پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: بله. اگر ما گفتگو نکنیم وارتبا ط کلامی نداشته باشیم، چطورمی خواهیم محبت را ابرازکنیم ؟ البته ارتباط مکالمه ایی هم هست ولی بیشترارتباط کلامی است . این یک مهارت است و کسانی که این مهارت را ندارند، باید ارتباط کلامی داشته باشند. آقا، شما سکوت نکنید. خانم ها، ازسکوت مرد خوششان نمی آید. چون خودشان اهل کلام هستند و وقتی حرف می زنند یعنی مشکلی وجود ندارد و وقتی مرد سکوت می کند، یعنی مشکلی هست و ازسکوت مرد می ترسند و فکر می کنند، نکند مرد، مرا دوست ندارد و دچاراسترس و اضطراب می شوند. آقایان حرف بزنند . ولی بدانید، خانم ها یک فرق اساسی دارند. آقایان اهل سکوت و خانم ها اهل کلام هستند. شما انتظار نداشته باشید پا به پای کلام شما ، حرف بزنند . شاید تیپ شوهر شما ، درون گراباشد . یعنی ازنوع میزانی که آقایان حرف می زنند، کمتر حرف میزنند . از سکوت و خلوت خودشان لذت می برند واهل بگو و بخند نیستند. اگراین جور باشد، عجله نکنند. ذره ، ذره . یک سوال جذاب ، ایشان را به حرف درمی آرود . آقایان گفتگویشان برای تبادل اطلاعات است ولی خانم ها برای نیاز، عا طفه است. کم کم ایشان را، راه بیندازید. www.ch3.irbtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
بله. اگر ما گفتگو نکنیم وارتبا ط کلامی نداشته باشیم، چطورمی خواهیم محبت را ابرازکنیم ؟ البته ارتباط مکالمه ایی هم هست ولی بیشترارتباط کلامی است . این یک مهارت است و کسانی که این مهارت را ندارند، باید ارتباط کلامی داشته باشند. آقا، شما سکوت نکنید. خانم ها، ازسکوت مرد خوششان نمی آید. چون خودشان اهل کلام هستند و وقتی حرف می زنند یعنی مشکلی وجود ندارد و وقتی مرد سکوت می کند، یعنی مشکلی هست و ازسکوت مرد می ترسند و فکر می کنند، نکند مرد، مرا دوست ندارد و دچاراسترس و اضطراب می شوند. آقایان حرف بزنند . ولی بدانید، خانم ها یک فرق اساسی دارند. آقایان اهل سکوت و خانم ها اهل کلام هستند. شما انتظار نداشته باشید پا به پای کلام شما ، حرف بزنند . شاید تیپ شوهر شما ، درون گراباشد . یعنی ازنوع میزانی که آقایان حرف می زنند، کمتر حرف میزنند . از سکوت و خلوت خودشان لذت می برند واهل بگو و بخند نیستند. اگراین جور باشد، عجله نکنند. ذره ، ذره . یک سوال جذاب ، ایشان را به حرف درمی آرود . آقایان گفتگویشان برای تبادل اطلاعات است ولی خانم ها برای نیاز، عا طفه است. کم کم ایشان را، راه بیندازید.
www.ch3.irbtv.ir
- [سایر] در مسیر گفتگو برای حل مشکلات چه عواملی می تواند باعث شکست در گفتگو و مانع برقراری ارتباط سالم شود؟ روش صحیح در گفتگوها چگونه است؟
- [سایر] راههای جلوگیری از تبدیل گفتگو به مشاجره چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا گفتگو در مورد چیزهای مباح هنگام اعتکاف جایز است؟
- [سایر] ما نه ماه است که عقد کرده ایم. شوهرمن به وضع ظاهرش نمی رسد و می گوید اسراف است و من رنج می برم. راهنمایی بفرمایید.
- [سایر] حکم روزه سکوت چیست؟
- [سایر] روزه سکوت چیست؟
- [سایر] مرد از چه راههایی می تواند محبت بکند. من هرچه به همسرم محبت می کنم، محبت های مرا باور ندارد. چه باید بکنم ؟
- [سایر] سلام محبت کردن به همسر یعنی چی؟اصلا چه کارایی یعنی محبت؟
- [سایر] خجالت می کشم با خواستگارانم گفتگو کنم.آیا راه دیگری برای تبادل فکر وجود دارد؟
- [سایر] خجالت می کشم با خواستگارانم گفتگو کنم . آیا راه دیگری برای تبادل فکر وجود دارد ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در اثناء نماز آنقدر سکوت کند که از صورت نمازگزار خارج شود نمازش باطل است، اما اگر مقداری سکوت کند و شک کند که آیا این مقدار سکوت، نماز را به هم زده یا نه، نمازش صحیح است، همچنین اگر کاری انجام داده که شک دارد صورت نماز را به هم می زند یا نه.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه احتمال صحیح داده شود که سکوت، سبب می شود که عمل منکری معروف، یا عمل معروفی منکر شود، بر همه مخصوصاً علمای اسلام واجب است که حق را اظهار و اعلام کنند و سکوت جایز نیست.
- [امام خمینی] اگر احتمال صحیح داده شود که سکوت موجب آن میشود که منکری معروف شود یا معروفی منکر شود واجب است خصوصاً بر علمای اعلام اظهار حق و اعلام آن، و جایز نیست سکوت.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مدّت اجاره را معلوم نکند و بگوید هروقت در خانه نشستی اجاره آن، ماهی ده تومان است اجاره صحیح نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه پسر بزرگتر در موقع مرگ پدر یا مادر نابالغ یا دیوانه بوده، هروقت بالغ و عاقل شود باید نماز و روزه پدر یا مادر را قضا نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر احتمال صحیح داده شود که سکوت موجب میگردد که منکری معروف یا معروفی منکر شود و یا ستمگری تقویت گردد و یا ستمی بر مسلمانان تحمیل گردد یا چهره دین و عالمان دینی نزد مردم مخدوش گردد، اظهار حق و اعلام آن خصوصا بر عالمان و اجب است و سکوت جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر تا یک سال اعلان کند وصاحب مال پیدا نشود، میتواند آن را برای خود بردارد، به قصد این که هروقت صاحبش پیدا شد عوض آن را به او بدهد، یا برای او نگهداری کند که هروقت پیدا شد به او بدهد، ولی احتیاط مستحبّ آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد یا به حاکم شرع برساند خصوصاً اگر در حرم مکه پیدا شده باشد.
- [آیت الله مظاهری] چهار چیز برای معتکف حرام است: 1 - هرگونه استمتاع از غریزه جنسی نظیر جماع، لمس، استمناء، نگاه و مانند اینها. 2 - استعمال بوی خوش نظیر عطر و گل و ادکلن و مانند اینها. 3 - خرید و فروش برای استفاده، ولی خرید و فروش برای رفع حوائج اشکال ندارد. 4 - مجادله یعنی گفتگو به عنوان غلبه یا اظهار فضل، امّا گفتگو به عنوان اثبات حقّ یا رفع باطل مانعی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] لازم است مؤمنان به خطبه ها گوش دهند و سکوت را انتخاب کنند و اگر گوش نکنند یا حرف بزنند کار خلافی انجام داده اند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.