امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره تقوا فرمود: شِفاءُ مَرَضِ اَجسادِکُم. بهبود بیماری تن شما است. شاید بخواهید بپرسید بین تقوا که امری روحی و معنوی است با سلامت بدن چه رابطه ای است؟ می گویم، البته تقوا گرد یا آمپول نیست، ولی اگر تقوا نباشد، بیمارستان خوب نیست، طبیب خوب نیست، پرستار خوب نیست، دوای خوب نیست. اگر تقوا نباشد، آدمی حتی قادر نیست تن خود و سلامت تن خود را حفظ کند. آدم متقی که به حدّ خود و حق خود قانع و راضی است، روحی مطمئن تر و اعصابی آرام تر و قلبی سالم تر دارد و دایماً در فکر نیست که کجا را ببرد و کجا را بخورد و کجا را ببلعد. نارحتی های عصبی او را به زخم روده و زخم معده مبتلا نمی سازد، افراط در شهوت، او را ضعیف و ناتوان نمی کند. و عمرش طولانی تر می شود. سلامت تن و سلامت روح و سلامت اجتماع همگی به تقوا بستگی دارد. منبع: ده گفتار، علامه شهید مطهری(ره)، ص 37 .
امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره تقوا فرمود:
شِفاءُ مَرَضِ اَجسادِکُم.
بهبود بیماری تن شما است.
شاید بخواهید بپرسید بین تقوا که امری روحی و معنوی است با سلامت بدن چه رابطه ای است؟ می گویم، البته تقوا گرد یا آمپول نیست، ولی اگر تقوا نباشد، بیمارستان خوب نیست، طبیب خوب نیست، پرستار خوب نیست، دوای خوب نیست. اگر تقوا نباشد، آدمی حتی قادر نیست تن خود و سلامت تن خود را حفظ کند. آدم متقی که به حدّ خود و حق خود قانع و راضی است، روحی مطمئن تر و اعصابی آرام تر و قلبی سالم تر دارد و دایماً در فکر نیست که کجا را ببرد و کجا را بخورد و کجا را ببلعد. نارحتی های عصبی او را به زخم روده و زخم معده مبتلا نمی سازد، افراط در شهوت، او را ضعیف و ناتوان نمی کند. و عمرش طولانی تر می شود. سلامت تن و سلامت روح و سلامت اجتماع همگی به تقوا بستگی دارد.
منبع: ده گفتار، علامه شهید مطهری(ره)، ص 37 .
- [سایر] راههای تقویت بهداشت روانی فرزندان چیست؟
- [سایر] بهداشت روانی در ثبات خانواده چه نقشی دارد؟
- [سایر] تفاوت بلوغ جسمی و روانی چیست؟
- [سایر] نقش روشهای تربیتی در ارتقاء رشد روانی کودک چیست؟
- [سایر] آیا مشکلات حاد جسمی و اختلالات روحی - روانی میتواند مانع ازدواج باشد؟
- [سایر] نقش دین در رفع بحرانهای اخلاقی، معرفتی، روحی و روانی چیست؟
- [سایر] مثبت نگری و نقش آن در آرامش روانی را توضیح دهید؟
- [سایر] آیا شخصی که از سلامت کامل جسمی و روانی بر خوردار است، می تواند (به هر انگیزه ای) تغییر جنسیت به شیوه امروزی دهد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر بیمار به لحاظ جسمی و روانی نتواند ساخت دندان مصنوعی را تحمل کند لذا از ساخت دندان منصرف شود آیا مخارج را باید بپردازد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تکلیف عقیم کردن بانوان که در زایمانهای قبلی فرزندان ناقص الخلقه و یا دارای بیماری ارثی (جسمی و روانی) به دنیا آورده اند چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] انواع مسابقات ورزشی مانند شنا، دو، کُشتی و فوتبال، جایز است بلکه برای حفظ سلامت و ایجاد نشاط فردی و اجتماعی در حدّ معقول پسندیده میباشد، به شرط این که ضرر جسمی یا روانی قابل توجّه نداشته باشند و بدون شرطبندی انجام شوند و همراه با اعمال نامشروع نباشند، هر چند اگر شخص سوم یا مؤسّسهای و یا دولت به برندگان، جوایز نقدی یا غیر نقدی اهدا کنند، اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مکروه است بر میت چند مرتبه نماز بخوانند؛ ولی اگر میت اهل علم و تقوا باشد مکروه نیست.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اوّل بایستند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مکروه است بر میت چند مرتبه نماز بخوانند، ولی اگر میت از اهل علم و تقوی باشد مکروه نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مکروه است بر میّت چند مرتبه نماز بخوانند، ولی اگر میّت اهل علم و تقوی باشد مکروه نیست.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اوّل بایستند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند.
- [امام خمینی] مستحب است امام در وسط بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند.