این که امثال شهید چمران را الگوی خود قرار داده اید، بسیارخوب است ولی باید بدانید آن شهید والا مقام و هر انسان ره یافته دیگری، در پرتو اراده قوی، پشتکار زیاد و صبر و مقاومت در برابرمشکلات و به طور تدریجی به کمالات علمی و معنوی رسیده اند نه این که یک شبه و به طور دفعی به اوج قله کمال رسیده باشند. بنابراین جهت رسیدن به چنین کمالاتی لازم است شناخت کافی ازچگونگی پیمودن این راه پر پیچ و خم را به دست آورد و با استمداداز خداوند متعال و توکل بر ذات بی نهایت او و الگوگیری از چنین شخصیت های موفقی راه را آغاز نمود. انشاالله خداوند نیز کمک ویاری می کند. قرآن مجید می فرماید: ((والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا کسی که در راه خداوند گام بردارد، راه های هدایت وروشنگری را بروی او باز می گشاییم))،(1) لازم به ذکراست که هر چند الگوگیری از چنین افرادی خوب و مفید است ولی نباید انتظار داشته باشید که دقیقاً مثل آنها شوید، زیرا انسان ها باهمدیگر متفاوت اند و از نقاط ضعف و قوت متفاوتی برخوردارند. شرایط و امکانات یکسانی ندارند. هر انسانی از ذوق و سلیقه خاصی برخوردار است. پس صرف این که با فردی هم رشته هستیدنمی توانید نتیجه گیری کنید که در تمام اوصاف و درجات علمی ومعنوی باید یا می توان مثل او بود. بلکه باید به توانمندی های خودتان توجه کنید و تا آنجا که امکانات و شرایط گوناگون محیطی وخانوادگی و تحصیلی و اجازه می دهد با اراده ای جدی و پشتکارزیاد و توکل بر خداوند متعال در پی رسیدن به اهداف و آرمان های دست یافتنی برای خود باشید. پی‌نوشت‌ 1) عنکبوت، آیه 69.
آیا می توان برای پیشرفت های درسی و معنوی شهیددکتر چمران را الگوی خود قرار داد؟
این که امثال شهید چمران را الگوی خود قرار داده اید، بسیارخوب است ولی باید بدانید آن شهید والا مقام و هر انسان ره یافته دیگری، در پرتو اراده قوی، پشتکار زیاد و صبر و مقاومت در برابرمشکلات و به طور تدریجی به کمالات علمی و معنوی رسیده اند نه این که یک شبه و به طور دفعی به اوج قله کمال رسیده باشند.
بنابراین جهت رسیدن به چنین کمالاتی لازم است شناخت کافی ازچگونگی پیمودن این راه پر پیچ و خم را به دست آورد و با استمداداز خداوند متعال و توکل بر ذات بی نهایت او و الگوگیری از چنین شخصیت های موفقی راه را آغاز نمود. انشاالله خداوند نیز کمک ویاری می کند. قرآن مجید می فرماید: ((والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا کسی که در راه خداوند گام بردارد، راه های هدایت وروشنگری را بروی او باز می گشاییم))،(1) لازم به ذکراست که هر چند الگوگیری از چنین افرادی خوب و مفید است ولی نباید انتظار داشته باشید که دقیقاً مثل آنها شوید، زیرا انسان ها باهمدیگر متفاوت اند و از نقاط ضعف و قوت متفاوتی برخوردارند. شرایط و امکانات یکسانی ندارند. هر انسانی از ذوق و سلیقه خاصی برخوردار است. پس صرف این که با فردی هم رشته هستیدنمی توانید نتیجه گیری کنید که در تمام اوصاف و درجات علمی ومعنوی باید یا می توان مثل او بود. بلکه باید به توانمندی های خودتان توجه کنید و تا آنجا که امکانات و شرایط گوناگون محیطی وخانوادگی و تحصیلی و اجازه می دهد با اراده ای جدی و پشتکارزیاد و توکل بر خداوند متعال در پی رسیدن به اهداف و آرمان های دست یافتنی برای خود باشید.
پینوشت
1) عنکبوت، آیه 69.
- [سایر] علت طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چه بود؟
- [آیت الله بهجت] آیا می توان امور غیر مادی و معنوی را به عنوان مهریه ی زن قرار داد؟
- [سایر] چگونه حضرت زهرا(س) با این عظمت معنوی و فضایل بی شمار می توانند برای دختران جوان ما الگوی واقعی باشند؟
- [سایر] آیاسیره امام رضا(ع) را می توان الگوی کامل برای زندگی گرفت؟
- [سایر] چرا پیشرفت در کنار عدالت قرار گرفته است؟ تبیین بیانات رهبری در خصوص نسبت میان پیشرفت و عدالت؟
- [سایر] چگونه می توان فرزندان را به انجام تکالیف درسی تشویق کرد
- [سایر] بزرگترین درسی را که می توان از حضرت علی (علیه السلام ) گرفت چیست
- [سایر] اگر قرآن کتاب درسی را زیر کتابهای دیگر قرار دهیم، آیا گناه دارد؟
- [سایر] نقش فرهنگ سیاسی را در فرایند توسعه و نوسازی در ایران را تحلیل کنید؟ به نظر شما چگونه می توان دیدگاههای دینی را در فرایند توسعه ایران مورد توجه قرار داد؟ برای توسعه و نوسازی انگیزه پیشرفت چقدر نقش دا
- [سایر] چگونه می توانم در زندگی , حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهم ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] قرارداد صلح را با رضایت طرفین می توان فسخ کرد، همچنین اگر در ضمن قرارداد برای یکی از آن دو، یا برای هر دو، حق فسخ قرار داده باشند آن شخص می تواند صلح را به هم بزند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مضاربه هرگاه خسارتی بدون تقصیر از سوی (کارکننده) حاصل شود مربوط به سرمایه است و نمی توان خسارت را بر عهده عامل (کار کننده) قرار داد، یا در میان هر دو تقسیم کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب , مرد لباس زنانه را جامه رسمی خود قرار ندهد و زن نیز لباس مردانه را جامه رسمی خود قرار ندهد , هرچند می توان نماز را در آن اقامه کرد . هرگاه لباس معیّنی از اختصاص به یک صنف خارج شده و به صورت مشترک در آمد، پوشیدن آن برای هر دو صنف, جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر آب پیدا نشود، یا بدن میت طوری باشد که نمی توان آن را غسل داد و یا به خاطر هر مانع دیگر غسل ممکن نشود، باید میت را عوض هر غسل یک تیمم بدهند، به این ترتیب که تیمم دهنده روبروی میت قرار می گیرد و دست خود را بر زمین می زند و به صورت و پشت دستهای میت می کشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هر گوشه از جهان، مسلمانی مظلوم واقع شود و حقوق اوّلیّه او مورد تجاوز و تعدّی قرار بگیرد، بر هر فردی که ندای مظلومیّت او را میشنود، واجب است در حدّ توان کمک نماید، هر چند با اظهار همدردی باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی در معرض خطر جانی قرار بگیرد، خواه در اثر گرسنگی یا تشنگی باشد یا به جهت غرق شدن، تصادف، برق گرفتگی و نظایر آن، بر هر مسلمانی که اطّلاع پیدا میکند واجب است به هر شکل ممکن و در حدّ توان او را نجات دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] می توان تمام اقسام عقد بیمه را از باب تعهد بیمه کننده و بیمه شونده به پرداخت خسارت و مال معین قرار داد هرچند احوط ان است که مثلا بیمه شونده مال معینی به بیمه کننده صلح کند به شرط ان که بیمه کننده خسارت احتمالی که معین شده جبران نماید و بر بیمه کننده جبران واجب می شود و همچنین در صورتی که مال معین از طرف بیمه شونده عین باشد می توان عقد بیمه را به عنوان هبه به شرط تحمل خسارت احتمالی از جانب بیمه کننده انجام داد که بر بیمه کننده وفای به شرط واجب است
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مضاربه لازم نیست سهم دو طرف حتما به صورت درصدی از منافع (مانند نصف و ثلث و مانند آن) باشد، بلکه می توان سهم یکی از دو طرف را در مقدار معینی قرار داد، مثلاً گفت در برابر فلان مقدار سرمایه، ده هزار تومان از منافع سهم او می شود، به شرط این که مضاربه مزبور سودی بیش از این مقدار داشته باشد وگرنه صحیح نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر شرکت یا مؤسّسهای برای کمک به مؤسّسات خیریّه، بلیتهایی منتشر کند و مردم هم برای کمک به این مؤسّسات مبلغی بدهند و آن شرکت یا مؤسّسه از پول خودش یا از وجوهی که از انتشار بلیت به دست میآید، با اطّلاع و اجازه تمام کسانی که پول را دادهاند با قرعهکشی مبلغی به عنوان جایزه بدهد، مانعی ندارد، ولی نباید این گونه امور وسیلهای برای انباشت ثروت و یا تضعیف توان اقتصادی مردم و یا دولت مسلمین قرار گیرد.