در رابطه با سؤال شما باید مقدمهای بیان شود و آن این که در تمام کشورها و از جمله در کشور اسلامی ما ایران یک سری قوانین عمومی است و یک سری قوانین خصوصی که این قوانین خصوصی متناسب با شرایط هر مؤسسه یا ارگان و با توجه به اهداف آن ارگان وضع میشود. مثلاً مالیات یک قانون عمومی است و تمام ارگانها و مؤسسات تولیدی موظف هستند مالیات بپردازند، ولی کیفیت آموزش، یکی از قوانین خاصی است و در یگانها و مؤسسات مختلف فرق میکند، مثلا سبک آموزش در دانشگاه با سبک آموزش در حوزه فرق دارد. یا مثلا رفتن به سربازی یک قانون عمومی است ولی کیفیت انجام آن متناسب با هر موسسه است و لذا کسانی که معلم هستند به عنوان سرباز معلم و کسانی که پزشک هستند به عنوان سرباز پزشک در مناطق محروم باید به مدت دو سال خدمت کنند. با توجه به این مقدمه باید عرض کنم که اولاً یک قانون عمومی وجود دارد که افراد مشغول به تحصیل در مدت سپری کردن تحصیلات معاف از سربازی هستند و این قانون دربارة همه وجود دارد و طلبهها تا زمانی که مشغول به تحصیل هستند مثل دیگران معاف از سربازی هستند و اگر از تحصیلات فارغ شوند یا نتوانند نمره کافی را اخذ نمایند و یا در درسها مرتب شرکت نکنند، کارت معافیت آنها تمدید نمیشود و باید به سربازی بروند و هیچ کسی هم از این قانون استثناء نشده است. ثانیا، طبق مصوبات شورای عالی حوزه طلبهها هم به عنوان سرباز طلبه به سربازی میروند و در یکی از مناطق شهرستانها به تبلیغ یا تدریس میپردازند. و لذا اکثر طلبهها کارت پایان خدمت گرفتهاند و عدهای هم در شهرستانها مشغول دوره سربازی هستند. ثالثا اگر طلبهای کارت معافیت دایم یا پایان خدمت نداشته باشد مثل دیگران از بعضی امتیازات محروم است، مثلا نمیتواند قاضی بشود مگر این که دو سال به عنوان سربازی در قوه قضائیه خدمت کند. البته لازم به توضیح است که لازم نیست طلبهها لباس سربازی بپوشند بلکه با همان لباس در کارهای متناسب خدمت میکنند همانند پزشکان و معلمان. ( اندیشه قم )
در رابطه با سؤال شما باید مقدمهای بیان شود و آن این که در تمام کشورها و از جمله در کشور اسلامی ما ایران یک سری قوانین عمومی است و یک سری قوانین خصوصی که این قوانین خصوصی متناسب با شرایط هر مؤسسه یا ارگان و با توجه به اهداف آن ارگان وضع میشود. مثلاً مالیات یک قانون عمومی است و تمام ارگانها و مؤسسات تولیدی موظف هستند مالیات بپردازند، ولی کیفیت آموزش، یکی از قوانین خاصی است و در یگانها و مؤسسات مختلف فرق میکند، مثلا سبک آموزش در دانشگاه با سبک آموزش در حوزه فرق دارد.
یا مثلا رفتن به سربازی یک قانون عمومی است ولی کیفیت انجام آن متناسب با هر موسسه است و لذا کسانی که معلم هستند به عنوان سرباز معلم و کسانی که پزشک هستند به عنوان سرباز پزشک در مناطق محروم باید به مدت دو سال خدمت کنند.
با توجه به این مقدمه باید عرض کنم که اولاً یک قانون عمومی وجود دارد که افراد مشغول به تحصیل در مدت سپری کردن تحصیلات معاف از سربازی هستند و این قانون دربارة همه وجود دارد و طلبهها تا زمانی که مشغول به تحصیل هستند مثل دیگران معاف از سربازی هستند و اگر از تحصیلات فارغ شوند یا نتوانند نمره کافی را اخذ نمایند و یا در درسها مرتب شرکت نکنند، کارت معافیت آنها تمدید نمیشود و باید به سربازی بروند و هیچ کسی هم از این قانون استثناء نشده است.
ثانیا، طبق مصوبات شورای عالی حوزه طلبهها هم به عنوان سرباز طلبه به سربازی میروند و در یکی از مناطق شهرستانها به تبلیغ یا تدریس میپردازند.
و لذا اکثر طلبهها کارت پایان خدمت گرفتهاند و عدهای هم در شهرستانها مشغول دوره سربازی هستند.
ثالثا اگر طلبهای کارت معافیت دایم یا پایان خدمت نداشته باشد مثل دیگران از بعضی امتیازات محروم است، مثلا نمیتواند قاضی بشود مگر این که دو سال به عنوان سربازی در قوه قضائیه خدمت کند.
البته لازم به توضیح است که لازم نیست طلبهها لباس سربازی بپوشند بلکه با همان لباس در کارهای متناسب خدمت میکنند همانند پزشکان و معلمان.
( اندیشه قم )
- [سایر] آیا سابقه افراد در دوره خدمت سربازی برای استفاده از تسهیلات مربوط به ایثارگران قابل محاسبه است؟
- [آیت الله نوری همدانی] شهریه گرفتن طلابی که در نهادها کار میکنند اما کارهای ارشادی و تبلیغی عادی را دارند ولی درس حوزه نمیروند جایز است یا خیر؟
- [سایر] ایا افراد با مدرک فوق دیپلم می توانند در حوزه سفیران هدایت و علمیه ثبت نام کنند؟در حالی که خدمت سربازی نرفته اند؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا خدمت مقدس سربازی شغل محسوب میگردد؟
- [سایر] پرسش:آیا دیگر ادیان به بهشت نمیروند؟ تکلیف این افراد در قیامت چیست بهشت یا جهنم؟
- [سایر] دوره ضرورت خدمت سال 59خدمت جبهه است یا سربازی؟
- [سایر] به چه دلیلی باید به خدمت سربازی رفت، حکم آن از نظر اسلام چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا سربازی (خدمت نظام وظیفه (اجباری)) در زمان صلح واجب کفایی هست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کلانظر اسلام در مورد شمایل نگاری و پیکره سازی سایر افراد (افراد عادی) چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] ساختن مقبره برای افراد عادی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلاً دست او به قدری بلند است که اگر کمی خم شود، به زانو میرسد یا زانوی او به قدری پایینتر از حدّ معمول است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول افراد عادی خم شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی برای اطّلاع بر ناموس یا اَسرار شخصیِ افراد یا برای دیدن بدن نامحرم به طور عادی یا با دوربین و نظایر آن به درون خانههای مردم نگاه کند، باید در مرحله اوّل او را نهی کرد و در صورتِ ادامه دادن، با رعایت مراتب او را از این عمل بازداشت.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همانطور که قبلاً هم اشاره شد زکات فطره را بنابر احتیاط واجب در غیر مورد فقرا و مساکین نمی توان مصرف کرد، همچنین نمی توان از آن کارخانه هایی تأسیس کرد و منافع آن را در خدمت نیازمندان گذارد، ولی تهیه سرمایه از آن برای افراد نیازمند به مقداری که زندگانی آنها را اداره کند جایزاست.
- [آیت الله سبحانی] وجوهی که به بازماندگان افراد بازنشسته پس از فوت پرداخت می شود در صورتی که از حقوق آنها در زمان خدمت کم شده و در وقت بازنشستگی پرداخت می شود، جزء تَرَکه است و به تمام ورثه می رسد و اگر از طرف خود اداره پرداخت می شود، به هر کس بدهند به او اختصاص دارد. ارث دسته دوّم
- [آیت الله وحید خراسانی] مرد حق ندارد زن خودرا به خدمت خانه ملزم کند
- [آیت الله جوادی آملی] .احتیاط مستحب است که سجده، به صورت عادی انجام شود و بهجا آوردن آن به صورت غیر عادی, مانند آنکه در حال سجده سینه و شکم یا پاها را به زمین برساند, صحیح است, در حالتی که تمام اعضای هفتگانه سجده بر زمین باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مرد حقّ ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
- [آیت الله سبحانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
- [آیت الله خوئی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.