قطب‌الدین راوندی قدس سره الشریف در صحن بزرگ حرم مطهر حضرت معصومه سلام اللّه علیها مقابل حوض بزرگ به سمت قبله فقط یک قبر به چشم می‌خورد که حدود یک متر از کف صحن بلندتر می‌باشد، با توجه به اینکه در زمان سابق تمام اطراف مضجع منوّر حضرت معصومه قبرستان بوده و جهت توسعه حرم و ساختن صحن چاره‌ای جز مسطح نمودن آن نبوده به هنگام عملیات صحن سازی ناگاه چشم مردم به پیکری پاک و نورانی می‌افتد که بعد از گذشت هشت قرن هنوز سالم و با طراوت باقی مانده و آن پیکر عالم ربّانی قطب الدین راوندی است، او از علمای قرن ششم هجری قمری است که در تاریخ 573 ق وفات یافته، و از شاگردان برجسته امین الدین طبرسی صاحب تفسیر ارزشمند مجمع البیان است و به یک واسطه از شیخ طوسی روایات را نقل می‌کند و در واقع استادان او شاگردان شیخ طوسی بوده‌اند مردان خدا الگوهای روشنی هستند که به رغم مشکلات و کمبودهای عصر خویش همه تلاش و همتشان خدمت به اسلام عزیز و احیای مجد و عظمت آن بوده است، آنان با عشق به قرآن مجید و اهل بیت‌علیهم السلام به نشر و پخش آثار ایشان پرداخته، همواره از سرچشمه زلال ابدیت سیراب می‌شوند. قطب الدین راوندی در زمره مردان بزرگی است که با دانش فراوان خود پس از بهره مندی از علوم مختلف و تبحر در آنها حلقه زرّینی در سلسله حافظان و راویان معارف اسلامی گردید و در بیشتر رشته‌های علوم اسلامی تبحر و تخصّص خود را به نمایش گذاشت از جملة تفسیر: کتابهای 1. (ام القرآن) 2. (تفسیر القرآن) در دو جلد 3. خلاصة التفاسیر در ده جلد 4. شرح آیات المشکلة فی التنزیه 5. اللباب فی فضل آیة الکرسی 6. الناسخ و المنسوخ من القرآن شرح نهج البلاغه: کتاب منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة در دو جلد را به رشته تحریر در آورند کلام و اعتقادات: 1. الخرایج و الجرایح 2. امّ المعجزات 3. الاختلافات 4. تهافت الفلاسفة 5. جواهر الکلام فی شرح مقدمة الکلام فقه: 1. آیات الاحکام 2. احکام الاحکام 3. الانجاز 4. حل المعقود فی الجمل و العقود 5. الخمس 6. رسالة الفقهاء 7. مشکلات النهایة 8. المنتهی فی شرح النهایة 9. الرائع فی الشرایع 10 فقه القرآن و بسیاری کتب فقهی دیگر حدیث: 1. تحفة العلیل 2. رسالة فی صحة احادیث اصحابنا 3. ضیاء الشهاب 4. لباب الاخبار 5. مزار 6. المجالس فی الحدیث 7. دعوات تاریخ: 1. جنی الجنتتین 2. قصص الأنبیاء شعر و ادب: 1. التغریب فی التعریب 2. الاغراب فی الاعراب 3. شرح العوامل المأة 4. غریب النهایة 5. نفثة المصدور (دیوان شعر) اصول فقه: 1. المستقصی، و تألیفات و کتب مختلف دیگری که ذکر آن در این مختصر نمی‌گنجد، تا جایی که علمای اهل سنت نیز در مقابل او سر تعظیم فرود آوردند، ابن حجر عسقلانی درباره راوندی نوشته است: (او در جمیع علوم فاضل است و در هر نوعی از علوم صاحب تصنیفات بی شمار بوده است (لسان المیزان- ابن حجر- ج 3- ص 48 (و دانشمند بزرگ شیعه علامه امین‌رحمه الله درباره راوندی می‌گوید: (راوندی یکی از پیشوایان علمای شیعه، برگزیده این طایفه و از اساتید بی نظیر فقه و حدیث و از نوابغ علم و ادب است، هیچ گونه عیبی در آثار فراوانش و تیرگی در فضایل و تلاشها و خدمات دینی و اعمال نیکو و کتب ارزنده‌اش وجود ندارد) (الغدیر- ج 5- ص 380 (حضرت آیة اللّه مرعشی نجفی‌رحمه الله به پاس خدمات او سنگ قبری بلند و به یاد ماندنی را بر فرازش به یادگار نهاد تا زائران حضرت فاطمه معصومه در ابتدای ورود و خروج از صحن مبارکش چمشانشان به قبر این فرزانه بزرگ روشن شود. پرسمان
قطبالدین راوندی قدس سره الشریف
در صحن بزرگ حرم مطهر حضرت معصومه سلام اللّه علیها مقابل حوض بزرگ به سمت قبله فقط یک قبر به چشم میخورد که حدود یک متر از کف صحن بلندتر میباشد، با توجه به اینکه در زمان سابق تمام اطراف مضجع منوّر حضرت معصومه قبرستان بوده و جهت توسعه حرم و ساختن صحن چارهای جز مسطح نمودن آن نبوده به هنگام عملیات صحن سازی ناگاه چشم مردم به پیکری پاک و نورانی میافتد که بعد از گذشت هشت قرن هنوز سالم و با طراوت باقی مانده و آن پیکر عالم ربّانی قطب الدین راوندی است، او از علمای قرن ششم هجری قمری است که در تاریخ 573 ق وفات یافته، و از شاگردان برجسته امین الدین طبرسی صاحب تفسیر ارزشمند مجمع البیان است و به یک واسطه از شیخ طوسی روایات را نقل میکند و در واقع استادان او شاگردان شیخ طوسی بودهاند مردان خدا الگوهای روشنی هستند که به رغم مشکلات و کمبودهای عصر خویش همه تلاش و همتشان خدمت به اسلام عزیز و احیای مجد و عظمت آن بوده است، آنان با عشق به قرآن مجید و اهل بیتعلیهم السلام به نشر و پخش آثار ایشان پرداخته، همواره از سرچشمه زلال ابدیت سیراب میشوند.
قطب الدین راوندی در زمره مردان بزرگی است که با دانش فراوان خود پس از بهره مندی از علوم مختلف و تبحر در آنها حلقه زرّینی در سلسله حافظان و راویان معارف اسلامی گردید و در بیشتر رشتههای علوم اسلامی تبحر و تخصّص خود را به نمایش گذاشت از جملة
تفسیر:
کتابهای 1. (ام القرآن) 2. (تفسیر القرآن) در دو جلد 3. خلاصة التفاسیر در ده جلد 4. شرح آیات المشکلة فی التنزیه 5. اللباب فی فضل آیة الکرسی 6. الناسخ و المنسوخ من القرآن
شرح نهج البلاغه: کتاب منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة در دو جلد را به رشته تحریر در آورند
کلام و اعتقادات:
1. الخرایج و الجرایح 2. امّ المعجزات 3. الاختلافات 4. تهافت الفلاسفة 5. جواهر الکلام فی شرح مقدمة الکلام
فقه:
1. آیات الاحکام 2. احکام الاحکام 3. الانجاز 4. حل المعقود فی الجمل و العقود 5. الخمس 6. رسالة الفقهاء 7. مشکلات النهایة 8. المنتهی فی شرح النهایة 9. الرائع فی الشرایع 10 فقه القرآن و بسیاری کتب فقهی دیگر
حدیث:
1. تحفة العلیل 2. رسالة فی صحة احادیث اصحابنا 3. ضیاء الشهاب 4. لباب الاخبار 5. مزار 6. المجالس فی الحدیث 7. دعوات
تاریخ:
1. جنی الجنتتین 2. قصص الأنبیاء
شعر و ادب:
1. التغریب فی التعریب 2. الاغراب فی الاعراب 3. شرح العوامل المأة 4. غریب النهایة 5. نفثة المصدور (دیوان شعر)
اصول فقه:
1. المستقصی، و تألیفات و کتب مختلف دیگری که ذکر آن در این مختصر نمیگنجد، تا جایی که علمای اهل سنت نیز در مقابل او سر تعظیم فرود آوردند، ابن حجر عسقلانی درباره راوندی نوشته است: (او در جمیع علوم فاضل است و در هر نوعی از علوم صاحب تصنیفات بی شمار بوده است (لسان المیزان- ابن حجر- ج 3- ص 48 (و دانشمند بزرگ شیعه علامه امینرحمه الله درباره راوندی میگوید: (راوندی یکی از پیشوایان علمای شیعه، برگزیده این طایفه و از اساتید بی نظیر فقه و حدیث و از نوابغ علم و ادب است، هیچ گونه عیبی در آثار فراوانش و تیرگی در فضایل و تلاشها و خدمات دینی و اعمال نیکو و کتب ارزندهاش وجود ندارد) (الغدیر- ج 5- ص 380 (حضرت آیة اللّه مرعشی نجفیرحمه الله به پاس خدمات او سنگ قبری بلند و به یاد ماندنی را بر فرازش به یادگار نهاد تا زائران حضرت فاطمه معصومه در ابتدای ورود و خروج از صحن مبارکش چمشانشان به قبر این فرزانه بزرگ روشن شود.
پرسمان
- [سایر] در باره زندگی و شخصیت آیة اللّه بهاءالدینی قدس سره الشریف توضیح دهید؟
- [سایر] در باره زندگی و شخصیت آیة اللّه شیخ فضل اللّه نوری قدس سره الشریف توضیح دهید؟
- [سایر] در باره زندگی و شخصیت آیة اللّه العظمی اراکی قدس سره الشریف توضیح دهید؟
- [سایر] در باره زندگی و شخصیت آیة اللّه سید حسین بروجردی قدس سره توضیح دهید؟
- [سایر] آیا اسراییل (رژیم اشغالگر قدس) در مقابل حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)مقابله می کند ؟
- [سایر] لطفاً دعای مخصوصی که برای شفای بیمار از حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدس سره) تعلیم نمودید را بیان فرمائید.
- [آیت الله وحید خراسانی] من عمل بمسایل فی الحج کالتظلیل لیلا باجازه من السید الروحانی قدس سره و هو باق علی تقلید السید الخویی قدس سره لعده سنوات هل یعمل بنفس المساله بالجواز ام لا
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب بعد از رحلت حضرت امام(قدس سره) به تکلیف رسیده ام و فعلاً یقین به اعلمیت امام(قدس سره) پیدا کرده ام، آیا جایز است از آن حضرت تقلید کنم؟
- [سایر] معنای کلمه "قدس سرّه" چیست؟ لطفاً جواب صحیح برای همه و پیروان مذهب تشیع بدهید.
- [آیت الله خامنه ای] نصب تصویر امام خمینی(قدّس سرّه) و شهدای انقلاب اسلامی در مساجد، با توجه به این که خود حضرت امام(قدّس سرّه) عدم تمایل خود را نسبت به نصب عکسشان در مساجد ابراز کرده و راجع به کراهت آن هم مطالبی وجود دارد، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر احتمال دهد که داخل ماشین، یا در منزلی که به آنجا وارد شده یا در قافله آب هست، باید به قدری جستوجو نماید که به نبودن آب یقین کند، یا از پیدا کردن آن ناامید شود. 1. مجلسی(قدس سره) در کتاب (شرح من لایحضره الفقیه) مقدار پرتاب تیر را دویست گام معین فرموده است.
- [آیت الله خوئی] اگر پیش از وقت نماز جستجو نماید، و آب پیدا نکند و تا وقت نماز همآنجا بماند، چنانچه احتمال دهد که آب پیدا میکند، احتیاط مستحب آن است که دوباره در جستجوی آب برود. ______________________________ (1). مجلسی اول قدس سره در شرح کتاب من لا یحضره الفقیه، مقدار پرتاب تیر را دویست گام معین فرموده است. توضیح المسائل، ص: 95
- [آیت الله سبحانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [امام خمینی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند. و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم، و بعد مسجد کوفه، و بعد از آن مسجد بیت المقدس، و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر، و بعد از آن مسجد محله، و بعد از مسجد محله مسجد بازار است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگرانسان به قدری وقت دارد که می تواند وضو بگیرد، یا غسل کند و نماز را بدون کارهای مستحبی آن مثل اقامه و قنوت بخواند، باید غسل کند یا وضو بگیرد، و نماز را بدون کارهای مستحبی آن به جا آورد بلکه اگر به اندازه سوره هم وقت ندارد، باید غسل کند یا وضو بگیرد و نماز را بدون سوره بخواند. 1. مرحوم مجلسی قدس سره در کتاب شرح من لایحضره الفقیه مقدار پرتاب تیر را دویست گام معین فرموده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه، و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است انسان نماز را در مسجد بخواند و بسیار روی آن تاکید شده و بهتر از همه مساجد، مسجدالحرام است، سپس مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس است و در درجه بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و مسجد بازار است.