پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: خوب باید ببینیم که چه جوری محبت می کنند . چون راه محبت که فقط یک راه نیست. شاید ایشان فقط از راه کلامی ابراز محبت می کنند که خانم دوستت دارم . این خوب است. مهم است. حس زیبا شناختی خانم ها از طریق گوششان است. بسیار موثر است که شما به همسرتان بگویید دوستت دارم . اما کافی نیست و حتی بعضی ها گمان می کنند تعبیر دوستت دارم کافی است، خیر باید تنوع ایجاد کنید . خوب مثلا بگویید خد ارا شکر میکنم که چنین همسری به من عنایت کرده است یا وجود شما را در زندگی، نتیجه لطف خدا میدانم یا شما آرزوی من هستی . این جملاتی است که خانم ها وآقایان می توانند به همدیگر بگویند . بویژه آقایان به خانمها بگویند . بخاطر ویژگی عشق پذیری که آنها دارند یا حتی مثلا در احوال پرسی ها ، گرمتر باشند . در خداحافظی ها گرمتر باشند . خیلی وقتها خانم و آقا توجه ندارند یا اصلا خداحافظی نمی کنند و اگر بکنند می گویند خدا حافظ . مثلا بگویند خانم خدا حا فظ ، برمیگردم و مواظب خودت باش و من دلم تنگ میشوم . خیلی خرجی ندارد . البته در کناراین بحث کلام و احوالپرسی ، زبان بدن هم مهم است . بعضی ها به زبان بدن توجه ندارند . غربی ها عبارت بادی لنگوئیج را دارند . یعنی حالت چهره . اصلا ممکن است این عزیز ما ، محبت کلامی میکنند ولی این محبت ، در چهره اش نیست . این مهم است که بدانید درصد بالایی از ما ، چیزی که اول برایمان قابل درک است ، همان زبان بدن است . در ارتباطات خانم ها و آقایان ، اول چیزی که درک میکنند زبان بدن و دوم لحن و سوم کلام است و این جالب است . خیلی ها به این توجه ندارند . اگر درصد بندی کنیم، شصت درصد ، زبان بدن و سی درصد ، لحن و ده درصد ، خود کلام مهم است پس در کنار کلام ، زبان بدن هم باید باشد . یک راه دیگر ، میتواند مکاتبه باشد . البته الان مشغله زیاد است و دیگر مثل قدیم ، نامه نگاری مرسوم نیست. در نامه نگاری های مختصر ، مثل یادداشت گذاشتن . پیامهای زیادی به ما رسیده که خانم می گوید : آقا یک یاد داشت محکمی نوشته ، که فلان کار یادت نرود بدون هیچ کلام دیگر ، نه خطابی ، نه خداحافظی. خوب نوشتن یک کلمه ی عزیزم یادت نرود ، خیلی خرج ندارد. خدا می داند که این ها خیلی موثر است. کوچک است ولی اثر گذار. www.ch3.irbtv.ir
مرد از چه راههایی می تواند محبت بکند. من هرچه به همسرم محبت می کنم، محبت های مرا باور ندارد. چه باید بکنم ؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
خوب باید ببینیم که چه جوری محبت می کنند . چون راه محبت که فقط یک راه نیست. شاید ایشان فقط از راه کلامی ابراز محبت می کنند که خانم دوستت دارم . این خوب است. مهم است. حس زیبا شناختی خانم ها از طریق گوششان است. بسیار موثر است که شما به همسرتان بگویید دوستت دارم . اما کافی نیست و حتی بعضی ها گمان می کنند تعبیر دوستت دارم کافی است، خیر باید تنوع ایجاد کنید . خوب مثلا بگویید خد ارا شکر میکنم که چنین همسری به من عنایت کرده است یا وجود شما را در زندگی، نتیجه لطف خدا میدانم یا شما آرزوی من هستی . این جملاتی است که خانم ها وآقایان می توانند به همدیگر بگویند . بویژه آقایان به خانمها بگویند . بخاطر ویژگی عشق پذیری که آنها دارند یا حتی مثلا در احوال پرسی ها ، گرمتر باشند . در خداحافظی ها گرمتر باشند . خیلی وقتها خانم و آقا توجه ندارند یا اصلا خداحافظی نمی کنند و اگر بکنند می گویند خدا حافظ . مثلا بگویند خانم خدا حا فظ ، برمیگردم و مواظب خودت باش و من دلم تنگ میشوم . خیلی خرجی ندارد . البته در کناراین بحث کلام و احوالپرسی ، زبان بدن هم مهم است . بعضی ها به زبان بدن توجه ندارند . غربی ها عبارت بادی لنگوئیج را دارند . یعنی حالت چهره . اصلا ممکن است این عزیز ما ، محبت کلامی میکنند ولی این محبت ، در چهره اش نیست . این مهم است که بدانید درصد بالایی از ما ، چیزی که اول برایمان قابل درک است ، همان زبان بدن است . در ارتباطات خانم ها و آقایان ، اول چیزی که درک میکنند زبان بدن و دوم لحن و سوم کلام است و این جالب است . خیلی ها به این توجه ندارند . اگر درصد بندی کنیم، شصت درصد ، زبان بدن و سی درصد ، لحن و ده درصد ، خود کلام مهم است پس در کنار کلام ، زبان بدن هم باید باشد . یک راه دیگر ، میتواند مکاتبه باشد . البته الان مشغله زیاد است و دیگر مثل قدیم ، نامه نگاری مرسوم نیست. در نامه نگاری های مختصر ، مثل یادداشت گذاشتن . پیامهای زیادی به ما رسیده که خانم می گوید : آقا یک یاد داشت محکمی نوشته ، که فلان کار یادت نرود بدون هیچ کلام دیگر ، نه خطابی ، نه خداحافظی. خوب نوشتن یک کلمه ی عزیزم یادت نرود ، خیلی خرج ندارد. خدا می داند که این ها خیلی موثر است. کوچک است ولی اثر گذار.
www.ch3.irbtv.ir
- [سایر] همسرم وقتی مرا می بیند ، اظهار محبت میکند . ولی وقتی سرکار به او تلفن میرنم ، برخورد سردی می کند . این رفتار دو گانه اش مرا عذاب میدهد .
- [سایر] من محبت فرد دیگری را جایگزین محبت همسرم کردم ، چه کنم ؟
- [سایر] محبت همسرم به من نسبت به گذشته کمتر شده است . چگونه می توان دوباره آن محبت گذشته را بر گرداند؟
- [سایر] مردی هستم که وقتی به همسرم ابراز محبت میکنم ایشان خیلی خوشحال نمی شوند . آیا مشکل خاصی دارد؟
- [سایر] من به اظهار محبت همسرم نیاز دارم. چطور بفهمم فردی که به خواستگاری من آمده، این خصوصیت را دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] از آنجا که بچه دار نمی شویم پسر 4 تا 6 ماهه را به فرزند خواندگی گرفته ایم چه راههایی وجود دارد تا این پسر با همسرم محرم گردد؟
- [سایر] در ماه رمضان احساس محبت بیشتری به خدا و اهلبیت دارم؛ از کجا بفهمم که خدا هم مرا دوست دارد؟
- [سایر] با سلام.از برنامه خوبتون در خصوص مهربانی ممنونم.پدری دارم که هیچگاه من را در اغوش نگرفت . نبوسید و مهربانی را یادم نداد. تاقبل از ازدواج باور نمی کردم که مرد ها هم مهربان میشوند .الان به من میگوید به خانه ما نیا .گویا بعد از ازدواج دیگر من را نمیخواهد . اقش کرده ام و واگذارش کرده ام به مولا علی . چقدر بی محبت و نامرد است . بگویید چگونه میتوانم به او محبت کنم و دوستش بدارم؟
- [سایر] چگونه می توان با عمق دل خدا را باور کرد و اسلام را کورکورانه تقلید ننمود، مرا راهنمایی کنید. من دوست ندارم تقلید کورکورانه مخصوصا در امور دینی بنمایم، دوست دارم خودم باور کنم. مدتی است در اثر اتفاقات گوناگونی که برایم رخ داده کمی شک کرده ام مرا راهنمایی کنید .
- [سایر] با سلام مدت یک سال است عقد کرده ام از کجا بفهمم همسرم واقعاً مرا دوست دارد و ابراز محبت هایش واقعی است به عبارتی چگونه به او اعتماد کنم در حالیکه هیچ موضوعی مبنی بر اعتمادی مشاهده نکرده ام اما ذاتا آدمی هستم که سخت اعتماد می کنم.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست مرد هنگام رجوع کردن شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، حتی اگر بدون این که کسی بفهمد بگوید: به همسرم رجوع کردم صحیح است.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی بگوید من وصیّ میّتم که مال او را به مصرفی برسانم، یا میّت مرا قیّم بچههای خود قرار داده، در صورتی که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند، حرف او را باید قبول کرد، و صورتهای دیگر، مثل شهادت یک مرد عادل با قسم خوردن یا شهادت چند زن با یک مرد عادل یا بدون آن، مورد تأمّل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی بگوید: (من وصیّ میّتم که مال او را به مصرفی برسانم) یا (میّت مرا قیّم بچّههای خود قرار داده است)، در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی بگوید من وصیّ میّتم که مال او را به مصرفی برسانم یا میّت، مرا قیّم بچههای خود قرار داده، در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی بگوید من وصی میتم که مال او را به مصرفی برسانم یا میت مرا قیم بچه های خود قرار داده در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی بگوید: من وصی میتم که مال او را به مصرفی برسانم؛ یا میت مرا قیم بچه های خود قرار داده؛ در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [امام خمینی] اگر کسی بگوید من وصی میتم که مال او را به مصرفی برسانم، یا میت مرا قیّم بچههای خود قرار داده، در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی بگوید من وصی میتم که مال او را به مصرفی برسانم، یا میت مرا قیم بچه های خود قرار داده، در صورتی باید سخن او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی بگوید من وصی میتم، که مال او را به مصرفی برسانم، یا میت مرا قیم بچه های خود قرار داده، در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفته او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی بگوید من وصی میتم که مال او را به مصرفی برسانم، یا میت مرا قَیِّم بچههای خود قرار داده، در صورتی باید حرف او را قبول کرد که دو مرد عادل گفتهی او را تصدیق نمایند.