای از بین بردن این مشکل، هرگز از زور و اهرم فشار استفاده نکنید. او را به تمسخر نگیرید و همسالانش را که به راحتی و بدون ترس به مدرسه می‌روند، به رخش نکشید. بکوشید در فضایی آرام و بدون تنش با گفت و گویی نرم، علت را بیابید و مشکل را حل کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین