این گونه رفتارها در موارد فراوانی برای جلب توجه است. احتمالا نخستین باری که گفته است: من پسر هستم، حساسیت بیش از حد نشان داده‌اید و او احساس کرده است که می‌تواند از این راه، توجه شما را به خود جلب کند. توصیه می‌شود در مواقع عادی )نه زمان این رفتار( به او بیشتر توجه کنید. علل احتمالی دیگر 1. علاقه‌ی پدر به پسر: ممکن است پدر وی، علاقه‌ی شدیدی به پسر داشته و چون به این خواسته نرسیده، با مادر وی درگیر است؛ به او محبت نمی‌کند و محیط خانه سرد است. کودک با دیدن این وضع و درک مسائل، می‌کوشد با گفتن این جمله )من پسر هستم(، دل پدر را نرم کند. اگر چنین چیزی وجود دارد، حتما پدر باید در افکار خود تجدید نظر کند. این گونه افکار، مربوط به دوران جاهلیت عرب است. 2. القائات مادر: ممکن است مادر، دائم از بدبختی، بیچارگی، ذلیل بودن و توسری خور بودن زن سخن می‌گوید و از روزگار شکوه می‌کند. انسان می‌تواند با یافتن جایگاه الاهی خود، بهترین موجود باشد و تفاوتی بین مرد یا زن نیست. 3. ترس از دختر بودن: برخی مادران از درد زایمان، بسیار می‌نالند؛ از انجام کارهای منزل شکوه می‌کنند و تلقی‌شان این است که زن، ناقص العقل آفریده شده و این گونه برخوردها، ترس از دختر بودن را ایجاد می‌کند و بدین سبب دائم می‌گوید: من پسر هستم. 4. تبعیض بین دختر و پسر: هیچ‌گاه به پسرتان بیش از دخترتان توجه نکنید. 5. خلا شخصیتی: چه بسا می‌خواهد با این سخن، بزرگ‌نمایی و خلاهای شخصیتی خود را پر کند. محبت و مهربانی خود را افزون‌تر، و وقت بیشتری را برای او صرف کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
این گونه رفتارها در موارد فراوانی برای جلب توجه است. احتمالا نخستین باری که گفته است: من پسر هستم، حساسیت بیش از حد نشان دادهاید و او احساس کرده است که میتواند از این راه، توجه شما را به خود جلب کند. توصیه میشود در مواقع عادی )نه زمان این رفتار( به او بیشتر توجه کنید.
علل احتمالی دیگر
1. علاقهی پدر به پسر: ممکن است پدر وی، علاقهی شدیدی به پسر داشته و چون به این خواسته نرسیده، با مادر وی درگیر است؛ به او محبت نمیکند و محیط خانه سرد است. کودک با دیدن این وضع و درک مسائل، میکوشد با گفتن این جمله )من پسر هستم(، دل پدر را نرم کند.
اگر چنین چیزی وجود دارد، حتما پدر باید در افکار خود تجدید نظر کند. این گونه افکار، مربوط به دوران جاهلیت عرب است.
2. القائات مادر: ممکن است مادر، دائم از بدبختی، بیچارگی، ذلیل بودن و توسری خور بودن زن سخن میگوید و از روزگار شکوه میکند.
انسان میتواند با یافتن جایگاه الاهی خود، بهترین موجود باشد و تفاوتی بین مرد یا زن نیست.
3. ترس از دختر بودن: برخی مادران از درد زایمان، بسیار مینالند؛ از انجام کارهای منزل شکوه میکنند و تلقیشان این است که زن، ناقص العقل آفریده شده و این گونه برخوردها، ترس از دختر بودن را ایجاد میکند و بدین سبب دائم میگوید: من پسر هستم.
4. تبعیض بین دختر و پسر: هیچگاه به پسرتان بیش از دخترتان توجه نکنید.
5. خلا شخصیتی: چه بسا میخواهد با این سخن، بزرگنمایی و خلاهای شخصیتی خود را پر کند. محبت و مهربانی خود را افزونتر، و وقت بیشتری را برای او صرف کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] اگر پسر 5 سالهای با آلت تناسلی خود بازی و آن را دستکاری کند، چگونه باید با او برخورد کرد؟
- [سایر] پسر 11 سالهای دارم که دروغ میگوید. چگونه با آن مقابله کنم؟
- [سایر] دختر 3 سالهای دارم که وسایل همسالان را میگیرد. با این مشکل چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 8 سالهای دارم که پرخاشگر است. علت این رفتار او چیست و چگونه باید با او برخورد کرد؟
- [سایر] با کودک 3 سالهای که دائم دوست دارد از منزل بیرون برود، چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] با کودک 3 سالهای که دائم دوست دارد از منزل بیرون برود، چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 15 سالهای دارم که مدام صحبت میکند چگونه او را تعدیل کنم؟
- [سایر] پسر 15 سالهای دارم که مدام صحبت میکند. چگونه او را تعدیل کنم؟
- [سایر] پسر 8 سالهای دارم که میپرسد که خدا چگونه است؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] پسر 5 ساله ام بسیار شرارت می کند. لطفاً راهنمایی ام کنید تا بدانم با شرارت های او چگونه برخورد کنم.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر میت اولاد نداشته باشد نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میت را می برد مثلا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد مال را سه قسمت می کنند یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند
- [آیت الله سیستانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوه پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را میبرد ، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را میبرد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ، و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت میکنند : یک قسمت را به پسرِ دختر ، و دو قسمت را به دخترِ پسر میدهند . و در ارث بردن نوهها ، نبودن پدر و مادر شرط نیست . ارث دسته دوم
- [آیت الله نوری همدانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوة پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را می برد و نوة دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را می برد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت می کنند ، یک قسمت را به پسر دختر ، و دو قسمت را به دختر پسر ، می دهند . ارث دستة دوّم
- [آیت الله بهجت] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او، اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او، اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد؛ مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند. ارث طبقه دوم