در امر ازدواج که پیامبر اسلام((صلی الله علیه وآله)) آن را سنّت خویش نامید، چند مطلب باید ملاحظه شود. 1. تحقیق درباره اخلاق همسر آینده. 2. علاقه دو طرف نسبت به یکدیگر، اما علاقه ای عقلانی و انسانی نه صرفاً شهوانی. 3. سهل گرفتن مسأله ازدواج و پرهیز از اسراف ها و شرایط پیچیده برخی از خانواده ها و حرکت متعادل با توجّه لازم به شرایط مادی موجود. 4. قانع بودن زوج و زوجه به درآمد فعلی و تفاهم در امور و شؤون زندگی، بخصوص در مسأله اقتصاد خانواده. 5. توانایی از برخورد صحیح دو همسر و اعمال صفات عفو، بخشش، گذشت، مدارا و... 6. توجّه به داشتن نسل و فرزندانی پاک و متدین. 7. مطالعه چند کتاب مفید در این باره; مثل آیین همسرداری (آیة الله امینی)، بهشت خانواده (آقای مصطفوی) یا کتاب های دکتر علی قائمی. www.eporsesh.com
در امر ازدواج که پیامبر اسلام((صلی الله علیه وآله)) آن را سنّت خویش نامید، چند مطلب باید ملاحظه شود.
1. تحقیق درباره اخلاق همسر آینده.
2. علاقه دو طرف نسبت به یکدیگر، اما علاقه ای عقلانی و انسانی نه صرفاً شهوانی.
3. سهل گرفتن مسأله ازدواج و پرهیز از اسراف ها و شرایط پیچیده برخی از خانواده ها و حرکت متعادل با توجّه لازم به شرایط مادی موجود.
4. قانع بودن زوج و زوجه به درآمد فعلی و تفاهم در امور و شؤون زندگی، بخصوص در مسأله اقتصاد خانواده.
5. توانایی از برخورد صحیح دو همسر و اعمال صفات عفو، بخشش، گذشت، مدارا و...
6. توجّه به داشتن نسل و فرزندانی پاک و متدین.
7. مطالعه چند کتاب مفید در این باره; مثل آیین همسرداری (آیة الله امینی)، بهشت خانواده (آقای مصطفوی) یا کتاب های دکتر علی قائمی.
www.eporsesh.com
- [سایر] چه چیزهایی از معیارهای اساسی ازدواج بشمار می آید؟
- [سایر] معیارهای دینی در زندگی با دیگران چه چیزهایی است؟
- [سایر] معیارهای نژادی , زبانی و منطقه ای , چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [سایر] معیارهای نژادی , زبانی و منطقه ای , چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [سایر] لطفا سوالات اساسی که در مراسم خواستگاری که از ابعاد مختلف شخص مقابل را نمایان می کند.( برای دانستن اینکه آیا همسر مناسبی با توجه به معیارهای اسلامی است یا نه؟)
- [سایر] سلام 1- معیارهای اصلی برای انتخاب همسر چی هستند؟ 2- اگر دو نفر که هر دو زودرنج هستند با هم ازدواج کنند مشکلی پیش میاد؟
- [سایر] معیارهای یک همسر خوب
- [سایر] به چه معنی می توان مصلحت و خیر و کمال مخلوقات را هدف آفرنیش بشمار آورد ؟
- [سایر] ابوقتاده انصاری که بود؟ آیا او از هواداران امام علی(ع) بشمار میآمد؟
- [سایر] آیا قهر کردن و زود رنجیدن در یکی از طرفین ازدواج می تواند جزء معیارهای اصلی ازدواج باشد و آیا این قضیه در زندگی آینده تاثیر دارد یا نه؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] در روزه مستحبّی اگر کسی کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت روزه مستحبی کند، روزه او صحیح است و همانند کسیست که از اوّل طلوع فجر نیّت روزه کرده باشد و اگر بعد از ظهر هم نیّت روزه مستحبی کند، روزه او صحیح است ولی از هنگام نیّت کردن روزهدار بشمار میآید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خودداری کردن از بول و غائط مکروه است و اگر موجب فساد بدن شود و ضرر اساسی داشته باشد، حرام است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چیزهایی که وضو را باطل می کند، تیمم بدل از وضو را هم باطل می کند، و چیزهایی که غسل را باطل می نماید، تیمم بدل از غسل را هم باطل می نماید.
- [آیت الله سبحانی] بنابر احتیاط واجب مسجد را به طلا نباید زینت نمایند و همچنین نباید صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد در مسجد نقش کنند. و نقاشی چیزهایی که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زینت کردن مسجد به طلا حرام است بنابر احتیاط واجب، و هم چنین است نقش کردن مسجد به صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد، و نقاشی چیزهایی که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] چیزهائی که وضو را باطل می کند ، تیمم بدل از وضو را هم باطل می کند و چیزهائی که غسل را باطل می نماید ، تیمم بدل از غسل را هم باطل می نماید .
- [امام خمینی] بنابر احتیاط واجب مسجد را به طلا نباید زینت نمایند. و همچنین نباید صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد در مسجد نقش کنند، و نقاشی چیزهایی که روح ندارد مثل گل و بوته، مکروه است.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب نباید مسجد را با طلا زینت نمایند و همچنین نباید صورت چیزهایی را که مثل انسان و حیوان روح دارند، در مسجد نقش کنند و نقاشی چیزهایی که روح ندارند، مثل گُل و بوته مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] زینت کردن مسجد به طلا حرام است و بنا بر احتیاط واجب نباید صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد، در مسجد نقش کنند و نقّاشی چیزهایی که روح ندارد مثل گل و بوته مکروه است.
- [آیت الله خوئی] چیزهایی که وضو را باطل میکند، تیمم بدل از وضو را هم باطل میکند، و چیزهائی که غسل را باطل مینماید، تیمم بدل از غسل را هم باطل مینماید.