پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: زن اهل ناز است و مرد اهل نیاز. زن اهل کرشمه و مظهر حیا و عشق پذیری و مر اهل تمنا و خواستن و اعلام عشق است . این کار را نکنید . در دنیای حیوانات هم حیوان نر به طرف حیوان ماده می رود . در شأن یک خانم نیست که خود را ارائه کند و از آقا خواستگاری کند . حتی سلول های نر هستند که به سمت سلول های ماده می روند . آقای ویلیام جیمز فیلسوف آمریکایی می گوید : حیای زن ، عامل عزت اوست که به دنبال مرد نرود و خود را مبتذل نکند . اگر شما از آقا خواستگاری کردید و آقا رد کرد . می خواهید چه کار کنید ؟ احساس شکست و حقارت می کنید ولی اگر آقا به خواستگاری شما بیاید و قبول نکند شما فقط احساس شکست می کنید . موردی داشتم که خانم خواستگاری کرده و آقا اصلا در فکر ایشان نبوده و مایه تمسخر شده است و در فامیل لو می رود و باعث تمسخر در فامیل میشود . ممکن است با این کار زمینه سوء استفاده را هم فراهم کنید . تا خانم نگفته آقا به فکر سوء استفاده نیست . ولی وقتی خانم این مسئله را مطرح می کند ، آقا به دروغ می گوید : من هم به فکر شما بودم . و یا در زندگی آینده ، اگر تنش در زندگی ایجاد شود و آقا به شما بگوید : تو به سراغ من آمدی ، شما چه جوابی دارید که بدهید . ولی اگر خانم به آقا بگوید تو به خواستگاری من آمدی و تو به دنبال من آمدی ، آقا می گوید : من باید به دنبال شما می آمدم و اگرمن نمی آمدم ، یکی دیگر می آمد . این کار را نکنید و اگر موردی داردی که به آن علاقه دارید با واسطه اقدام کنید و خودتان مستقیم اقدام نکنید . با واسطه نه با پیک اقدام کنید . www.ch3.irbtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
زن اهل ناز است و مرد اهل نیاز. زن اهل کرشمه و مظهر حیا و عشق پذیری و مر اهل تمنا و خواستن و اعلام عشق است . این کار را نکنید . در دنیای حیوانات هم حیوان نر به طرف حیوان ماده می رود . در شأن یک خانم نیست که خود را ارائه کند و از آقا خواستگاری کند . حتی سلول های نر هستند که به سمت سلول های ماده می روند . آقای ویلیام جیمز فیلسوف آمریکایی می گوید : حیای زن ، عامل عزت اوست که به دنبال مرد نرود و خود را مبتذل نکند . اگر شما از آقا خواستگاری کردید و آقا رد کرد . می خواهید چه کار کنید ؟ احساس شکست و حقارت می کنید ولی اگر آقا به خواستگاری شما بیاید و قبول نکند شما فقط احساس شکست می کنید . موردی داشتم که خانم خواستگاری کرده و آقا اصلا در فکر ایشان نبوده و مایه تمسخر شده است و در فامیل لو می رود و باعث تمسخر در فامیل میشود . ممکن است با این کار زمینه سوء استفاده را هم فراهم کنید . تا خانم نگفته آقا به فکر سوء استفاده نیست . ولی وقتی خانم این مسئله را مطرح می کند ، آقا به دروغ می گوید : من هم به فکر شما بودم . و یا در زندگی آینده ، اگر تنش در زندگی ایجاد شود و آقا به شما بگوید : تو به سراغ من آمدی ، شما چه جوابی دارید که بدهید . ولی اگر خانم به آقا بگوید تو به خواستگاری من آمدی و تو به دنبال من آمدی ، آقا می گوید : من باید به دنبال شما می آمدم و اگرمن نمی آمدم ، یکی دیگر می آمد . این کار را نکنید و اگر موردی داردی که به آن علاقه دارید با واسطه اقدام کنید و خودتان مستقیم اقدام نکنید . با واسطه نه با پیک اقدام کنید .
www.ch3.irbtv.ir
- [سایر] چه اشکالی دارد خانم از آقا خواستگاری کند؟
- [سایر] سوال هایی را بگویید که که خانم در جلسه خواستگاری می تواند از آقا بپرسد .
- [سایر] لطفا در باره ازدواج خانم هایی که سن شان بالا رفته ، توضیح دهید و اگر سن خانم از آقا بیشتر باشد چه اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا رابطههای منطقی و بر اساس ظوابط شرع بین خانم و آقا در محیط کار برای ازدواج اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا ابراز محبت کردن بعد از خواستگاری اشکالی دارد ؟
- [سایر] همکلاسیام را برای ازدواج مناسب دیدهام و میخواهم از او در دانشکده خواستگاری کنم. آیا اینگونه خواستگاری کردن اشکالی دارد؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری از کجا بفهمیم آقا خسیس است ؟
- [سایر] آیا برای اینکه از یک خانم شناخت بیشتری پیدا کنیم حتما باید بریم خواستگاری؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری، دختر تا چه حد باید از جزئیات زندگی خود به آقا بگوید؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری، دختر تا چه حد باید از جزئیات زندگی خود به آقا بگوید ؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر به اندازه رکوع خم شود ولی دستها را به زانو نگذارد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکالی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد اشکالی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکالی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکالی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 23 اگر امر خلاف شرعی در آن نباشد و موجب هتک مقدسات نشود اشکالی ندارند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر ماهی زنده را بریان کنند، یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردن آن اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط مستحب آن است که در بین نماز جماعت تا ناچار نشود نیت فرادی نکند، ولی اگر نیت فرادی کرد، اشکالی ندارد، بلکه اگر از ابتدای نماز هم قصد داشته باشد که در بین نماز نیت فرادی کند، نماز جماعتش اشکالی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] این ایام چرمهای مصنوعی را به وسیله مواد پلاستیکی و مانند آن می سازند نماز خواندن با آن اشکالی ندارد و هرگاه شک کند که چیزی چرم مصنوعی است یا چرم واقعی یا از حیوان حرام گوشت، یا حیوان مرده، آن هم اشکالی ندارد.