آنچه در انتخاب همسر از نظر دین مقدس اسلام بیشتر مورد توجه است , مساله دین و اخلاق و اصالت خانوادگی است و زبان و نژاد نقش اساسی را ندارد. از این رو اگر زنی دارای دین , ایمان , اخلاق و اصالت خانوادگی بود - اما زبان او با زبان مرد تفاوت داشت و یا نژادش متفاوت بود - ازدواج با او اشکال ندارد. چنان که در صدر اسلام ((جویبر)) - که مردی سیاه چهره و از نژاد غیرعرب بود - چون از ایمان و اخلاق عالی اسلامی برخوردار بود, به دستور پیامبر اسلام با دلفا - که دختری از نژاد عرب و از زیبایی فوق العاده ای برخوردار بود - ازدواج کرد. البته اگر هر فردی علاوه بر ویژگی های یاد شده سعی کند با هم زبان و هم وطن خود ازدواج کندچه بسا از جهاتی مناسب تر باشد, زیرا تفاوت های نژادی و قومی با خود یکسری تفاوت های فرهنگی نیز به همراه دارد ولی در صورتی که این تفاوت ها تحت الشعاع فرهنگ اصیل دینی باشد و زمینه تفاهم را از بین نبرد اشکالی در ازدواج نیست . نکته دیگری که در ازدواج با غیر هم نژاد وجود دارد, مسائل ژنتیکی و ساختارهای بیولوژیکی و زیستی افراد است که در این باره نمی توان نظر کلی داد و به طور موردی باید با متخصصان مشورت کرد. www.eporsesh.com
آنچه در انتخاب همسر از نظر دین مقدس اسلام بیشتر مورد توجه است , مساله دین و اخلاق و اصالت خانوادگی است و زبان و نژاد نقش اساسی را ندارد. از این رو اگر زنی دارای دین , ایمان , اخلاق و اصالت خانوادگی بود - اما زبان او با زبان مرد تفاوت داشت و یا نژادش متفاوت بود - ازدواج با او اشکال ندارد. چنان که در صدر اسلام ((جویبر)) - که مردی سیاه چهره و از نژاد غیرعرب بود - چون از ایمان و اخلاق عالی اسلامی برخوردار بود, به دستور پیامبر اسلام با دلفا - که دختری از نژاد عرب و از زیبایی فوق العاده ای برخوردار بود - ازدواج کرد. البته اگر هر فردی علاوه بر ویژگی های یاد شده سعی کند با هم زبان و هم وطن خود ازدواج کندچه بسا از جهاتی مناسب تر باشد, زیرا تفاوت های نژادی و قومی با خود یکسری تفاوت های فرهنگی نیز به همراه دارد ولی در صورتی که این تفاوت ها تحت الشعاع فرهنگ اصیل دینی باشد و زمینه تفاهم را از بین نبرد اشکالی در ازدواج نیست . نکته دیگری که در ازدواج با غیر هم نژاد وجود دارد, مسائل ژنتیکی و ساختارهای بیولوژیکی و زیستی افراد است که در این باره نمی توان نظر کلی داد و به طور موردی باید با متخصصان مشورت کرد.
www.eporsesh.com
- [سایر] معیارهای نژادی , زبانی و منطقه ای , چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [سایر] چه چیزهایی از معیارهای اساسی ازدواج بشمار می آید؟
- [سایر] چه چیزهایی از معیارهای اساسی ازدواج بشمار می آید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] صیغه صلح را باید به چه زبانی خواند؟
- [سایر] آیا حکومت امام مهدی علیه السلام نژادی است ؟
- [سایر] ارایه نظریه های نژادی تا چه میزان درست است؟
- [سایر] دیدگاه اسلام در مورد تعصبات قوی و نژادی چیست؟
- [سایر] از نظر قرآن، زیبایی و ارضای غریزه جنسی چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] طرح مسایل قومی و نژادی در باب مرجعیّت چه حکمی دارد؟
- [سایر] تفاوت مقیاس اسلامی را که مقیاس جهانی است، با مقیاس های ملی، قومی، نژادی بیان کنید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وضو ندارد، خوب است اسم خداوند متعال را به هر زبانی که نوشته شده باشد مس ننماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر دو نفر بخواهند با هم شرکت کنند، چنانچه هر کدام مقداری از مال خود را با مال دیگری به طوری مخلوط کند که از یکدیگر تشخیص داده نشود شرکت حاصل می شود و نیازی به صیغه عربی و غیره نیست ولی برای تعیین حدود کار و شرائط، باید به طور زبانی و یا کتبی تعیین شود.
- [آیت الله سبحانی] اگر دو نفر بخواهند با هم شرکت کنند، چنانچه هر کدام مقداری از مال خود را با مال دیگری به طوری مخلوط کند که از یکدیگر تشخیص داده نشود شرکت حاصل می شود و نیازی به صیغه عربی و غیره نیست ولی برای تعیین حدود کار و شرائط، باید به طور زبانی و یا کتبی تعیین شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] طرفین معامله به هر زبانی آشنا باشند می توانند صیغه بخوانند، بنابراین اگر فروشنده به فارسی بگوید: (این جنس را به فلان قیمت فروختم) و مشتری بگوید: (قبول کردم) معامله صحیح است، همچنین با عبارات دیگری که این معنی را به روشنی بیان کند و اگر صیغه نخوانند اما فروشنده جنس را به قصد فروختن به دیگری دهد و او هم به قصد خریدن بگیرد کافی است (به شرط این که تمام شرایط معامله در آن جمع باشد).
- [آیت الله سبحانی] لازم است خطبه ها به زبانی باشد که مستمعان آن را بفهمند و اگر دو نوع مستمع داشته باشد برخی از مطالب را به دو زبان تکرار کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مسّ نماید و احتیاط وجوبی آن است که اسم مبارک پیغمبر وامام وحضرت زهرا3 را هم مس ننماید.
- [آیت الله سبحانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و مسّ اسم مبارک پیغمبر و امامان و حضرت زهرا(علیهم السلام)هم اگر هتک حرمت و بی احترامی باشد حرام است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید و احتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله بهجت] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را، به هر زبانی که نوشته شده باشد، مس نماید. و احتیاط واجب آن است که اسم پیغمبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.