اگر پسر 5 ساله‌ای با آلت تناسلی خود بازی و آن را دستکاری کند، چگونه باید با او برخورد کرد؟
پیش از هر چیز، اطمینان یابید که مشکل جسمی (خشکی پوست، خارش، سوزش و..) ندارد. مهم‌ترین عامل این رفتار، کنجکاوی و برای آشنایی با اعضای بدن است که حتی از نوپایی وجود دارد و در 3 تا 4 سالگی در قالب دستکاری و در سنین بالاتر در قالب دکتر بازی خود را نشان می‌دهد. این گونه رفتار تا حدود 8 سالگی، بیشتر جنبه‌ی شناختی دارد، نه جنسی و اخلاقی، و اگر استمرار یافت، ممکن است به جهت فشارهای روحی باشد و کودک، از این طریق می‌خواهد به آرامش برسد. در صورتی که با چنین پدیده‌ای مواجه شدید، با نرمی و آرامی برخورد کنید و بگویید: گویا درباره‌ی بدن خود کنجکاو شده‌ای! این نشانه‌ی مرد بودن تو است. اگر کنجاوی‌ات ارضا شده، دیگر به بدن خود دست نزن. این نهی بدین جهت است که با این عمل، احساس لذت می‌کند و اگر ادامه یابد، ممکن است در آینده که نیروی جنسی‌اش بروز می‌یابد، به خود ارضایی و انحرافات جنسی دچار شود. اشتباه بزرگ برخی والدین، نگاه ضد اخلاقی به این مسأله است و با آن به شدت و خشونت برخورد می‌کنند که پیامدهای نامطلوبی دارد. برخورد خشن و توبیخ شدید کودک برای این مسأله، سبب تبدیل موضوعی روان شناختی به اخلاقی می‌شود و کودک شما را حساس‌تر و در نتیجه در این عمل تثبیت می‌کند. با توجه به این که این رفتار، از دید کودک، خلاف اخلاق نیست، برخورد نسنجیده‌ی والدین سبب گیجی او می‌شود؛ احساس گناه و افسردگی می‌کند، و مهم‌تر از همه، از این پس، برای پرسش‌ها و ابهام‌های جنسی خود، سراغ شما نمی‌آید و ممکن است به دیگران مراجعه کند و به دلیل ناآگاهی دیگران یا غرض‌ورزی آنان، اطلاعات نادرستی در زمینه‌ی مسائل جنسی به او منتقل شود و در آینده، مشکلاتی (عدم تن دادن به ازدواج و...) برایش پدید آید. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

اگر پسر 5 ساله‌ای با آلت تناسلی خود بازی و آن را دستکاری کند، چگونه باید با او برخورد کرد؟


پاسخ:

پیش از هر چیز، اطمینان یابید که مشکل جسمی (خشکی پوست، خارش، سوزش و..) ندارد. مهم‌ترین عامل این رفتار، کنجکاوی و برای آشنایی با اعضای بدن است که حتی از نوپایی وجود دارد و در 3 تا 4 سالگی در قالب دستکاری و در سنین بالاتر در قالب دکتر بازی خود را نشان می‌دهد.
این گونه رفتار تا حدود 8 سالگی، بیشتر جنبه‌ی شناختی دارد، نه جنسی و اخلاقی، و اگر استمرار یافت، ممکن است به جهت فشارهای روحی باشد و کودک، از این طریق می‌خواهد به آرامش برسد.
در صورتی که با چنین پدیده‌ای مواجه شدید، با نرمی و آرامی برخورد کنید و بگویید: گویا درباره‌ی بدن خود کنجکاو شده‌ای! این نشانه‌ی مرد بودن تو است. اگر کنجاوی‌ات ارضا شده، دیگر به بدن خود دست نزن. این نهی بدین جهت است که با این عمل، احساس لذت می‌کند و اگر ادامه یابد، ممکن است در آینده که نیروی جنسی‌اش بروز می‌یابد، به خود ارضایی و انحرافات جنسی دچار شود.
اشتباه بزرگ برخی والدین، نگاه ضد اخلاقی به این مسأله است و با آن به شدت و خشونت برخورد می‌کنند که پیامدهای نامطلوبی دارد. برخورد خشن و توبیخ شدید کودک برای این مسأله، سبب تبدیل موضوعی روان شناختی به اخلاقی می‌شود و کودک شما را حساس‌تر و در نتیجه در این عمل تثبیت می‌کند.
با توجه به این که این رفتار، از دید کودک، خلاف اخلاق نیست، برخورد نسنجیده‌ی والدین سبب گیجی او می‌شود؛ احساس گناه و افسردگی می‌کند، و مهم‌تر از همه، از این پس، برای پرسش‌ها و ابهام‌های جنسی خود، سراغ شما نمی‌آید و ممکن است به دیگران مراجعه کند و به دلیل ناآگاهی دیگران یا غرض‌ورزی آنان، اطلاعات نادرستی در زمینه‌ی مسائل جنسی به او منتقل شود و در آینده، مشکلاتی (عدم تن دادن به ازدواج و...) برایش پدید آید.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین