پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: من خطب الیکم فرضیتم دینه و امانته کائنا من کان فزوجوا. اگر کسی دختر شما را خواستگاری کرد ، اگر از دین و امانتش راضی بودید، هرطوری هست دخترتان را به ازدواج او درآورید. نه منظورحضرت این نیست که شما به ویژگی های دیگرش کار نداشته باشید. الا اینکه او یک متدین به معنی واقعی، دین دار به معنی واقعی باشد . ولی خوب یکسری ویژگی هایی هم هست، مثل سن و تحصیلات هم مهم است . من نظرم این است که ویژگی های دیگر را مد نظر قرار دهید. معنایش این نیست که صرفا دین داشت، کافی است. منافاتی ندارد. فرد دین دار است ما از تحصیلات و سربازی و شرایط دیگرش هم می پرسیم . این ها با فرمایش حضرت منافاتی ندارد. در اینجا باز مسئله همتایی و کفویت مهم است . www. ch3.iribtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: من خطب الیکم فرضیتم دینه و امانته کائنا من کان فزوجوا. اگر کسی دختر شما را خواستگاری کرد ، اگر از دین و امانتش راضی بودید، هرطوری هست دخترتان را به ازدواج او درآورید. نه منظورحضرت این نیست که شما به ویژگی های دیگرش کار نداشته باشید. الا اینکه او یک متدین به معنی واقعی، دین دار به معنی واقعی باشد . ولی خوب یکسری ویژگی هایی هم هست، مثل سن و تحصیلات هم مهم است . من نظرم این است که ویژگی های دیگر را مد نظر قرار دهید. معنایش این نیست که صرفا دین داشت، کافی است. منافاتی ندارد. فرد دین دار است ما از تحصیلات و سربازی و شرایط دیگرش هم می پرسیم . این ها با فرمایش حضرت منافاتی ندارد. در اینجا باز مسئله همتایی و کفویت مهم است .
www. ch3.iribtv.ir
- [سایر] اگر کسی دیانت داشته باشد آیا لازم است شرایط دیگر را هم برای ازدواج داشته باشد؟
- [سایر] حداقل شرایط لازم برای یک مرد برای ازدواج چیست؟
- [سایر] حداقل شرایط لازم برای یک مرد برای ازدواج چیست؟
- [سایر] چه شرایط و معیارهایی در ازدواج دو نفر لازم بوده، و چه شرایط و معیارهایی بهتر است مراعات شود؟ معنای کفویت در ازدواج چیست؟
- [سایر] مگر نه این است که انسان متدین، حتما متخلق هم هست؛ پس چرا در ملاکهای ازدواج، دیانت از اخلاق جدا میشود؟
- [سایر] حکم و شرایط ازدواج با زنان غیر مسلمان چیست؟ آیا دختر باکره ی غیر مسلمان برای ازدواج اذن والدین را لازم دارد؟
- [سایر] برای ازدواج موقت آیا می توان از فردی غیر روحانی برای جاری کردن صیغه عقد استفاده کرد؟ و شرایط لازم برای این عمل چیست؟
- [سایر] سیاست ما عین دیانت ما است، یعنی چه؟
- [سایر] چرا دیانت ما عین سیاست ما می باشد؟
- [سایر] اگر زن و مردی بخواهند ازدواج موقّت کنند، آیا لازم است به محضر بروند تا در آنجا صیغه خوانده شود یا اینکه خود آنان میتوانند شرایط همدیگر را بپذیرند و صیغه را بخوانند؟
- [آیت الله مظاهری] مرد در ازدواج موقّت میتواند مدّت را ببخشد و بخشیدن او به منزله طلاق است، ولی شرایط طلاق را ندارد و لازم نیست مثلاً در ایّام پاکی باشد.
- [آیت الله بهجت] اگر پدر و جد پدری غایب باشند، بهطوریکه نشود از آنان اذن گرفت و ازدواج برای دختر لازم باشد، یا در ازدواج نکردن ضرر یا حرج (یعنی مشقّت شدیدی) باشد، و همچنین اگر پدر یا جد پدری از ازدواج او با کسی که همکفو اوست، با وجود تمام مقدمات و شرایط، ممانعت کنند، و او نیز تمایل به ازدواج دارد و ازدواج هم به مصلحت او باشد، با اجتماع تمام شرایط میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خواستگار از جهت دیانت و اخلاق پسندیده باشد مستحب است در شوهر دادن دختری که بالغه است عجله کنند
- [آیت الله سبحانی] در معامله مساقات لازم نیست صیغه بخوانند بلکه اگر صاحب درخت به قصد مساقات آن را واگذار کند و کسی که کار می کند به همین قصد تحویل بگیرد معامله صحیح است. شرایط مُساقات
- [آیت الله مکارم شیرازی] در معامله مساقات می توانند صیغه بخوانند، همچنین اگر صاحب درخت به قصد مساقات آن را دراختیار کسی که کار می کند بگذارد و او نیز به همین قصد تحویل گیرد بی آن که صیغه ای بخواند، باز معامله صحیح است (ولی گفتگوی لازم برای مدت و شرایط باید قبلاً شده باشد).
- [آیت الله نوری همدانی] در سجدة واجب قرآن نمی شود بر چیزهای خوراکی و پوشاکی سجده کرد ، ولی سایر شرایط سجده را که در نماز است ، لازم نیست مراعات کنند .
- [آیت الله جوادی آملی] .بر هر بالغ و عاقل, لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقیهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معاملهّ باطلی انجام ندهد.
- [آیت الله سبحانی] در سجده واجب قرآن نمی شود بر چیزهای خوراکی و پوشاکی سجده کرد ولی سایر شرایط سجده را که در نماز است لازم نیست مراعات کنند.
- [امام خمینی] در سجده واجب قرآن نمی شود بر چیزهای خوراکی و پوشاکی سجده کرد ولی سایر شرایط سجده را که در نماز است لازم نیست مراعات کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت مضاربه، صیغه عقد، لازم نیست، بلکه مضاربه معاطاتی نیز صحیح است.